A soaking walk through Myakka River State Park…

Vandaag zijn we wel heel erg vroeg op want wij willen een bezoek gaan brengen aan Myakka River State Park. Wij willen daar o.a. een bezoek brengen aan The Deep Hole en hebben van Rick & Mandy gehoord dat er elke dag maar voor max. 30 personen een permit wordt afgegeven om deze te kunnen bezoeken…

Tegen 06:00 zitten we dan ook al in de auto en gaan we op weg in de richting van Sarasota

De rit verloopt voorspoedig en klokslag 07:00 arriveren wij bij de gate van Myakka River State Park. Zelfs de rangers zijn er nog niet dus doen we op ons gemak een ontbijtje in de auto, weer eens wat anders 😉

Om exact 08:00 gaat het hek open en rijden we naar het kantoor van de park ranger. De permit is zo geregeld en krijgen we instructies waar we heen moeten en de mededeling dat we ons bij terugkomst weer moeten afmelden. We rijden het park uit en rijden een stukje terug en nemen een klein zijweggetje, met de code die we van de park ranger hebben gekregen kunnen we het hek openen en de auto even verderop op een klein parkeerterreintje zetten…

We vulllen onze rugzakken met o.a. wat flesjes drinken en beginnen vol goede moed aan onze wandeling…

De eerste paar honderd meter gaan prima, maar dan begint het pad nat en modderig te worden, het heeft de afgelopen nacht in deze regio flink geregend namelijk. In beginsel kunnen we nog om de plassen heen lopen maar al gauw is dat niet meer mogelijk zodat we tot over onze enkels door het water lopen…

Op een gegeven moment komen we weer op droge grond en kunnen we (soppend) verder wandelen…

Na een dik uur wandelen komen we uit bij de Deep Hole, helaas staat er door die enorme regenval veel meer water in dan normaal maar evengoed zien we genoeg Alligators, maar nu dus alleen in het water…

 

 

Nadat we een klein uurtje hebben rondgekeken en een babbeltje gemaakt met Nederlanders die daar ook toevallig zijn, gaan we weer op de terugweg. Onze schoenen zijn nog steeds doornat dus maakt het weinig uit dat we nu weer door de plassen heen moeten, gelukkig voelt het water warm aan 😉

Na een uurtje zijn we weer terug bij de auto en nemen eerst even een broodje, en natuurlijk iets te drinken want het is weer flink warm vandaag. Petra is blij dat ze van schoeisel kan wisselen, maar ik zal het helaas met mn zeiknatte gympen moeten doen… 🙁

We rijden weer terug naar de hoofdingang van Myakka River State Park waar wij ons weer afmelden bij de park ranger. Daarna rijden wij op ons gemak verder het state park in en het is hier prachtig…

Ook hier zien we ook nog de nodige Alligators en ook allerlei soorten mooie (kleine) vogels…

Ook maken we een stop bij een boardwalk en genieten daar al wandelend van het uitzicht en de vogels…

Aan het einde van de weg door het state park komen  wij bij een picknick-plaats waar ook een restaurant is. Wij nemen gewoon wat fris uit de coolerbox en vinden aan de waterkant een heerlijk plekje met een bankje…

Na een tijdje hier gezeten te hebben rijden we we dezelfde route weer terug. Onderweg komen wij langs de Canopy Walk, maar Petra heeft last van de wandeling, dus deze bewaren wij voor een volgende keer…

Inmiddels beginnen mijn zeiknatte gympen door het drogen erg onprettig te ruiken door het moeraswater, dus die ga ik eerst maar eens eventjes vakkundig in een plastic tasje diep in de kofferbak verstoppen. Blijken toevallig mn waterschoentjes ook in de kofferbak te liggen, komt dat nu even mooi uit 😉

Na een korte ‘plaspauze’ bij het kantoor van de ranger ( sanitaire voorzieningen zijn altijd best goed verzorgd in state parks ) besluiten we om naar de Ellenton Premium Outlets te rijden, want ik heb nwe sneakers nodig en de outlets ziin altijd leuk om te bezoeken…

We zijn nog maar net onderweg als het begint te betrekken en gedurende de rit regent het flink. Na een halfuurtje cruisen zijn we bij de outlet-mall aangeland en ook hier is het erg rustig..

Bij Skechers slaag ik voor een mooie set sneakers die ik meteen maar aan houd, want de waterschoentjes lopen echt voor geen meter…

Op ons gemak maken we een korte rondwandeling door de mall en daarna gaan we terug naar de auto. Het regent nog steeds en onderweg naar Cape Coral gaat het steeds harder regenen, soms zien we geen hand voor ogen…

Eenmaal terug in Cape Coral is het inmiddels al dinner-time dus rijden wij meteen door naar Mel’s Diner

Met een voldaan gevoel rijden we terug naar huis en nadat we ons eerst even lekker opgefrist hebben gaan we een avondje lekker lui bankhangen met de beentjes, die we nu wel gaan voelen, omhoog 😉

Groetjes,

Pieter & Petra

Geplaatst in Geen categorie
2 reacties op “A soaking walk through Myakka River State Park…
 1. Mandy schreef:

  Wat een modder boel zeg pffff
  Gelukkig had Petra schoenen in de auto om te wisselen en jij uiteindelijk je waterschoenen gevonden .
  Myakka is wel echt een mooi statepark.
  Goed geslaagd voor schoenen ..top !

 2. renee schreef:

  Mooie dag, alleen jammer van de drassige grond. veel alligators gezien!
  Ziet er mooi uit dat park. die natte schoenen gaven weer aanleiding om lekker te shoppen een extra paar aan te schaffen, altijd handig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*