From Marathon to Cape Coral…

Het is nog donker als we opstaan, maar het duurt niet lang alvorens de zon opkomt en het wederom, net als gisteren, een mooie dag lijkt te gaan worden…

We gaan onze spullen weer in de koffers doen en daarna doen we een ontbijtje. Als we uitgecheckt zijn rijden we eerst nog even naar de vlakblij gelegen Publix voor wat dingetjes voor onderweg. Terwijl Petra snel even de supermarkt induikt stel ik alvast de navigatie in, dan kunnen we zo wegrijden πŸ˜‰

Het niet echt drukke verkeer rijdt prima door en op zulke trajecten is cruise-control echt een uitkomst…

Na zo’n 2,5 uur relaxed ‘cruisen’ komen we aan bij Shark Valley in The Everglades

Bij de ingang kopen we een toegangskaart, de toegang is overigens niet mis : $ 25

Als we eenmaal geparkeerd staan bij het visitor-center kopen we 2 tickets voor de tramtour. Ook deze hebben overigens een flink prijskaartje : $25 p.p.

Na een kleine 20 min. gaan we op weg en de ranger-guide vertelt vanallesennogwat over de Everglades…

Het ‘treintje’ rijdt overigens aardig door, wij hoopten op een aantal (foto)stops onderweg maar als er iets te zien valt wordt er echter alleen maar even stapvoets gereden… πŸ™

Na een klein uurtje komen we dan aan bij de uitzichttoren en daar kunnen we de benen strekken…

Het uitzicht is op zich best wel mooi, en ook schuin onder de toren zien we diverse Alligators…

Vanaf de toren lopen we terug naar het treintje, maar nemen toch nog even snel een korte trail…

We komen bij een klein smal bruggetje waar een andere fotograaf mij attent maakt op een Brown Water SnakeΒ die gedeeltelijk op de brug ligt, hoe gaaf is dat !!!! πŸ™‚

Bij het bruggetje ligt overigens ook nog een Alligator rustig te wachten op de dingen die komen gaan…

Als we teruggaan naar het wachtende treintje ziet Petra tot haar grote schrik nu pas op het bruggetje de snake waar ze net zonder erg op zo’n 50 cm afstand was langsgelopen….

Weer aan boord van het treintje gaan we verder en zien allerlei birds zoals White Herons en Anhinga’s…

Gedurende de rest van de rit zien we behalve Alligators ook nog veel Softcell Turtles…

Na zo’n 2 uur zijn we weer terug bij het visitor-center en als we net in de auto zitten begint het gigantisch te regenen. Gelukkig was het tijdens de tour droog. Op zich was de tour wel aardig maar gezien de totaal prijs van $75 wel flink over-priced….

Wij vervolgen onze rit richting Cape Coral en na een kleine 2 uur rijden rijden wij over de Midpoint Bridge Cape Coral binnen..

Bij de Wawa maken we eerst even een tank- en pinstop en als onze tank en portemonnee weer gevuld zijn gaan we naar de naastgelegen Outback Steakhouse

Na ons ‘diner’ halen wij bij de Publix Supermarket aan de overkant nog wat laatste boodschapjes…

Vanaf de supermarkt is het nog een kleine 1o min en dan zijn we bij de villa aangeland. We krijgen zowaar de lockbox in 1x open en als we binnenstappen zien we dat we een hele mooie poolvilla geboekt hebben πŸ™‚

( foto’s volgen )

We bellen meteen Sandra & Michael voor het inchecken en die staan in no-time bij ons voor de deur. Het is een hartelijk weerzien en praten gezellig bij en ondertussen krijgen we uitleg over de villa…

Na een halfuurtje gaan zij richting hun eigen huis en wij gaan de koffers uitpakken en ons installeren. Met een ‘bakkie’ kijken we nog wat tv maar het wordt niet echt laat, want we zijn ‘gesloopt’ van deze dag…

Groetjes,
Pieter & Petra

Geplaatst in Geen categorie
18 reacties op “From Marathon to Cape Coral…
 1. Desiree schreef:

  Inderdaad een duur ritje (en geen shark te bekennen). Gelukkig genoeg wildlife gespot. Had niks voor mij geweest. Petra is een dappere vrouw.

 2. Patrick schreef:

  Het park ziet er wel erg mooi uit, maar ik ben het met je eens dat het erg veel geld kost. Nu natuurlijk wel erg benieuwd naar de villa!

 3. Nicole A schreef:

  Jeetje zeg! Wat een prijzen! Wel een fijne onderbreking van de lange rit. Enjoy Cape Coral!

 4. Renee schreef:

  Nou zeg die prijzen zijn niet mis! Wel een leuke dag met veel wildlife en daar doe je het toch voor. Nu lekker in de villa en ook al,geshopt, jammer, dat jullie Arianne en familie niet zijn tegen gekomen. Mooie dag morgen!

 5. Alberdina schreef:

  Inderdaad wel flink aan de prijs…..maar gelukkig toch een heerlijke dag gehad en droog tijdens de tour.

 6. Karen schreef:

  Wij hebben met de kids jaren terug ook ooit deze tramtour gedaan… het wildlife bestond toen vooral uit heel veel muggen πŸ™ jullie hebben wel mooie plaatjes gemaakt!!

 7. Mandy schreef:

  Dit zijn van die dagen waar ik zo van kan genieten ?
  Jullie hebben veel wildlife gezien …leuk !
  En nu lekker op jullie stekkie aangekomen ….?

 8. Lavie74 schreef:

  Mooie rit weer! Snap dat jullie gesloopt zijn. Maar nu lekker in cape coral. Kunnen jullie bij ford’s garage eten! Fijne dagen aan de kust!

 9. Sjon en Bianca schreef:

  Wederom een heerlijke dag en wat fijn dar jullie de tour droog hebben kunnen doen en het pas begon te regenen na afloop, nu heerlijk in de villa en genieten van al het moois daar in de omgeving ?

 10. Heleen schreef:

  wauw dat is duur geworden zeg. Kan me niet herinneren dat we ooit 25 dollar hebben betaald voor entree in het park. Maar man man wat een gave platen. En die slang awesome!!! Twin badass move…Genieten jongens

 11. Ellis schreef:

  Veel plezier in Cape Coral, maar dat gaat jullie vast lukken.
  Hopelijk word het gauw beter weer, want onze laatste week hier in Cape Coral was behoorlijk nat, we hebben maar weinig dingen kunnen doen die op ons to do lijstje stonden.
  Maar we hebben ons evengoed vermaakt, hier inmiddels alles ingepakt, en klaar voor vertrek richting Tampa vanavond vliegen we weer terug naar huis…..na een heerlijke 3 weken.
  Pieter en Petra fijne vakantie verder, en in Nederland lees ik weer lekker mee.

 12. Twinmom1995 schreef:

  Het ritje met de tram gaat bij ons in ieder geval op het lijstje.
  Veel plezier in Cape Coral.

 13. Ronald schreef:

  Een heerlijke dat in de Everglades met een leuke tramtour. Jammer dat de entree prijzen aan de aardige kant zijn. Jammer dat het vandaag toch weer regende, hopelijk is dat snel weer voorbij.

  Gr. Ronald

 14. Marja schreef:

  Zeker een duur ritje en dan ook zo overal langs crossen, maar ondanks dat toch mooie plaatjes kunnen schieten!

 15. Gerrit en Joke schreef:

  Ja daarom zijn wij doorgereden
  Kunnen we een dag van leven en in Celebration is ook wildlife

 16. Stephanie schreef:

  Nou wat grappig dat jullie de toegangsprijs van Shark Valley noemen. Wij schrokken er ook van. Peter wilde het niet betalen en eigenlijk rechtsomkeert maken. Maar ik zette toch door. Ik heb er wel wat van gezegd. Het was meteen voor 7 dgn toegang. Maar weet je wat? De volgende dag gingen we weer en toen was de toegang gratis!! Er zat niemand bij het wachtershuisje. Er hing een papier dat we gewoon door konden rijden. Toen waren we wel gepikeerd hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*