Hurricane Irma, the day after…

Het is net na 02:00 AM als wij opeens wakker schrikken, blijkbaar zijn wij van de vermoeidheid veroorzaakt door de stress toch in slaap gevallen. Het eerste wat ons opvalt is dat het buiten nu muisstil is, in het pikkedonker steek ik mn been uit het bed en ga voorzichtig met mn voet op zoek naar de vloer. Ik voel al gauw de parketvloer en gelukkig geen water, iets waar ik best heel erg bang voor was. Gewapend met de zaklantaarn ( er is nog steeds geen stroom ) ga ik naar de voordeur om daar door het spionnetje naar buiten te kunnen gluren.

Ik zie dan dat de palmbomen voor de deur nauwelijks bewegen, dat zou betekenen dat we of in het ‘oog’ van Irma zitten of dat zij al verder getrokken is. We drinken nog wat water en gaan dan weer terug naar de slaapkamer om weer op bed te gaan liggen. De uren die daar op volgen slapen we nog wel af en toe maar het merendeel van de tijd liggen we nu toch wel wakker…

Rond 06:30 gaan we er maar uit en gaan terug naar de huiskamer, buiten is het nog steeds windstil dus ik waag het erop om de voordeur te openen. We doen een paar stappen naar buiten en voelen dat het flink warm is met een enorme luchtvochtigheid en zijn meteen getuige van een prachtige zonsopgang…

Nadat we ons eventjes opgefrist en omgekleed hebben doen we een eenvoudig ontbijtje wat bestaat uit Orange Juice, boterhammetjes en fruitsalade. Daarna doe ik even een inspectierondje om ons tijdelijk verblijf en kan , behalve de kapotte hordeur, verder helemaal geen enkele schade ontdekken.

Ik raak aan de praat met de overbuurman, die is inmiddels ook naar buiten gekomen, over de hurricane. Hij woont pas 5 jaar in Florida en had dit ook nog niet eerder meegemaakt. Hij heeft ons gisteren aan zien komen en vindt dat wij erg veel lef hadden om dan te gaan rijden. Zelf stond hij overigens toen wij aan kwamen buiten ook gewoon van alles te filmen met z’n iPhone.

Even later komt de overbuurvrouw ook nog even langs, ze heeft haar armen vol met flesjes water en vraagt of we behoefte hebben aan drinkwater. Gelukkig hebben wij nog genoeg, en bedanken haar vriendelijk voor het aanbod.

Inmiddels hebben wij een WhatsApp gehad van Michael & Sandra met de vraag of alles met ons OK is. Ook met hun is alles in orde en zij gaan nu eerst kijken of ‘onze’ villa eventueel schade heeft. Ook gaan zij meteen alle spullen die binnen stonden weer buiten zetten en als alles in orde is komen zij onze kant op.

Een kleine 2 uur later staan ze bij ons voor de deur en praten we eerst bij over de afgelopen nacht. Wij kunnen weer terug naar onze ‘eigen’ villa en zij gaan de villa waarin wij de afgelopen nacht hebben verbleven in gereedheid brengen voor gasten die eerdaags komen. Ook de andere huizen die zij in beheer hebben moeten zij nog langs, dus voor hun een drukke dag…

Wij hadden onze spullen inmiddels al weer klaargezet, dus het is alleen een kwestie van alles achter in de auto zetten en weer terug rijden. Een paar minuutjes later staan we weer in onze ‘eigen’ villa, buiten is alles nu leuk aangekleed en met de terrasmeubelen ziet het er natuurlijk veel gezelliger uit.

In de middag rijden we, weliswaar tegen beter weten in, naar de winkels en restaurants die op een paar minuutjes rijden liggen. Het is eigenlijk vanzelfsprekend dat er niets open is, maar in dit land weet je het maar nooit. En inderdaad is alles gesloten en ondanks dat zien we bij Target mensen met een auto staan die wachten of deze misschien toch nog opengaat vandaag..

Wij rijden maar weer terug naar de villa en brengen de middag lekker lui relaxend aan- en in de pool door…

Aan het einde van de middag beginnen we toch wel trek te krijgen. Er zijn toch geen restaurants geopend dus besluiten wij om wat eitjes te koken op het gaspitje van de BBQ, want er is nog steeds geen stroom. Ze smaken heerlijk op onze boterhammetjes en we hebben ook nog wat fruitsalade, kortom, we genieten best wel van dit eenvoudige diner.

De avond brengen we bij kaarslicht onder de lanai door en omdat er nu totaal geen lichtvervuiling is zien we een prachtige sterren hemel en zowaar ook nog een vallende ster 🙂

We maken het niet al te laat, en rond 22:30 blazen we de kaarsjes uit en zoeken we met onze zaklantaarn de masterbedroom op. Gelukkig valt de warmte binnen, omdat de airco ook niet werkt, nog reuze mee…

Groetjes,
Pieter & Petra

 

 

 

 

Geplaatst in Geen categorie
3 reacties op “Hurricane Irma, the day after…
  1. Sjon en Bianca schreef:

    Pffff gelukkig allemaal redelijk goed afgelopen.

  2. Renee schreef:

    Wat een avontuur zeg , maar gelukkig is alles goed afgelopen!

  3. Emmy en Erik schreef:

    Spannend allemaal hoor, gelukkig dat het goed afgelopen is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Meest recente berichten