Getting thru the hurricane…

Na een, inderdaad zeer onrustige nacht, zijn wij al vroeg wakker en het eerste wat wij doen is de televisie aanzetten. Irma is inmiddels over Key West getrokken en heeft daar een enorme schade aangericht en trekt nu langzaam Noordwaards in de richting van de Westkust van Florida.

En dat is ook goed te merken hier op Cape Coral, want de harde wind giert echt flink rondom onze villa.

Aan het einde van de ochtend gaat de telefoon : het zijn Sandra & Michael, zij hebben besloten om ons uit veiligheids overweging voor een nacht in een andere villa te plaatsen welke op een hoger punt in de wijk ligt, dit ivm de storm surge die het gevolg is van de hurricane.

Ook is deze villa geheel voorzien van metalen shutters en een massieve voordeur en dat is wel zo veilig.

Snel gaan wij de hoognodige spullen inpakken en vullen de koelboxen met drinken en etenswaren. Inmiddels zijn Sandra & Michel gearriveerd en laden we de spullen in onze auto. De rit naar de andere villa is gelukkig maar iets van 3 minuten en tijdens het rijden wiebelt onze best zware SUV gewoon heen- en weer door de wind…

Daar aangekomen gooien we snel onze spullen naar binnen en Sandra & Michael gaan terug naar de andere villa om de voordeur te barricaderen. Voor de zekerheid zet ik gauw nog even onze SUV met de achterkant tegen de garagedeur, iets wat bijna alle bewoners in de straat ook hebben gedaan. Een aantal bewoners hebben hun auto zelfs dwars tegen de garagedeur geparkeerd staan, om de deur te beschermen.

Nadat wij ons geinstalleerd hebben gaan we uiteraard de berichtgeving over Hurricane Irma verder volgen.

Inmiddels koerst Irma af op Marco Island en Naples en de beelden die wij op tv zien liegen er niet om…

Even na 16:00 valt bij ons de stroom uit maar gelukkig komt er door de zijkanten van de shutters nog wel wat licht binnen zodat we niet echt meteen in het donker zitten. We hebben door de stress niet echt veel trek, maar nemen rond 18:00 toch maar een boterhammetje. Om 19:00 begint het toch echt donker te worden en steken we de meegebrachte kaarsjes maar aan.

Inmiddels waait het buiten nu echt enorm hard en we horen het flink bulderen rond- en tegen de shutters. Door de luchtdruk willen de kaarsjes niet echt goed branden, en ik heb zelfs last van de druk op mn oren.

Door de stroomuitval kunnen we niets meer volgen, dus weten niet hoe de ‘route’ van Irma nu verder zal gaan verlopen. Zal ze recht over ons heen gaan ? Zal ze net langs ons heengaan ? We hopen er maar het beste van…

Om een gegeven moment horen we een harde klap bij de voordeur, en als ik door het spionnetje gluur kan ik in het donker nog net zien dat de hordeur van het halletje is gesneuveld. Ook horen we regelmatig diverse zaken tegen de shutters waaien..

Wij besluiten om ons terug te trekken in een van de slaapkamers aan de achterkant, omdat daar de wind niet op staat en het gebulder van de wind veel minder hoorbaar is. Nadat we al onze spullen naar die slaapkamer hebben verplaatst gaan we aangekleed op bed liggen en houden ondertussen elkaars hand stevig vast want het is echt scary…

 

 

Geplaatst in Geen categorie
10 reacties op “Getting thru the hurricane…
 1. Sjon en Bianca schreef:

  Pfff wat een angstige momenten hebben jullie doorstaan. Ben zo blij dat we inmiddels weten dat alles goed met jullie gaat ?

 2. Lea schreef:

  Pfff jongens wat een spooky iets is dat geweest. Gelukkig weten we dat het in grote lijnen met sisser is afgelopen maar denk niet dat jullie dit nog een keer willen meemaken.

 3. Jacqueline schreef:

  Het was een heel spannende tijd voor iedereen. Gelukkig waren jullie niet echt getroffen al zal dat de spanning niet minder hebben gemaakt.

 4. Renee schreef:

  Gelukkig weten we de afloop, maar wat angstig en spannend moet dat geweest zijn voor jullie! Ben blij ,dat het voorbij is en jullie van de vakantie aan het genieten zijn nu,

 5. Hannie schreef:

  Dit is echt iets wat je niet mee wil maken tijdens je vakantie. Gelukkig weten we dat het goed is afgelopen.

 6. Renate schreef:

  Dat lijkt me ook inderdaad heel eng dat je niet weet wat er komen gaat. Geniet van de rest van jullie vakantie!

 7. Minneke schreef:

  Precies een triller … Irma was niet uit onze gedachten … In mei waren wij ook in Miami, Key West en de Bahama’s en Cape Coral… Niet te geloven wat daar nu allemaal aan de hand is. Onze vrienden hebben een villa in CC. Blijkbaar viel de schade daar nog mee…
  Ik wens jullie het allerbeste en hoop dat je toch nog een beetje kan genieten van de vakantie

 8. Erik schreef:

  Heftig om dit allemaal meegemaakt te hebben.

 9. Natalie schreef:

  Echt zo eng! Vind de eigenaars wel top hoor, dat ze zo begaan zijn met de huurders.

 10. Peter en Ingrid den Breejen schreef:

  Wij leven met jullie mee Petra en Pieter! Wat een angstige momenten moeten jullie hebben gehad, wij hebben gelukkig onze vakantie op het laatste moment kunnen verplaatsen, 6 weken later. Wij hadden er nu ook gezeten en we hoopte dat we jullie nu een keer tegen zouden komen. Wat hebben die Rick en Mandy een mazzel dit keer 🙂 ! Inmiddels weten we hier dat het daar bij jullie allemaal weer goed is, hopelijk….en we hopen dat jullie nu kunnen gaan genieten, nog veel plezier en geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Meest recente berichten