We’re goin’ to Miami !!

Het is 03:00 als bij ons de wekker gaat en staan we aan het begin van een lange reisdag. Na het rondje badkamer checken we nogmaals of we alle belangrijke zaken hebben, want je weet maar nooit….

Uiteraard blijken we alles ingepakt hebben en dan is het wachten totdat de taxi komt. Tegen 04:00 staat deze voor de deur en gaan we op weg naar Amsterdam Schiphol Airport. De rit verloopt voorspoedig en we zijn dan ook al tegen 04:30 op de luchthaven. Ik kon gisteren al online inchecken en heb toen meteen ook de seatings geselecteerd, dus wij hoeven nu alleen nog maar de koffers af te geven in Vertrekhal 1 en dat gaat echt supersnel.

In Vertrekhal 1 gaan we meteen maar door de Security-check, waarbij mn fotospullen ook nog een extra controle krijgen maar uiteindelijk is alles in orde 🙂 Inmiddels hebben wij wel trek in een ‘bakkie’ en een ontbijtje gekregen en gaan maar eens kijken waar we dat kunnen scoren. En dat lukt zowaar en de koffie en de warme ham & kaas-croissants ( geen foto van ) smaken op dit vroege uur echt prima.

Na de koffie zoeken wij een plekje met uitzicht op ‘onze’ A319-Neo waarmee wij naar Frankfurt gaan…

Onze vlucht naar Frankfurt vertrekt op tijd en eenmaal in de lucht krijgen wij al gauw drinken &  lekkers 😉

Na een vlucht van 25 min landen wij in Frankfurt en worden wij vanaf het toestel met bussen naar de aankomsthal gebracht. Wij hebben TSA Pre dus zijn lekker snel door de controle en gaan meteen door naar de gate voor onze volgende vlucht, Dat is overigens wel een aardig stukje lopen, goed voor de calorietjes 😉

Na een heerlijke wandeling komen we bij de gate alwaar ‘onze’ A380 al geduldig staat te wachten. Het is overigens voor het eerst dat wij een A380 van zo nabij zien en wat is het een waanzinnig groot toestel…

De boarding-procedure begint 10 min later dan schematijd maar voor de rest verloopt het ‘punctlich’ en hebben wij ons plekje op 97A en 97C snel gevonden. Wij raken aan de praat met onze purser en die verteld dat er voor deze vlucht inmiddels veel annuleringen zijn gedaan ivm de hurricane-voorspellling voor Florida. Inderdaad zijn er in ons compartinent minder plaatsen bezet dan eerder deze week toen ik even online keek.

Met een iets vertraging gaan we uiteindelijk vertrekken en kunnen meekijken via de onboard camera’s 😉

Als we een tijdje onderweg zijn verhuis ik naar de middenrij zodat ik 4 stoelen heb en Petra houdt de 2-seats en dat is wel zo lekker, en zeker tijdens het eten hebben we nu ruimschoots de (elleboog) ruimte 😉

Na de lunch ga ik lekker onderuit spelen met het AVOD-systeem en deze bezit vele mogelijkheden. Er is zelfs live-tv met diverse nieuwszenders en zo kan ik mooi onderweg het nieuws volgen. Ondertussen worden we constant goed voorzien van water, frisdrankjes, koffie, thee en de nodige zoutjes, dus da’s helemaal top. Ook de warme handdoekjes die regelmatig worden uitgedeeld stellen wij zeer op prijs 🙂

De uren vliegen zo voorbij en voor we er erg in hebben wordt alweer de volgende maaltijd geserveerd…

Er is keuze uit een vegetarische pasta of goulash. Ik besluit voor de goulash te gaan maar Petra lust echter geen van beide. De purser gaat wel even iets regelen en even later krijgt Petra een heerlijke garnalensalade voorgeschoteld, wat een service !!

Inmiddels schieten we aardig op en op een gegeven moment komen we over de Bahamas, wow wat mooi !!

Niet veel later wordt de daling ingezet en om 14:30 ( 20 min voor schematijd ) staan we aan de grond in Miami. Omdat het toestel lang niet vol is zijn we snel van boord en beginnen we aan de wandeling naar Customs & Immigrations. Daar aangekomen zijn we vrijwel meteen aan de beurt en raken aan de praat met de dienstdoende Immigrations-officer. Wij vertellen van onze plannen en hij adviseert ons om uiterlijk zaterdag Miami al te verlaten, want het weer is zondag ochtend al zeer slecht om te gaan rijden. Overigens komen wij de USA zonder problemen en na het begeerde stempel in ons paspoort gaan we op weg naar de bagageband. Hier moeten we een 15 min wachten alvorens de band in beweging komt en wij onze bekende gele en groene koffer zien verschijnen.

Met de People-Mover gaan we naar de car-rental en hebben de garage van National snel gevonden. De keuze is vandaag zeer beperkt maar slagen evengoed voor een ‘dikke’ Ford Expedition met ‘full-options’ 🙂

Snel de koffers achterin en dan op weg naar ons hotel, onderweg worden we wel wat ‘geplaagd’ door wat wegomleggingen maar uiteindelijk zijn we met 20 min bij ons hotel. Het inchecken gaat supersnel en kunnen we meteen door naar onze kamer. We inspecteren de boel, alles is prima verzorgd, en pakken wat uit…

Eerst drinken we nog wat en daarna gaan we op weg naar de nabijgelegen Walmart. Hier aangekomen is het drukte van jewelste, zo hebben wij het nog nooit meegemaakt bij ‘Wally’, het is een waar slagveld binnen en veel dingen, zoals water, zijn niet meer te verkrijgen. We slagen wel voor een paar dingetjes dus die nemen we maar mee. Water is wel belangrijk natuurlijk dus onderweg stoppen we bij een RaceTrac en nemen daar een voorraadje water en frisdrank mee, wel zo handig. Voor de zekerheid rijden we ook nog even door naar een Publix vlakbij ons hotel, ook hier hetzelfde verhaal als bij Walmart: allemaal gestresste mensen en veel zaken uitverkocht. Gelukkig slagen hier wel voor fruitsalade, orange juice en koffie…

Inmiddels is het etenstijd en we besluiten om bij SubWay die tegenover de Publix ligt maar een broodje te halen. Als we daar komen zien we dat alles dichtgetimmerd is maar volgens een briefje op de deur zijn ze toch open. En inderdaad, ze zijn gewoon open dus kunnen we in ieder geval iets te eten scoren..

Terug op de hotelkamer genieten we van ons SubWay-dinner, het smaakt prima, helemaal niets mis mee !

Ondertussen overleggen we wat nu te doen, want het verhaal van de Immigrations-officer blijft toch door ons hoofd spelen. Samen nemen we de diverse mogelijkheden door en uiteindelijk hebben we het op een rijtje. Het plan is om morgen uit te checken en meteen naar de villa op Cape Coral te gaan en het hotel wat vd week omgeboekt is maar te annuleren. Dit hotel ligt overigens op nog geen 20 min van de villa.

Ik stuur een mailtje naar Michael & Sandra inzake de villa en daarna gaan we beneden in de lounge even koffie halen. Als we een tijdje later met onze koffie de kamer in komen hebben we al antwoord en we zijn van harte welkom in de villa, hoe goed geregeld is dat !!!

Moe van deze reisdag ploffen we op ons King-size bed en kijken nog een tijdje naar de nieuwsberichten die vrijwel alleen maar over de aankomende Hurricane Irma gaan. Het is nog voor 22:00 als bij ons toch dan echt het licht uitgaat….

Groetjes,
Pieter & Petra

 

Geplaatst in Geen categorie
7 reacties op “We’re goin’ to Miami !!
 1. Sjon en Bianca schreef:

  Gelukkig is de reis naar Miami toe zonder problemen verlopen en hebben jullie door Irma niet een bumpy ride gehad. Fijn dat het stroom er nu weer is en de vakantie kan beginnen. Geniet ervan lieverds, jullie hebben het verdiend ?

 2. mike schreef:

  Fijn dat jullie terug zijn.

 3. Renee schreef:

  De eerste dag is prima verlopen!
  Mooi hotel en auto,alleen die vervelende hurricane gooit roet in het programma, gelukkig alles mooi om kunnen zetten! We weten nu de afloop, maar toen spannende tijden beginnen! Good luck guys??????

 4. Lannie schreef:

  Fijn weer een teken van leven van jullie te ontvangen! Geniet nog voor zover dat gaat in alle ellende daar in Florida!

 5. Marleen schreef:

  Dit was wel een goede start van de vakantie.
  Vorig jaar zijn wij op de terugreis ongeboekt naar Lufthansa en hebben zelf ook ervaren hoe goed alles geregeld is bij ze.
  Hopelijk is voor jullie alle ellende nu echt voorbij.
  We hebben behoorlijk met jullie meegeleefd. De afgelopen 2 jaar waren wij er ook in deze tijd. Dit jaar voor het eerst in juni al.
  Gelukkig hebben jullie nog een paar weken, heel veel plezier verder.

 6. Hans schreef:

  Dat ziet er goed bij Lufthansa! Dat kunnen de Nederlandse en Duitse maatschappijen wel!

 7. Elstars schreef:

  Wat fijn dat jullie weer stroom hebben, dat heeft wel lang geduurd bij jullie. WIj zijn afgelopen zaterdag de Gulfcoast ontvlucht en hebben een paar dagen in Kissimmee gezeten. De power was daar na 17 uur gelukkig weer hersteld. Woensdag zijn we weer naar de Gulfcoast gegaan waar we ook weer stroom hadden. Wat een gedoe allemaal. Jullie zullen vast ook zeer angstige momenten hebben gehad. Wij hebben nu de draad van de vakantie weer opgepakt en we hopen dat dat ook voor jullie gaat lukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Meest recente berichten