Flying home with a detour…

De laatste nacht slapen we zoals gewoonlijk altijd weer een beetje onrustig en zijn we er ook al vroeg uit met als voordeel dat we lekker rustig aan kunnen doen. Na het ontbijtje gaan we maar op ons gemak de spullen voor de handbagage bij elkaar zoeken. Ook wegen we voor de zekerheid de koffers nog even en ook deze keer hebben we het weer goed gedaan want iedere koffer zit ongeveer een kilo onder het maximale toegestane gewicht.

Zo langzamerhand wordt het tijd om de koffers in de auto te laden, met de 3e bank ingeklapt gaan de koffers en handbagage er met gemak in en er kunnen met gemak nog 3 koffers bij. Toch altijd wel fijn zo’n 7-seater :-)

11-10 DSC_3565

11-10 DSC_3567

Om 10:00 verlaten we de villa, sluiten de deur vd laatste keer af en doen de sleutel in de lockbox. We rijden de kleine 100m naar Rick & Mandy om daar bij hun als afscheid nog even een ‘bakkie’ te doen. Tijdens de koffie halen we de leuke momenten van deze trip weer op  maar desondanks het reuze gezellig is zijn we toch wel een beetje somber gestemd omdat we weer naar huis moeten….

En dan is het toch echt tijd om afscheid te nemen van elkaar en buiten bij de auto doen we nog een big grouphug met Rick, Mandy & Jasper waarbij wel een traantje wordt weggepinkt en daarna worden we uitgezwaaid.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

11-10 PA114698-1

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Via Hwy-192 rijden we richting Celebration en maken onderweg nog even een korte stop bij Magic Castle “Merlin” om een kofferriem voor onze nieuwe koffer te halen. Daarna rijden we door naar Celebration en pakken daar Toll-road 417 naar het vliegveld, een heerlijk rustige route om te rijden.

11-10 WIZARD

Onderweg kunnen we rustig ‘cruisen’ want we zijn ruimschoots op tijd. De route naar de rental car-return op MCO rijden we blindelings en als we daar aankomen worden zoals gewoonlijk opgevangen door een host van National. De dame roept meteen een bagagekruier en geeft mij het ‘zero-receipt’ en vraagt of ik problemen met de auto heb gehad en of hij mij goed bevallen is. Dat is hij inderdaad, hij rijdt/reed echt heerlijk, een top BOSE-audiosysteem onboard en heeft genoeg power onder de kap maar met een bijbehorend verbruik van 19 Mpg, dat dan weer wel.

De bagagekruier levert ons met de koffers netjes af bij de Premier Access-balie van United en we zijn gelijk aan de beurt voor het inchecken. Nadat we alles geregeld hebben gaan we naar de foodcourt om daar lekker te lunchen.

11-10 IMG_4701

Bij de Security Check is het best druk maar gelukkig mogen wij via de Airline Preferred Member-lane en dat is zo gepiept. Het gedoe wat er na iedere keer weer volgt zal denken wij echter nooit onze hobby gaan worden…

11-10 IMG_4706

Nadat we onze schoenen weer aanhebben en alle electronica weer hebben opgeborgen in onze rolkoffers gaan we met het metrotreintje naar de gate van waar wij gaan vertrekken. Als we daar zitten te wachten komt even later onze vlucht binnen dus kan ik mooi even het toestel fotograferen.

11-10 IMG_4710

11-10 IMG_4712

Inmiddels is er bij het personeel wat de balie bij de gate bemand zo te zien een beetje paniek ontstaan en er wordt ook druk gebeld. Op de monitor die achter de balie hangt zie ik dat het zeer slecht weer is boven Newark, en jawel, even later wordt er omgeroepen dat de vlucht ivm bad weather tot nader order on hold wordt gezet. Ik sta toevallig bij de balie dus vraag meteen wat er nu gaat gebeuren met de vlucht. Als antwoord krijg ik dat de vlucht hoogst waarschijnlijk gecanceld zal gaan worden. Het andere slechte nieuws is dat het dit weekend Labour-Day is en alle domestic-flights tot zondagavond helemaal vol zitten en dat zou betekenen dat we hier nog 2 dagen (op eigen kosten) in Orlando zouden moeten blijven…

Na een kleine anderhalf uur wordt er omgeroepen dat de vlucht alsnog gaat vertrekken en wordt er wordt dan ook meteen begonnen met de boarding-procedure. Ook dit is een fullly-booked flight en dan zijn wij wat de drukte betreft erg blij met onze Premier Access membership. Overigens werkt hun systeem met boarden op seating-area perfect.

11-10 IMG_4713

Al met al staan wij pas om 18:40 op Newark International Airport aan de gate en aangezien onze aansluitende vlucht naar Amsterdam volgens schematijd om 18:16 is vertrokken hebben we dus nu een probleem. Als wij de gate uit komen worden we aangesproken door een dame van United met de vraag welke aansluitende vlucht we moeten hebben. Als Petra aangeeft dat wij net de vlucht naar Amsterdam gemist hebben krijgt ze als antwoord dat het toestel nog steeds aan de gate staat. We zetten er flink de vaart in maar als we bij de bewuste gate aankomen is het toestel dus wel degelijk al vertrokken…

We melden ons bij de Customer Services Desk van United en daar zoeken ze voor ons naar een alternatieve vlucht. Het zoeken duurt wel even maar uiteindelijk is er voor ons plaats op een United-vlucht naar Frankfurt met doorverbinding naar Amsterdam. Omdat we niet 24-uur willen wachten besluiten we om deze vlucht dan ook te accepteren. Het boarden voor deze vlucht is echter al begonnen dus moeten we echt als een speer naar de gate.

Eenmaal aan boord zien we dat de laatste window-seats ( van die heerlijke 2-seats ) in de EconomyPlus al zijn gereserveerd als rest-area voor de crew, maar er is gelukkig ook nog een 3-seats EconomyPlus rij in het midden vrij en die nemen we. Deze zit ter hoogte van de exit-row en heeft zelfs nog iets meer beenruimte, dus we zijn wat dat betreft helemaal happy.

11-10 DSCN4877

11-10 DSCN4879

Als we eenmaal in de lucht zijn gebruiken we de middelste stoel voor al onze spulletjes zoals MacBook en iPad, lekker handig dus. Ook hebben we 2 stopcontacten tot onze beschikking dus we hoeven niet bang te zijn voor lege accu’s in onze gadgets. Deze 767-300 is gelukkig voorzien van het nieuwe entertainment-system dus we hebben een ruime keuze uit audio- en video kanalen. Op onze stoelrij zitten de (HD)schermpjes handig opgeborgen in de armleuning en eenmaal uitgeklapt vindt ik deze prettiger kijken dan als dat ze in de stoel voor je zitten. Dit zal te maken met het feit dat ik een bril heb met leesgedeelte en mn hoofd achterover moet houden om te kunnen kijken.

De aangeboden maaltijd is zoals gewoonlijk weer een gok, de ene keer is ‘ie lekker deze keer is het wat minder…

11-10 DSCN4880

Na de maaltijd pak ik de laptop om nog wat dingetjes te doen en, als eenmaal de cabineverlichting wordt gedoofd, ga ik lekker achterover muziek luisteren via het uitgebreide audio-systeem totdat ik in slaap val. Ik kom de nacht prima door maar ben af en toe toch wel even wakker, toevallig komt op die momenten net het cabinepersoneel langs met water en dat is best wel even lekker met die droge lucht aan boord.

Tegen het ochtendgloren gaat de cabineverlichting weer aan en wordt even later het ontbijtje geserveerd, jammer genoeg stelt het niet echt veel voor en zijn we van United wel beter gewend.

Om 09:15 landen we in Frankfurt en kunnen we even later onze benen strekken met een wandeling naar de gate vanwaar ons toestel naar Amsterdam zal gaan vertrekken. Er is daar verder geen vertier dus vermaken we ons dankzij de Free-WiFi op Facebook en What’sApp tot we kunnen boarden voor onze vlucht naar Amsterdam.

12-10 IMG_4717

Als we eenmaal aan boord zijn weten we niet wat we zien, dit toestel is namelijk uitgerust met nieuw ontworpen stoelen die veel dunner zijn en zodoende kunnen er 2 extra stoelrijen in het toestel worden geplaatst. Het gaat overigens wel ten koste van de beenruimte en het is dan ook jaren geleden dat wij zo krap hebben gezeten.

12-10 IMG_4718

12-10 LUFTKRAP

Gelukkig duurt de vlucht maar 45 minuten en kunnen wij tegen 12:30 op Schiphol weer van boord. Omdat wij vanuit een Schengen-land komen kunnen we nu direct doorlopen naar de bagageband. Daar is het wachten en wachten en wachten op onze koffers die maar niet verschijnen.  Als Petra navraag doet bij de Bagage servicebalie blijkt dat onze koffers nog op Newark staan en met de eerstvolgende United vlucht meekomen, dat schiet lekker op dus…

Onze taxi is inmiddels gearriveerd en nadat we de handbagage hebben ingeladen (meer hebben we niet) gaan we richting huis. Door al het gedoe met de koffers is het een latertje geworden en zijn we uiteindelijk om 14:30 pas thuis en zit deze heerlijke trip er helaas weer op….

Uiteindelijk worden de drie koffers de volgende dag rond 13:00 afgeleverd per TNT-koerier, een hele geruststelling.

Tot zover ons verslag van onze 28-daagse trip naar The Sunshine State, wij hopen dat jullie het leuk vonden, wij vonden het in ieder geval weer reuze leuk ( zowel de blog als de trip ) om te doen 😉

Groetjes & tot het volgende reisverslag in april 2014,

Pieter & Petra


Geplaatst in Geen categorie

Getting the last things…

Om te beginnen zoals eerder al beloofd in mn update van 26 september j.l. nogmaals wat foto’s van de villa :

10-10 DSC_3549

10-10 DSC_0287

10-10 DSC_3552

10-10 DSC_3558

10-10 DSC_3554

10-10 DSC_0285

11-10 DSC_0260

10-10 DSC_0009

10-10 DSC_0267

Vandaag is onze laatste volle vakantiedag in Orlando al weer aangebroken en we willen eigenlijk nog lang niet terug naar Nederland. Petra was vanmorgen al vroeg in de weer met de koffers en er al snel achter dat er een extra koffer bij moet komen.

Tegen 10:00 wandelen we naar de buren want daar hebben we afgesproken voor een ‘bakkie’ en natuurlijk willen we Jasper verwelkomen. Reuze leuk om Jasper ook weer te zien en hij gaat als gadget-freak meteen even aan de slag om via de Virgin Mobile-site mn MiFi online te krijgen. Ook Rick mengt zich even later in de strijd en als hij eenmaal even een belletje met de Virgin helpdesk heeft gepleegd is het zo gepiept.

We babbelen nog een tijdje door en rijden daarna eerst even naar de 192 Flea Market om daar bij ons inmiddels vaste adresje een leuke koffer te scoren. Ook gaan we nog even binnen bij de Walmart die aan de overkant zit.

In de middag rijden we naar de Premium Outlets International Drive want Petra wil daar toch nog even voor een aantal dingen kijken. Onderweg in de auto proberen we de werking van de MiFi middels het versturen van een aantal What’s App berichtjes en dankzij de 4G-dekking werkt het ding als een speer. We zijn er echt blij mee 😉

10-10 IMG_4687

10-10 IMG_4688

Het is inmiddels lunchtijd dus gaan we naar de foodcourt om bij Five Guys te genieten van een hamburger :-)

10-10 IMG_4692

10-10 IMG_4697

Na deze voortreffelijke hamburger vervolgen we de ronde door de outlet-mall en we slagen ook nog voor het e.e.a.

We rijden terug naar onze villa op Tuscan Hills en nemen meteen na aankomt een dip in the pool want het is wederom lekker warm vandaag. Daarna nemen we onder het genot van een (fris)drankje nog een zonnebad.

Voor ons ‘farewell-dinner’ rijden wij naar Texas Roadhouse in Kissimmee. Als wij naar onze booth worden gebracht blijken mede-Florida fanaten Joke & Gerrit hier ook te zitten en praten we bij over wat wij zoal de afgelopen periode in Nederland hebben beleefd. En wat het eten betreft, wat kan ik daar nog over zeggen….. Superduper !!

10-10 DSCN4871

10-10 DSCN4873

Eenmaal thuis aangekomen is het tijd om de laatste zaken in de nieuw aangeschafte extra koffer te doen. Terwijl we bezig zijn wordt er aangebeld en staan de ‘buurtjes’ voor de deur om te vragen of we nog even een ‘bakkie’ komen doen. We hebben wel trek in een drankje dus gaan we gezellig even mee.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Voor het in de gaten hebben is het bedtijd en dus nemen we afscheid met de belofte dat we morgen nog even gedag komen zeggen. We wandelen terug naar onze eigen stek en genieten ondertussen nog even van de zwoele zomeravond en het getjirp van de vele krekels. Als we bij onze voordeur aankomen zit er op het kozijn een prachtige nachtvlinder, wat is er toch een verscheidenheid van natuur hier in Florida.

10-10 DSC_3533

Niet al te laat gaan op 723 Tuscan Hills Boulevard de lichten uit want morgen hebben we een lange dag vd boeg…

10-10 DSC_3534

10-10 DSC_3535

Groetjes & tot de volgende update,

Pieter & Petra


Geplaatst in Geen categorie

Around the world in one afternoon…

We zitten nog steeds goed in het vakantieritme en starten dus de dag geheel volgens ons inmiddels wel bekende ritueel. Na het ontbijt doen we nog een bakkie en lezen de e-mails, Daarna gaat Petra aan de strijk ( moet soms ook gebeuren ) en ondertussen ga ik op mn gemak proberen of ik mn  Mobiele HotSpot aan de praat kan krijgen.

09-10 HOTSPOT

Het strijken gaat Petra prima af maar ik krijg, ondanks de bijgeleverde handleiding, de MiFi met geen mogelijkheid aan de praat. Ik besluit om dit maar even te laten rusten en het later weer te proberen. Het is inmiddels tegen het middaguur dus rijden we naar Disney’s EPCOT om daar een ‘wandeling rond de wereld’ te maken.

09-10 DSC_3526

Alvorens we aan onze wandeling beginnen, doen we eerst even een ‘bakkie’ bij de onlangs hier geopende Starbucks Coffee. Natuurlijk hebben ze speciale bekers hier bij Disney.

09-10 DSC_3471

Op dit moment wordt overigens het International Food & Wine Festival gehouden dus is er een hoop te zien en te proeven.

Voor de verandering eens een anders dan anders fotoverslag van EPCOT :

09-10 DSC_3473

09-10 DSC_3475

09-10 DSC_3479

09-10 DSC_3480

09-10 DSC_3481

09-10 DSC_3481a

09-10 DSC_3485

09-10 DSC_3487

09-10 IMG_4664

09-10 DSC_3497

09-10 DSC_3499

09-10 DSC_3505

09-10 DSC_3506

09-10 DSC_3513

09-10 DSC_3522

Na onze ronde door EPCOT rijden we naar de International Drive in Orlando om daar te gaan eten bij Friendly’s. Dit restaurant is tijdens deze vakantie bij ons al een aantal malen ter sprake gekomen en aangezien we hier al zeker 2 jaar niet geweest zijn wordt het wel weer eens tijd voor een bezoekje.

Nadat we door de store-greeter naar een booth zijn gebracht bekijken we op ons gemak de menu-kaart. Als we op een gegeven moment naar rechts kijken zien we dat inmiddels Rick & Mandy zijn binnengekomen. Dit is echt niet te geloven, wat een toeval is dit !!!!

09-10 IMG_4666

09-10 IMG_4668

Natuurlijk gaan we lekker bij elkaar zitten en genieten van het eten en van de overheerlijke milkshakes :-)

09-10 IMG_4669

09-10 IMG_4671

09-10 IMG_4672

09-10 IMG_4673

09-10 IMG_4674

En zo af en toe zelf ook eens op de foto te moeten gaan, dat vinden we dus eigenlijk maar niks….

09-10 IMG_4677

Na het eten rijden Rick & Mandy door naar Orlando International Airport om hun zoon Jasper op te halen want hij komt een weekje logeren. Wij rijden terug naar de villa want Kim & Heleen komen nog een bestelling Peeps bij ons afleveren . Rond half negen staan zij voor de deur en zijn helemaal enthousiast over de fijne dag die ze vandaag in Seaworld, hun favoriete park, hebben beleefd. Zij weten echt alle ins en outs, echt geweldig !!!

09-10 IMG_4680

Zij maken het niet laat en dus besluiten wij om deze dag weer heerlijk bubbelend af te sluiten in de jacuzzi….

 

Groetjes & tot de volgende update,

Pieter & Petra


Geplaatst in Geen categorie

Even though a Magical Night…

Na het ontbijt doen we eerst nog even een ‘bakkie’ en gaan ook even bij de buren Rick & Mandy langs.

Daarna rijden we naar de Walmart voor wat boodschapjes. Natuurlijk blijft het niet bij de gewone boodschapjes, want eenmaal bij de kassa liggen er o.a. ook spijkerbroeken, een fleece jack en wat shirts in het karretje.

08-10 IMG_4650

08-10 IMG_4651

08-10 IMG_4652

08-10 IMG_4655

08-10 IMG_4656

Weer thuis rommelen we wat in de villa, kijken alvast even of alles in de koffers gaat passen ( ik vrees dat er een extra koffer moet gaan komen ) en gaan we even zwemmen. Ook bekijken we de reacties die geplaatst zijn.

Rond 15:00 rijden we naar Magic Kingdom om weer een paar uurtjes de heerlijke Disney-sfeer te proeven en we willen ook de overbekende lichtjesparade nog een keer zien want deze stopt namelijk eind dit jaar voorgoed.

08-10 DSC_3313

08-10 DSC_3316

08-10 DSC_3319

08-10 DSC_3335

Hier hebben we dus echt naar uitgekeken : de Pineapple Float, deze keer met Pineapple Ice Cream :-)

08-10 DSC_3346

08-10 DSC_3354

08-10 DSC_3367

08-10 DSC_3382

08-10 DSC_3388

Als we na de parade even met een castmember staan te praten blijkt dat er vanavond helemaal geen lichtjesparade is…..

We overleggen met elkaar wat nu te doen want de Wishes Fireworks beginnen pas over zo’n kleine 2 uur en hebben eigenlijk geen zin om zo lang te wachten. Ik maak eerst nog even een aantal avondshots van het kasteel en daarna gaan we terug naar de auto.

08-10 DSC_3409

08-10 DSC_3419

08-10 DSC_3423

08-10 DSC_3428

08-10 DSC_3435

Thuis aangekomen ploffen we op de bank met een ‘bakkie’ en we zijn zo moe dat we zelfs even indommelen….

Petra kijkt nog wat tv en onderwijl doe ik de blog en voor ik het weet is het 0:30 am , bedtijd !

 

Groetjes & tot morgen,

Pieter & Petra


Geplaatst in Geen categorie

Just shopping, relaxing & dining ;-)

In de loop van de ochtend rijden wij naar de Altamonte Mall in Altamonte Springs. Bij de winkel van Hallmark ziet Petra 2 leuke Mickey & Minnie beeldjes en ze kan geen keuze maken welke van de twee ze nu zal nemen. Na even overdenken gaat ze overstag, ze neemt ze gewoon alle twee. Ook slaag ik bij JCPenney voor een mooi winterjack en laat ook nog even een stoelmassage doen.

07-10 IMG_4633

07-10 DSCN4860

We maken een wandeling door de mall en halen een ‘bakkie’ bij Starbucks Coffee.  Terwijl wij daar zitten breekt er buiten een flink noodweer los dus ziet het er naar uit dat wij hier nog wel even blijven zitten.

07-10 IMG_4627

07-10 IMG_4630

07-10 IMG_4632

Als het weer opgeklaard is lopen we terug naar de auto en laten onze GARMIN zoeken naar de dichtstbijzijnde Walmart. Die blijkt maar 4,8 mijl verderop te liggen dus het ritje gaat niet lang duren. Bij de Walmart slagen we voor een aantal dingen van ons boodschappenlijstje en ook hebben zij zowaar de MiFi die ik wil op voorraad in de winkel. Hij is weliswaar dan wel $10 duurder maar dat mag de pret niet drukken.

07-10 DSCN4854

We rijden weer richting Davenport en maken nog even een stop bij MacDonalds voor een lekkere milkshake.

07-10 IMG_4641

Via een grotendeels touristische route rijden wij door Orlando richting Davenport. We besluiten om vanavond maar iets eerder te gaan eten dus maken we een dinner-stop bij Longhorn. Zodra wij daar inparkeren begint het weer te stortregenen dus wachten we een klein kwartiertje alvorens we uit kunnen stappen. We staan wel als ‘preferred-parking’ bijna vooraan maar vrezen dat we het niet droog zullen halen naar het restaurant.

07-10 IMG_4642

07-10 IMG_4643

Het smaakt allemaal uiteraard weer prima bij Longhorn maar we hebben ‘no room for dessert’…

07-10 DSCN4845

07-10 DSCN4847

07-10 DSCN4848

Als we buiten komen is het inmiddels al weer droog en rijden we naar huis. We doen eerst nog even een ‘bakkie’ en daarna springen we in de pool en trekken wat baantjes, onderwijl staat de jacuzzi op temperatuur te komen.

Een relaxte afsluiting van een relaxte dag….

Groetjes,

Pieter & Petra


Geplaatst in Geen categorie

Happy Anniversary !!!

Vandaag is een speciale dag, het is namelijk onze trouwdag en wij starten deze dag met het kijken naar de zonsopgang vanuit onze jacuzzi. De zonsopgang is echt prachtig vandaag zoals je kunt zien op onderstaande foto welke is gemaakt door ‘neighbour’ Rick. ( Wij zitten in het eerste huis links op de foto )

06-10 SUNRISE

Na het ontbijt wandelen we naar de buren want vandaag gaan we weer gezamenlijk een dagtocht maken. Als we de spullen hebben ingeladen gaan we op weg naar Rainbow Springs State Park en onderweg genieten we van de typische Amerikaanse roadside scenery. En wat is het toch iedere keer weer heerlijk om hier te rijden.

06-10 ROAD-1

06-10 ROAD-2

06-10 ROAD-3

Al we bij het Rainbow Springs State Park zijn aangekomen spuiten we onszelf eerst nog even in met een muggenspray en nemen wat te drinken. We pakken onze spullen bij elkaar en dan gaan we op pad.

06-10 RAINBOW-1

06-10 RAINBOW-2

06-10 DSC_3135

06-10 DSC_3138

06-10 DSC_3143

06-10 DSC_3163

06-10 DSC_3146

06-10 DSC_3171

06-10 DSC_3176

06-10 DSC_3189

06-10 DSC_3208

06-10 DSC_3223

06-10 DSC_3231

06-10 DSC_3233

06-10 DSCN4825

06-10 DSCN4829

06-10 DSC_3263

Als we weer bij de auto zijn nemen we eerst even een blikje fris uit onze koelboxen en wat zoute snacks om de boel weer op peil te brengen met dit warme weer. Als we alles weer ingeladen hebben zetten we koers richting Wekiwa Springs State Park. Onderweg is het reuze gezellig, mede door de goede muziekkeuze van Rick.

06-10 DSC_3272

06-10 DSC_3280

06-10 IKKE

06-10 DSC_3293

06-10 DSC_3294

06-10 DSC_3295

06-10 DSC_3297

06-10 DSC_3298

06-10 DSC_3301

06-10 DSC_3304

06-10 DSC_3309

Helaas zien we, op wat squirrels na, helemaal geen wildlife en dat is wel een beetje jammer. Dit heeft te maken met het feit dat het nog steeds wat rumoerig is in het park. Zo langzaamaan komen we weer bij de auto en alvorens we weer verder gaan drinken we wederom weer wat.

De eindbestemming voor vandaag is Bahama Breeze , Rick & Mandy zijn hier nog nooit geweest en wij vinden het een leuke lokatie voor ons ‘trouwdagdiner”. Wij kunnen Bahama Breeze echt aanraden, het is een topper !!!

06-10 DSCN4835

06-10 DSCN4838

06-10 DESSERT-1

06-10 DESSERT-2

 

We eindigen deze mooie en feestelijke dag zoals we ook begonnen zijn, heerlijk genietend in de jacuzzi 😉

Groetjes,

Pieter & Petra


Geplaatst in Geen categorie

A splashing afternoon…

Na het ontbijt rijden we eerst even naar de Publix Supermarket om een nieuwe fresh fruitsalad te halen.

05-10 PUBLIX EEN

05-10 PUBLIX TWEE

Met zo’n 15 minuten ( Publix ligt vlakbij) zijn we weer terug en rommelen daarna wat op onze iPad en Macbook.

Aan het einde van de ochtend rijden we naar Seaworld, hier hebben wij een afspraak met Kim & Heleen en Rick & Mandy voor een gezellig middagje in dit leuke ‘zeedierenpark’. We doen eerst even een ‘bakkie’ bij Starbucks en daarna ga ik eerst met Petra traditiegetrouw eerst even kijken bij de Dolphin Nursery.

05-10 DSC_2740

05-10 DSC_2769

05-10 DSC_2772

Na een tijdje naar het gespetter van de dolphins gekeken te hebben wandelen we door naar Dolphin Cove en daar treffen we ook Kim & Heleen.

05-10 DSC_2780

05-10 DSC_2798

Terwijl wij op een bankje vrolijk zitten te beppen steelt een Squirrel de show en liggen wij dus in de gekste houdingen om het beestje op de foto te kunnen krijgen. Het blijven toch iedere keer weer leuke foto-objecten.

05-10 DSC_2805

05-10 DSC_2831 05-10 DSCN4787

Uiteindelijk springt de squirrel ook op de bank en neemt de zelfde houding aan die wij ook net deden :-)

05-10 DSC_2839

Het is tijd voor onze favoriete show One Ocean dus wandelen we in de richting van het Shamu Stadium. We zijn nog maar net in het stadium aangekomen als ook Rick & Mandy zich melden, dus we zijn nu weer compleet.

05-10 DSC_2848

Zouden Kim en Heleen dan eindelijk toch ook de overstap gaan maken naar een SLR-camera…

05-10 DSC_2878

05-10 DSC_2883

05-10 DSC_2884

05-10 DSC_2899

05-10 DSC_2937

05-10 DSC_2916

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

We besluiten om de volgende show ook te doen maar gaan eerst maar even iets drinken want het is weer loeiwarm vandaag. Als wij zitten te genieten van een koel drankje zien we vlak bij ons in het gras een Red-Shouldered Hawk die een lekker maaltje te pakken heeft.

05-10 DSC_2973

We wandelen weer terug naar Shamu Stadium voor de volgende show, we zijn rijkelijk vroeg maar we vermaken ons evengoed prima. Als de show begint wordt het helaas al langzaam donker en dat geeft natuurlijk problemen met fotograferen. Het maken van de foto’s verliep niet zonder problemen maar uiteindelijk zijn ze best redelijk gelukt.

05-10 DSC_2977 22.03.27

05-10 DSC_2984

05=10 DSC_2997

05-10 DSC_3054

05-10 DSC_3055

05-10 DSC_3066

05-10 DSC_3067

05-10 DSC_3102

Na afloop van de show maken we onderweg naar de uitgang nog even een aamtal foto’s van het ‘blauwe uur’.

05-10 DSC_3108

05-10 DSC_3105

05-10 DSC_3110

05-10 DSC_3126

Vanaf het parkeerterrein rijdt iedereen op eigen gelegenheid naar de villa waar Kim & Heleen verblijven. Als we bij de goed beveiligde community aankomen moet ik mn rijbewijs tonen aan de guard en zij noteert ook ons kenteken, daarna mogen we doorrijden naar de villa. Kim & Heleen geven ons eerst een rondleiding door de mega grote villa, hij is echt prachtig en gaat dus op ons villa-lijstje voor volgend jaar september. Na de tour zitten we nog een uurtje gezellig bij elkaar met een frisje & knabbeltjes en praten weer honderduit over vanallesennogwat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

We maken het dus niet laat want morgen staat er weer een actieve dag op het programma.

Groetjes,

Pieter & Petra


Geplaatst in Geen categorie

A clear view…

We starten de dag rustig op met een ontbijtje en een beetje zwemmen en in de loop van de ochtend rijden we naar de Florida Mall om daar bij Lenscrafters mn nieuwe brillen op te halen. Altijd weer spannend natuurlijk en na nog wat afstellen van de monturen kan ik de komende jaren alles weer met een clear view bekijken.

Het is inmiddels koffietijd en aangezien de Starbucks op nog geen 50 meter van de opticien zit zijn we er zo. Na de koffie doen we een korte ronde door de mall en kijken even bij The Disney Store, Old Navy en natuurlijk kunnen we de aantrekkingskracht van de Apple Store niet weerstaan. Het blijft toch leuk speelgoed.

04-10 THSIRT

Via de snelste route rijden we terug naar Tuscan Hills Blvd om daar lekker te gaan loungen bij onze pool. Door het warme weer van de afgelopen dagen is er flink wat water verdampt dus gooi ik de tuinslag er voor een uurtje in zo dat het waterpeil weer een paar centimeter stijgt.

04-10 POOL FILL

Natuurlijk nemen we ook een duik en daarna gaan we met een frisje & knabbel weer aan ons kleurtje werken.

04-10 POOLSNACK

Aan het einde van de middag rijden wij naar de Premium Outlets Vineland Ave en onderweg geeft de boordcomputer een temperatuur aan van 34 graden, en dat om 17:10 , het is dus een lekker warme dag.

04-10 RADIO

We gaan eerst een hapje eten op de foodcourt want daar hebben de lekkere Orange & Bourbon Chicken.

04-10 MAKI

Omdat wandelen goed is voor de spijsvertering doen we een rondje door de outletmall. De route loopt via o.a. Character Warehouse, Tommy Hilfiger Outlet en diverse schoenwinkels. Ook brengen we een bezoek aan het nieuwe gedeelte wat eergisteren is geopend, dit gedeelte vinden we wat tegenvallen en denken niet dat we hier vaak zullen komen…

04-10 PREMIUM TWEE

04-10 PREMIUM EEN

We lopen terug naar de auto en ‘cruisen’ op ons gemak weer terug naar Tuscan Hills. Rond 20:00 komen Wim & Ingeborg bij ons op visite. Zij gaan morgen (helaas) weer terug na Nederland na een vakantie van 2 weken en zijn reuze benieuwd naar onze ‘mansion’. Na de rondtour doen we buiten een frisje en helaas kunnen zij het niet al te laat maken. Dat komt voor ons ook best wel goed uit eigenlijk en zodoende gaat het licht op Tuscan Hills Boulevard al tegen middernacht uit…

Tot slot van deze update voor de liefhebbers nog een foto van mn nieuwe RayBan brillen :

04-10 BRIL

Groetjes & tot de volgende episode,

Pieter & Petra


Geplaatst in Geen categorie

It’s not so really scary :-)

Door de avonturen van gisteren hebben we als een blok geslapen maar evengoed zijn we weer vroeg uit de veren. We starten de dag met een duik en kunnen ook ook de verleiding van de jacuzzi, ondanks het vroege uur, niet weerstaan. Na het ontbijt rijden wij naar Publix voor wat dagelijkse dingetjes en als we terug zijn doen we ‘poolside’ onze morning-coffee terwijl we genieten van het heerlijke Sunshine State-klimaat.

03-10 koffie

Aan het einde van de ochtend rijden we naar DownTown Disney om daar bij Guest Relations onze officiële Annual Passes op te halen. Omdat we nu bij Disney korting krijgen vragen we meteen of er voor vanavond nog tickets beschikbaar zijn voor Mickey’s Not So Scary Halloween Party.

En die zijn nog beschikbaar en dus gaan we vanavond ook nog even de gezellige Disney Halloween-sfeer proeven in Magic Kingdom. Om dit te vieren halen we gauw een overheerlijke milkshake bij Ghirardelli’s.

03-10 GHIRAR-1

03-10 GHIRAR-2

03-10 DSC_2141

03-10 DSC_2146

In de  loop van de middag rijden wij naar Magic Kingdom en dankzij de Diamond Parking die wij nu hebben staan we tegenover het Ticket & Transportation Center. De monorail brengt ons snel naar de ingang van het Magische Koninkrijk en dan is het even later weer genieten van de ongekend heerlijke Disney sfeer :-)

03-10 DSC_2167

03-10 DSC_2174

03-10 DSC_2177

03-10 DSC_2191

03-10 DSC_2191a

03-10 DSC_2192a

03-10 DSC_2197

03-10 DSC_2206

Rond de klok van vier lopen we naar de uitgang en meteen via de ingang weer naar binnen waarna we onze wristbands krijgen voor dit ticketed event. Op ons gemak lopen we in de richting van het kasteel alwaar we op het plein Rick & Mandy tegen het lijf lopen.

Natuurlijk blijven we bij elkaar en gaan gezamenlijk uitgebreid genieten van dit altijd weer leuke feestje :-)

Een fotoverslag :

03-10 WRISTBAND

03-10 DSC_2155

03-10 DSC_2160

03-10 DSC_2246

03-10 DSC_2250

03-10 DSC_2253

03-10 DSC_2281

03-10 DSC_2282

 

03-10 DSC_2286

03-10 DSC_2294

03-10 DSC_2289

03-10 DSC_2318

03-10 DSC_2320

03-10 DSC_2369

03-10 DSC_2376

03-10 DSC_2383

03-10 DSC_2385

Het Happy Hallowishes-Firework is prachtig mooi en een uitdaging om te fotograferen :

03-10 DSC_2403

03-10 DSC_2416 03-10 DSC_2429

03-10 DSC_2433

03-10 DSC_2485

03-10 DSC_2491

03-10 DSC_2502

Vlak voor de Boo To Yoo Parade aanvangt komt traditiegetrouw de ‘Headless Horseman’ voorbij galopperen

03-10 DSC_2535

03-10 DSC_2548

03-10 DSC_2580

03-10 DSC_2590

03-10 DSC_2591

03-10 DSC_2598

03-10 DSC_2602

03-10 DSC_2607

03-10 DSC_2624

Na afloop van de parade maken we van de gelegenheid gebruik om leuke plaatjes te schieten in Main Street.

03-10 DSC_2659

03-10 DSC_2669

03-10 DSC_2683

Als we naar huis rijden ‘spotten’ we op het parkeerterrein ook nog twee kleine hertjes, en als we eenmaal thuis zijn drinken we nog wat en gaan dan snel naar bed. Het is inmiddels al 01:00 am.

03-10 DSC_2704

Groetjes,

Pieter & Petra


Geplaatst in Geen categorie

Manatee Swimming & River Floating…

We staan om 05:00 naast ons bed want vandaag gaan we met Rick & Mandy en Kim & Heleen zwemmen met manatees. Om 06:00, het is nog donker, vertrekken we naar Crystal River. We zitten met zn allen in onze auto en ondanks het vroege tijdstip is het al heel erg gezellig in de auto. Dat belooft nog wat voor vandaag.

We arriveren bijtijds bij American Pro Diving  in Crystal River, en nadat we allemaal een passend wetsuit hebben en snorkel gear hebben uitgezocht gaan we met de boot op zoek naar manatees. We hoeven niet lang te varen want na 5 minuten zien we al manatees. Het anker gaat (voorzichtig) uit en we gaan allemaal het water in. Petra durft het toch niet aan in het diepe water dus zij gaat weer terug op de boot en gaat ervoor zorgen dat er mooie foto’s komen. Nadat ik even rondzwem en onder water ga zie ik al een manatee op mij afkomen. Helaas moet ik even met mn hoofd boven water voor adem te halen en dan voel ik een flinke bonk tegen mn heup. De manatee kan natuurlijk niet zo goed manouvreren dus heeft mij geraakt, en ja met mn 115 kilo kan ik niet op tegen dik 300+ kilo van dit prachtige dier. We zwemmen rond de boot om diverse manatees te zien en te aaien. Het echte hoogtepunt is voor mij toch wel het moment dat ik onder water samen met Mandy oog in oog kom met een baby-manatee, welke zich gewillig laat aaien.

01-10 Diving

01-10 DSC_1968

01-10 DSC_1979

01-10 DSC_1980

01-10 DSC_1984

01-10 DSC_1989

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

01-10 DSC_1996

01-10 DSC_2001

01-10 DSC_2002

We komen met kippenvel weer aan boord, dat komt niet alleen door de temperatuur van het water maar ook door de interactie die je met de manatees hebt gehad. Honderduit pratend varen we terug naar het haventje alwaar wij ons op de kade uit de wetsuites moeten wurmen. Nadat het iedereen gelukt is om uit de wetsuites te komen en omgekleed is rijden we terug naar het kantoor van American Pro Dive. We hebben inmiddels wel trek gekregen en gelukkig ligt er naast het kantoor een filiaal van Kentucky Fried Chicken, dat komt mooi uit.

Na de lunch melden wij ons weer bij het kantoor want we gaan een toch maken over de Rainbow River. Het is nog wel even een stukje rijden en onze guide heeft er met zn pickup-truck plus boottrailer flink de vaart in. Als we eenmaal bij de Rainbow River zijn aangekomen heeft ie de boot in no-time in het water liggen en varen we stroomopwaarts. Op een gegeven moment gaat het anker uit en mogen wij weer het water in zodat wij stroomafwaarts terug kunnen drijven naar het beginpunt. De boot drijft met ons mee terug en Petra gaat weer zorgen voor de foto’s.

01-10 DSC_2021

01-10 DSC_2023

01-10 DSC_2028

01-10 DSC_2033

01-10 DSC_2041

01-10 DSC_2055

01-10 DSC_2060

01-10 DSC_2064

01-10 DSC_2073

01-10 DSC_2081

01-10 DSC_2095

01-10 Diving1

01-10 Diving10

Rond 4 uur varen we terug naar de steiger en nadat we ons weer uit de wetsuites hebben gewurmd nemen we afscheid van onze gids. Als we ons omgekleed hebben rijden we terug naar Davenport waar we gezamenlijk bij Cracker Barrel deze superdupermooie dag met veel kippenvelmomenten afsluiten.

Groetjes,

Pieter & Petra


Geplaatst in Geen categorie

Just an relaxing day…

Vandaag gaan we eerst op pad voor onze Disney Annual Passes, hiervoor rijden we naar de nieuwe vestiging van de AAA in Orlando. Hier kopen we de Disney jaarkaarten met ANWB-korting en krijgen er voor dit jaar ook nog gratis Diamond Parking bij.

IMG_4534

Ons volgende doel is de Premium Outlet International Drive want het is vandaag dinsdag dus 50+ korting.

01-10 IMG_4503

01-10 IMG_4507

Op de weg naar huis halen we bij Walmart even een giftcard en laten daar $100 balance op zetten. Ik heb dus gisteravond geprobeerd om bij Walmart via de site een online bestelling te doen maar mn creditcard werdt niet geaccepteerd. Dit heeft oa te maken met het feit dat de kaart is gekoppeld aan een buitenlands adres. Door te betalen met een giftcard kan ik dit hopelijk omzeilen. Ook was door mn ‘experimenteren’ gisteravond uit voorzorg mn creditcard geblokkeerd door de creditcardmaatschappij maar na een telefoontje vanmorgen met ICS werd de card meteen weer vrijgegeven.

01-10 IMG_4512

We rijden terug naar huis en brengen de middag lekker lui door aan de pool met af en toe een verkoelende duik tussendoor. Natuurlijk probeer ik de bestelling voor de MiFi te plaatsen en nu kom ik wel helemaal door de bestelprocedure heen. Jammer maar helaas krijg na een halfuurtje een mail dat mn gewenste filiaal de MiFi pas op 08 oktober weer kan leveren dus meteen maar geannuleerd. Omdat ik nu weet hoe het bestellen werkt doe ik bij een aantal andere filialen in de buurt een poging met echter hetzelfde resultaat. Het online overzicht van mn giftcard-balance geeft een heel rijtje plussen en minnen, een grappig gezicht. Heb dus nu weer een balance van $100 dus komt altijd van pas als ik weer een aanbieding zie.

Aan het begin van de avond hebben we overleg waar we zullen gaan dineren en het wordt Texas Roadhouse :-)

01-10 IMG_4515

01-10 IMG_4517

01-10 IMG_4519

01-10 IMG_4521

01-10 IMG_4525

Na het diner nog even naar de SuperTarget en eenmaal onderweg naar huis zien we weer een mooie sunset.

01-10 IMG_4532

 

01-10 IMG_4526

Kortom, vandaag op zich weer een lekker relaxt dagje, morgen gaan we weer een leuke trip maken 😉

Groetjes & tot morgen,

Pieter & Petra


Geplaatst in Geen categorie

Dolphin encounter…

We starten de dag met een dip in the pool en natuurlijk niet te vergeten het checken van de mailbox.

30-09 MAILBOX

Voor vandaag staat er samen met Rick & Mandy een boottochtje op het programma. In de loop van de ochtend rijden wij richting St.Petersburg en bij aankomst doen we eerst even het bekende 24/7 Breakfast bij Denny’s.

30-09 ONDERWEG-1

30-09 ONDERWEG-2

30-09 DENNYS

Na het ontbijt rijden wij naar het kantoor van LottoBoat alwaar onze gehuurde boot ligt te wachten. Na het invullen van wat formaliteiten brengen we onze spullen aan boord en gaan we op weg. Een fotoverslag :

30-09 DSC_1497

30-09 DSC_1515

30-09 DSC_1517

30-09 DSC_1526

30-09 DSC_1547

Vanaf de Skyway Bridge besluiten wij om weer terug te varen tot aan de Pier van St Petersburg omdat wij daar aan het begin van onze tocht dolfijnen hadden gezien. Dat blijkt een goede keuze want als wij daar weer aankomen krioelt het er werkelijk van de dolfijnen, prachtig !!

30-09 DSC_1616

30-09 DSC_1671

30-09 DSC_1690

30-09 DSC_1700

30-09 DSC_1701 2

30-09 DSC_1701

30-09 DSC_1702

We blijven daar nog een tijdje ronddobberen en dan is het helaas tijd om de boot in te gaan leveren en nemen we afscheid van de dolfijnen.

Als we alles weer in de auto hebben rijden we naar ons volgende doel, The Dali Museum . Hier maken we even een fotostop.

30-09 DSC_1728

30-09 DSC_1733

30-09 DSC_1735

Daarna rijden we door naar St Pete’s Pier alwaar wij een wandeling maken en genieten van het uitzicht.

30-09 DSC_1760

30-09 DSC_1766

30-09 DSC_1771

30-09 DSC_1777

30-09 DSC_1790

30-09 DSC_1791

Ons volgende doel is het strand van Fort DeSoto, en de sunset die we daar zien is echt waanzinnig supermooi !!!

30-09 DSC_1796

30-09 DSC_1797

30-09 DSC_1802

30-09 DSC_1805

30-09 DSCN4736

30-09 DSCN4730

30-09 DSCN4701

30-09 DSC_1845

30-09 DSC_1865

30-09 DSC_1893

30-09 DSC_1916

30-09 DSC_1936

30-09 DSC_1926

Deze mooie dag sluiten we af met een heerlijk diner bij Olive Garden waarna wij moe maar voldaan weer naar Tuscan Hills rijden. Onderweg is het reuze gezellig in de auto en we praten en lachen ons honderduit over al die McDonalds’en die je echt om de haverklap ziet. En als je wel geen filiaal ziet, dan zie je wel een vrachtwagen met hun logo. wat een enorm concern is het toch ook.

Rick zet ons keurig voor de deur af, we nemen nog een drankje en pakken een douche en voor 23:00 gaat het licht al uit op 723 Tuscan Hills Blv….

Groetjes &,

Pieter & Petra


Geplaatst in Geen categorie

Walking through Bok Tower Gardens…

Voor vandaag staat een bezoek aan Bok Tower Gardens op het programma. Hiervoor hebben wij een tijdje geleden samen met Rick & Mandy via Groupon goedkope tickets gekocht. Een fotoverslag :

29-09 DSC_1358

29-09 DSC_1325

29-09 DSC_1336

29-09 DSCN4643

29-09 DSC_1341

29-09 DSC_1342

29-09 DSC_1349

29-09 DSC_1354

29-09 DSC_1356

29-09 DSC_1357

29-09 DSC_1371

29-09 DSC_1380

29-09 DSC_1393

29-09 DSC_1395

29-09 DSC_1398

29-09 DSC_1399

29-09 DSC_1404

29-09 DSC_1408

29-09 DSC_1413

29-09 DSC_1418

29-09 DSC_1424

29-09 DSC_1427

29-09 DSC_1432

29-09 DSC_1450

29-09 DSC_1449

29-09 DSC_1450

29-09 DSC_1464

29-09 DSC_1468

29-09 DSC_1473

Met vermoeide voeten van deze toch wel mooie ( en warme ) wandeling komen we terug bij de auto en rijden terug op huis aan. De rest van de middag brengen we door met zwemmen en luieren :-)

Zoals we dus gisteravond eigenlijk al van plan waren rijden we nu naar TGI Fridays want die hebben ook zoveel lekkers. Als we door de store-manager naar een booth worden gebracht valt het ons op dat het interieur een restyle heeft gekregen en de man laat apetrots zien wat er allemaal is veranderd.

29-09 TGI-1

29-09 TGI-2

29-09 TGI-3

29-09 TGI-4

We zijn weer dermate ‘fully loaded’ dat we ‘at the moment’ even geen plek hebben voor een dessert maar als wee eenmaal thuis zijn hebben we toch weer trek in wat Snickers Icecream.

29-09 TGI-5

Het is weer een heerlijke avond om te zwemmen en te ‘bubbelen’ en nadat we dat gedaan hebben overleggen we de aanschaf van een Disney Annual Pass. Gezien het feit dat we hier 3 vakanties gebruik van kunnen maken is het de aanschafprijs wel waard denken wij.

Disney-World-Annual-Pass

Uiteindelijk besluiten wij om er maar even een nachtje over te slapen…..

 

Groetjes & have a good one,

Pieter & Petra


Geplaatst in Geen categorie

Searching for MiFi…

De tabletten die we ingenomen werken wederom prima, echter zijn we om 4 uur al klaarwakker en kunnen de slaap niet meer vatten. We gaan er maar uit en drinken wat en ik werk mn Facebook-pagina even bij. Zo tegen 5 uur zoeken we toch weer ons bed op en slapen weer door tot 7 uur. Dan gaan we er maar uit en maken ontbijt.

Na het ontbijt doen we een ‘bakkie’ en geef ik de pool een schoonmaakbeurtje, want dat is wel even nodig.

28-09 POOLBOY

Het is lekker weer dus besluiten we om eerst te gaan zwemmen en wat we verder gaan doen zien we later wel.

Na een paar uurtjes zwemmen en zonnen kleden wij ons om en rijden naar de nabijgelegen Posner Park Mall. Het is hier overigens om een of andere reden nooit echt druk en als eerste rijden we naar BestBuy om ons te oriënteren op een MiFi. Het lijkt ons namelijk wel makkelijk om onderweg beschikking te hebben over internet.

Schermafbeelding 2013-09-28 om 16.26.45

Hier bij BestBuy blijkt het apparaatje dik $40 duurder te zijn dan op de site van Walmart dus staan we al gauw weer buiten. We rijden door naar de SuperTarget om daar even te kijken voor M&M’s en Petra wil ook nog even een bezoek brengen aan de knutselmegastore Michael’s. Ongelofelijk wat ze daar allemaal verkopen.

28-09 POSNER-1

28-09 POSNER-2

Natuurlijk wil Petra ook even naar binnen bij PetSmart want ook zij hebben altijd van die lieve leuke poesjes.

28-09 POSNER-3

We sluiten ons bezoek aan Posner Park Mall af met een ijsje van Twistee Treat. Terwijl Petra de bestelling plaatst zie ik achter haar dat de lucht wel heel erg snel pikzwart wordt dus dat belooft niet veel goeds….

28-09 POSNER-4

Ons eerste ijsje is nog niet klaar als het begint te regenen en we hebben niet echt veel plek om te schuilen…

28-09 POSNER-5

De ijsjes, Petra heeft de Pineapple- en ik de Marshmellow-smaak, moeten we dus maar in de auto opeten…

28-09 POSNER-6

Op de terugweg naar huis doen we nog wat kleine boodschapjes bij Publix en rijden ook nog even door naar de Walmart voor de MiFi. In de winkel blijkt dat de aanbieding alleen maar geldt als je via internet besteld en in de winkel afhaalt, dus dat gaan we dan in de villa wel weer regelen.

Aan het begin van de avond rijden wij in eerste instantie naar TGI-Fridays maar onderweg veranderen wij van plan en wordt het (weer) Outback. Vandaag gaat Petra voor de Outback Special en ik probeer voor het eerst eens de New York Strip.

28-09 OUTBACK-1

28-09 OUTBACK-2

28-09 OUTBACK-3

28-09 OUTBACK-4

28-09 OUTBACK-5

Alles smaakt prima zoals we hier gewend zijn en ook de bediening is weer van grote klasse zoals gewoonlijk hier in de USA. We hebben helaas geen plek meer voor een overheerlijk toetje dus nemen we maar koffie na en als we uiteindelijk afgerekend hebben krijgen we ook nog 2 refills beverage mee voor ‘on the go’. Pffff…..

28-09 OUTBACK-6

Thuis nestelen we ons weer onder de lanai met MacBook en iPad en wordt er later nog even ‘gebubbeld’ :-)

28-09 LANAI

Tot zo ver ons verslag van vandaag, morgen gaan we samen met de buren een leuke activiteit ondernemen 😉

Groetjes & keep the sunny side up,

Pieter & Petra


Geplaatst in Geen categorie

A groggy day with an delicious ending…

De afgelopen nacht zijn we nogal in de weer geweest en als we opstaan voelen we ons beide niet al te best. Nadat we ontbeten (althans, geprobeerd) hebben rijden we naar de Walmart om daar bij de pharmacy e.e.a. in te slaan. Daarna rijden we direct terug naar huis, nemen de medicatie in en gaan weer  ‘plat’.

27-09 SIROOP

Tegen 14:00 voelen we ons al weer aardig opgeknapt en besluiten om naar The Loop te rijden. Als we daar arriveren gaan we eerst naar PartyCity want dat vinden wij een leuke ‘USA-style’ feestwinkel. Halloween komt er natuurlijk weer aan dus we kijken onze ogen uit naar alles wat er op dat gebied te koop is. Zo hebben ze bijvoorbeeld een hele wand vol met afbeeldingen van outfits die ze in zeer uitgebreide collectie hebben.

27-09 PARTY-4

27-09 PARTY-1

27-09 PARTY-3

27-09 PARTY-5

27-09 PARTY-6

27-09 PARTY-7

27-09 PARTY-2

Onze volgende shop is jcpenney , bij deze winkelketen komen wij eigenlijk niet zo vaak maar ik slaag daar zowaar voor een leuk t-shirt. Daarna kijken we bij Old Navy waar Petra slaagt voor een spijkerbroek en we ook nog een tijdje staan te babbelen met de store-manager. Als laatste gaan we natuurlijk ook nog even poesjes kijken bij PetCo en Petra zou ze het liefst allemaal meenemen, maar helaas is dat niet mogelijk….

27-09 POES-1

27-09 MUIS

Inmiddels is het dinner-time geworden en vandaag rijden we naar The CheeseCake Factory, een restaurant wat al heel lang op de ‘to-do-list’ staat en  door vele kennissen al is aanbevolen. Het gaat er eindelijk van komen :-)

27-09 CHEESE-1

27-09 CHEESE-2

27-09 CHEESE-3

27-09 CHEESE-4

27-09 CHEESE-5

27-09 CHEESE-6

Ondanks dat we vanmorgen bij het ontbijt maar weinig gegeten hebben zitten we nu echt vol dus ‘no room for a dessert’ helaas. Een kopje koffie gaat er uiteraard nog wel in en tijdens het koffiedrinken zijn we het er over eens dat we hier nog wel vaker zullen gaan terugkomen. Als we buiten komen staat er zelfs een hele wachtrij.

Op de weg terug zien we achter ons de lucht flink betrekken maar, op een klein buitje na, bereiken we zonder verdere nattigheid onze villa. En daar zijn we blij mee, want de Amerikanen kunnen dan helemaal niet rijden.

27-09 MIRROR

Thuis drinken we nog wat terwijl ik deze blogupdate maak, nemen weer wat medicatie in en gaan lekker bijtijds slapen….

 

Groetjes & tot morgen,

Pieter & Petra


Geplaatst in Geen categorie

Just a lazy day…

Als start van deze update eerst maar eens eventjes een paar interieurfoto’s van ‘onze mansion’. Binnenkort volgen er nog meer foto’s van deze 6-bedroom poolvilla welke inmiddels ons tweede huis is geworden.

26-09 VILLA-1

26-09 VILLA-2

26-09 VILLA-3

26-09 VILLA-4

26-09 VILLA-5

26-09 VILLA-7

26-09 VILLA-8

Voor vandaag worden er wederom weer veel regenbuien verwacht dus laten we onze plannen voor een van de attractieparken al meteen vallen. We doen lekker rustig aan en besluiten om maar weer even naar de Premium Outlets Vineland Ave. te rijden om te kijken of er al nieuwe aanbiedingen zijn. Onderweg belanden we in zware regenbuien maar eenmaal bij de Premium Outlets aangekomen is het vrijwel droog. We rijden de parkeergarage in en omdat we VIP-members zijn kunnen we helemaal vooraan parkeren, een soort van preferred-parking 😉

26-09 PREMIUM PARKING

Als vast ritueel lopen we eerst even naar Starbucks, vandaag probeer ik maar eens de ‘gewone’ Hot Chocolate.

26-09 SB-1

26-09 SB-2

We slagen weer  voor leuke zaken bij diverse winkels zoals Hanes, Tommy Hilfiger, Character Warehouse en Kipling. Inmiddels schijnt de zon best wel lekker hier boven het outlet-center en de temperatuur stijgt weer snel.

26-09 PREMIUM BUITEN

We houden het voor gezien en gaan terug naar de auto en onderweg naar huis doen we, ondanks dat de tank nog half vol is, nog even een tankstop. En de benzine prijzen hier in Florida blijven toch echt een lachertje :-)

26-09 FUEL

Thuis aangekomen kleden we ons snel om en nestelen ons met Fris & Knabbels bij de pool, Life is Good !!!

26-09 APP

Aan het einde van de middag krijgen we bezoek van Ine & Arjan die wij eerder deze week van het vliegveld opgehaald hebben. Zij zijn benieuwd naar onze villa en na een frisje doen we een rondtour, voor hun is dit extra leuk daar zij zelf hier ook 2 huizen in de verhuur hebben.

Rond de klok van half zes rijden we gezamenlijk naar Longhorn om daar te gaan dineren met als slot een superdessert. welke we uit ‘veiligheidsoverwegingen’ maar met z’n vieren delen want hij is echt ‘huge’.

26-09 LONGHORN BAR

26-09 LONGHORN DINNER

26-09 DSCN4590

Na het eten nemen wij afscheid en gaan ieder weer zn eigen weg. Onderweg naar huis maak ik nog even een stop bij Twistee Treat om wat avondfoto’s te maken van het grappige huisje. Als ik daar uit de auto stap blijken Kim & Heleen daar net zitten te genieten van een overheerlijk ijsje.

26-09 DSCN4613

Als we thuis zijn nemen we eerst nog een duik en daarna is het weer ‘bubbeltime’ in de jacuzzi.

26-09 DSCN4621

Groetjes & tot de volgende update,

Pieter & Petra


Geplaatst in Geen categorie

Searching for sunshine…

De weersvoorspelling voor Central-Florida is voor vandaag is niet zo best, dus na bestuderen van de online weathermap besluiten wij om maar een zonnig gedeelte van de staat Florida op te gaan zoeken.

25-09 WEATHER

Onze keuze valt op St Augustine, hier zijn wij inmiddels al een paar jaar niet meer geweest dus leuk om weer eens te gaan bezoeken. En jawel, als we eenmaal een stukje boven Orlando zijn wordt de regen al minder en op een gegeven moment komt de zon al weer door. En dat rijdt ook meteen een stuk prettiger op de highway.

25-09 DSCN4584

Onderweg maken we nog even een ontbijtstop bij Denny’s en genieten van hun overbekende 24/7 breakfast.

25-09 DENNYS

Na het ontbijt is het gelukkig niet meer zo lang rijden en parkeren we de auto in het centrum van St Augustine.

25-09 DSC_1247

25-09 DSC_1248

25-09 DSC_1249

25-09 DSC_1252

25-09 DSC_1253

25-09 DSC_1254

25-09 DSC_1259

25-09 DSC_1260

Ook brengen wij een bezoek aan het  Castillo de San Marcos , welke aan de rand van het centrum is gelegen.

25-09 DSC_1264

25-09 DSC_1266

25-09 DSC_1267

25-09 DSC_1280

25-09 DSC_1285

25-09 DSC_1294

Vanaf het fort lopen we door de leuke straatjes weer terug naar het pleintje waar onze auto staat geparkeerd.

25-09 DSC_1297

25-09 DSC_1299

25-09 DSC_1301

25-09 DSC_1302

Alvorens we terugrijden naar Davenport brengen we nog een kort bezoek aan de St Augustine Premium Outlets.

De weg terug verloopt voor het grootste gedeelte gladjes behalve op de I-4 bij Orlando loopt het vol en komen we stil te staan. We denken er even over na om de afslag Mall at Millennia te nemen en dan te gaan eten bij The Cheesecake Factory, maar zijn best wel moe dus doen we dat binnenkort wel. We hebben nog wel even 😉

We besluiten om bij Publix belegde broodjes te halen en deze lekker thuis op te eten, ze smaken prima.

25-09 BROODJE EEN

25-09 BROODJE TWEE

Als afsluiting van alweer een heerlijke dag zien we een prachtige zonsondergang boven Tuscan Hills Blvd.

25-09 DSC_1308

25-09 DSC_1315

Groetjes & tot de volgende update,

Pieter & Petra


Geplaatst in Geen categorie

Finally A Clear Sight…

Rond de klok van 9 uur gaat onze deurbel en als ik open doe staan Rick & Mandy voor de deur. Zij komen even gedag zeggen want ze gaan namelijk een paar daagjes een relaxte strandvakantie houden in Fort Myers.

24-09 DSCN4583

Als we ze uitgezwaaid hebben rommelen we nog wat in de villa en daarna rijden wij naar de Florida Mall. Dit is altijd een leuke bestemming voor als het weer niet zo best is. Als eerste gaan we naar LensCrafters want ik ben na 5 jaar toch wel toe aan een nieuwe bril. Als ik een leuk montuur van RayBan heb uitgezocht krijg ik eerst een oogonderzoek en oogmeting en daarna wordt alles in orde gemaakt en kan ik de brillen binnenkort al ophalen.

De prijzen vallen hier overigens reuze mee, voor de ‘gewone’ bril met leesgedeelte en de zonnebril op sterkte plus leesgedeelte betaal ik $1100 omgerekend een kleine 800 euro. Moet er nog wel bijzeggen dat voor het oogonderzoek apart $109 betaald moest worden, maar goed, zekerheid voor alles zeg ik dan maar.

Al met al zijn we een aardig tijdje zoet geweest en daar hebben we ook wel trek van gekregen. Gelukkig zit er in de Florida Mall ook een FiveGuys dus dat komt mooi uit want hun Burgers & Fries zijn superduperdelicious.

24-09 FIVEGUYS

Even later gaan we weer verder de shoppingmall in en lopen we Kim tegen het lijf en niet veel later komt Heleen ook aanlopen. We staan even te babbelen en besluiten om gezamenlijk even een ‘bakkie’ te doen bij Starbucks. Daarna gaan we nog even kijken bij de Disney Store en gaan we natuurlijk weer even binnen in de Apple Store waar het weer lekker druk is. Het lijkt er gewoon op alsof alles gratis is, niet te geloven..

24-09 APPELSTORE.

Voor wat de kleur van de iPhone 5S staat ze nog steeds in een dilemma welke kleur ze nu zal gaan nemen 😉

24-09 IPHONE EEN

We gaan weer naar de auto en onderweg geniet ik weer eens van een van mn favoriete cd’s. Bij een Walmart maken we nog even een stop omdat Petra cornflakes vh ontbijt wil hebben, en wat hebben ze hier in dit land toch ook een enorme sortering van dat spul…

24-09 RADIO

24-09 WALLIE

Thuis ploffen we op de bank en dat houden we tot dinner-time vol. Voor vandaag besluiten we om weer eens bij Cracker Barrel te gaan. Ook hier is het niet echt druk en gelukkig ook niet echt koud.

24-09 CRACKER EEN

24-09 CRACKER TWEE

24-09 CRACKER DRIE

Ons toetje gebruiken we vandaag gewoon thuis, want we hebben nog Snickers Ice-Cream in de fridge staan :-)

24-09 TOETJE

Na de koffie gaan we lekker ‘bubbelen’ echter niet voor lang want na 5 min. begint het te hozen dus gaan we maar weer naar binnen. De rest van de avond komen we door met tv-kijken en de blog up-to-date brengen.

24-09 JACUZZI

Groetjes,

Pieter & Petra


Geplaatst in Geen categorie

A Emotional One Ocean…

Omdat de weersvoorspelling voor de middag niet echt goed is gaan we al bijtijds richting Seaworld. Als we daar aankomen en over het parkeerterrein rijden en een parkeerplek krijgen aangewezen zie ik dat we praktisch naast Monique,Greet & Albert staan. Vandaag zijn Greet & Albert 48 jaar getrouwd dus gaan we ze eerst even feliciteren. Als we dat gedaan hebben wordt Petra door iemand aangesproken met : ” Jullie zijn toch PenPe ? ” , het blijkt FloridaForum-lid Mushu te zijn die ons herkent van onze blog. Leuk om eens kennis te maken, en gezamenlijk lopen we op naar de ingang van het park.

23-09 DSC_0913

We kijken eerst bij de Manta-rollercoaster want dat is echt gaaf om te zien, alhoewel ik er  zelf nooit in ga..

23-09 DSC_0908

Ook de aquaria die bij deze attractie horen zijn iedere keer weer echt de moeite waard om even te bekijken.

23-09 DSC_0924

23-09 DSC_0917

Daarna ga we kijken bij de nieuwste attractie, Antartica Empire of the Pinguin en het ziet er allemaal prachtig uit.

23-09 DSC_0963

23-09 DSC_0964

23-09 DSC_0966

23-09 DSC_0967

23-09 DSC_0968

We vervolgen de wandeling en gaan op ons gemak richting Shamu Stadium voor de show One Ocean.

23-09 DSC_0984

23-09 DSC_0985

Eenmaal in het Shamu Stadium zoeken wij onze favoriete plek weer op in afwachting van de show. De show is weer prachtig en maakt, door wat ik de afgelopen maanden heb meegemaakt, veel emoties bij mij los waardoor ik niet anders kan dan met betraande ogen de foto’s maken. Gelukkig kan ik inmiddels wel blindelings vertrouwen op mn Nikon D90 camera zodat de foto’s toch lukken.

23-09 DSC_1021

23-09 DSC_1049

23-09 DSC_1062

23-09 DSC_1078

23-09 DSC_1079

23-09 DSC_1086

23-09 DSC_1090

23-09 DSC_1101

23-09 DSC_1108

Na de show moet ik echt even bijkomen en behalve dat ik nog last heb van mn ogen ben ik ook drijfnat van het transpireren. We nemen wat water en dan gaat het wel weer en wandelen we naar het Clyde & Seamore Stadium. Vandaag hebben we geluk, de preshow wordt gedaan door onze favoriete pantomime-speler.

23-09 DSC_1155

De Clyde & Seamore Show blijft leuk want er gaat altijd wel iets mis, ook vandaag weer en ook wordt de voorstelling nog even 5 min. stilgelegd ivm de zware regenval.

23-09 DSC_1182

23-09 DSC_1201

23-09 DSC_1218

23-09 DSC_1232

23-09 DSC_1233

Na de voorstelling nemen we afscheid van Monique, Greet & Albert en gaan we terug naar de auto, het hoost nog steeds en we bij de uitgang aankomen zijn we ondanks onze regenjasjes helemaal doorweekt. Ik besluit om de auto op te halen zodat Petra onder een afdakje kan blijven schuilen. Als ik over het parkeerterrein ren moet ik echt door flinke plassen want het staat helemaal blank.

Nadat ik Petra heb opgepikt rijden we richting onze villa op Tuscan Hills, we zijn zo nat dat we in de auto de kachel en de stoelverwarming aanzetten zodat we enigszins kunnen opdrogen.

Zodra we thuis komen kleden wij ons om en dan is het leed wel weer geleden. Rond etenstijd rijden wij naar Olive Garden al waar wij genieten van een heerlijke Italiaanse schotel, USA-style.

23-09 OLIVE

23-09 DSCN4572

23-09 DSCN4573

23-09 DSCN4577

23-09 DSCN4580

Als we weer terug zijn op Tuscan Hills Blv gaan we even op ‘ziekenbezoek’ bij Rick & Mandy. Gelukkig voelt Rick zich al weer een stuk beter nadat ‘ie vanmorgen echt op een dieptepunt zat. We doen even gezellig een ‘bakkie’ en praten even bij en daarna rijden wij de laatste 100 meter naar onze eigen villa.

De rest van de avond brengen we relaxed op de bank door, kijken wat tv en doe een update van deze blog.

Groetjes vanuit een ‘humid’ Davenport,

Pieter & Petra


Geplaatst in Geen categorie

A shiny day with an wet ending…

Op zondag naar de attractieparken of shoppingmalls gaan is gezien de drukte die er dan is niet zo’n goed idee dus brengen wij de ochtend lekker relaxed door aan de pool. Tussen het relaxen door halen we even een krantje ( voor de reclamefolders ) bij Publix en lopen we ook nog even binnen bij CVS.

Rond het middaguur rijden wij naar Celebration om daar weer eens een wandeling te maken door dit leuke stadje. Celebration,  is een initiatief van de The Walt Disney Company in een poging om in Florida de ‘ideale leefgemeenschap van de toekomst’  te bouwen. En daar zijn ze goed in geslaagd, je vindt geen papiertje op de straat, het gras is kort gemaaid en de sprietjes staan keurig rechtop, iedereen is even vriendelijk en groet je op straat. Op de kruispunten, of als je wilt oversteken, is iedereen zeer hoffelijk. Ik kan me daar wel in vinden  😉

22-09 DSC_0862

22-09 DSC_0861

22-09 DSC_0869

22-09 DSC_0865

Ook maken we de wandeling rond het meer, deze is zo leuk en je hebt een mooi uitzicht op het centrum.

22-09 DSC_0886

22-09 DSC_0887

22-09 DSC_0872

Als we het meer hebben rondgelopen doen gaan we via de winkels in de ‘hoofdstraat’ terug naar de auto en zien onderweg her en der een aantal leuke foto-objecten langs de stoeprand geparkeerd staan.

22-09 DSC_0893

22-09 DSC_0894

22-09 DSC_0895

22-09 DSC_0899

22-09 DSC_0896

22-09 DSC_0898

22-09 DSC_0904

Het is weer flink warm en verlangen toch wel weer naar naar een koele duik en gaan weer terug naar Tuscan Hills. Als we ons eenmaal omgekleed hebben en weer naar buiten stappen blijkt het weer opeens radicaal omgeslagen, het komt namelijk met bakken uit de hemel…

We kleden ons maar weer om en gaan ons maar vermaken met tv kijken en onze Apple’s. Aan het begin van de avond (het is inmiddels weer droog) rijden wij samen met Rick & Mandy over een mooie tolweg naar de Texas Roadhouse in Ocoee, even boven Orlando. Hier hebben wij een afspraak voor een etentje met Kim & Heleen, Robert-Jan, Edwin en zn zoon Jeroen. Als we daar arriveren geeft Rick aan dat ‘ie zich totaal niet lekker voelt en liever terug naar huis wil. Nu zijn we gelukkig vroeg en na wat SMS-berichtjes met Kim te hebben uitgewisseld dat wij iets later komen brengen wij Rick & Mandy terug naar hun villa.

Daarna rijden wij met de cruise-control op 75Mph weer terug naar Ocoee en als we daar na zo’n 25 min. weer aankomen zit de club nog maar net aan tafel. Reuze leuk om iedereen weer te zien en het is een drukke boel aan tafel. Tijdens het eten hebben we het natuurlijk over de leuke dingen van Florida en wisselen we ook de nodige ervaringen en tips uit. We blijven het jammer vinden dat Rick & Mandy er helaas niet bij kunnen zijn…

22-09 TEXAS LOGO

22-09 TEXAS-1

We tafelen nog wat na en daarna nemen we afscheid van Edwin, Jeroen en Robert-Jan, zij zijn “maar” een weekendje in Florida en vliegen morgen al weer terug naar Amsterdam. Op het parkeerterrein praten we nog een tijdje na met Kim & Heleen over de shoppingplannen die ze nog voor vanavond hebben.

22-09 DSCN4498

Na afscheid genomen te hebben van Kim & Heleen rijden wij via de tolweg weer terug naar Davenport. Thuis aangekomen kijken we nog wat tv en ben best wel moe dus besluit om de blog pas de volgende dag te doen, en zoek dan ook vroeg het kingsize-bed op.

Groetjes vanuit een ‘humid’ Davenport,

Pieter & Petra


Geplaatst in Geen categorie

A small change of plans…

Voor vandaag staat een bezoek aan Bok Tower Gardens op het programma. Echter al vrij vroeg in de ochtend krijgen wij een What’sApp van onze buren Rick & Mandy met de mededeling dat Rick zich niet zo jofel voelt en weer zn kingsize-bed is ingedoken. Heel sneu voor Rick want niets is zo vervelend als ziek zijn in je vakantie.

Omdat we toch vroeg zijn maak ik wat foto’s van ‘onze’ Chevrolet Traverse voor op de blog. Als liefhebber van Amerikaanse-SUV’s vindt ik dit een heerlijke auto en dit exemplaar rijdt naar mijn idee zelfs een stuk fijner dan de AWD-versie die ik vorig jaar een week heb mogen rijden. Hij is van alle moderne gadgets voorzien zoals o.a. BOSE-audio,Voice-Command en stoelverwarming maar deze keer echter geen lederen bekleding, iets wat ik eigenlijk op dit moment niet eens zo erg vindt…

21-09 DSC_0256

21-09 DSC_0786

21-09 DSC_0788

21-09 DSC_0781

21-09 DSC_0782

21-09 DSC_0779

De trip naar Bok Tower Gardens gaat dus niet door en moet dus even voor ons samen een alternatief voor vandaag gaan verzinnen. En op het laatste moment iets verzinnen is niet mn sterkste kant, dus besluiten we om gewoon in de auto te stappen en we zien wel waar we terecht komen.

We rijden via de Hwy-27 richting Lake Wales en rond koffietijd maken we een stop bij de Eagle Ridge Mall om daar bij Starbucks Coffee even een ‘bakkie’ te doen en gebruik te maken van hun free-WiFi. Tijdens de koffie kijken we op de iPad m.b.v. Google Maps wat ons volgende doel gaat worden en we besluiten om naar Lake Kissimmee State Park te rijden. Wij zijn hier al eens eerder geweest en het is daar prachtig dus een mooie gelegenheid om daar weer eens een wandeling te gaan maken.

21-09 DSC_0826

21-09 DSC_0827

21-09 DSC_0828

21-09 DSC_0832

21-09 DSC_0835

21-09 DSC_0836

21-09 DSC_0844

21-09 DSC_0845

21-09 DSC_0850

21-09 DSC_0860

 

21-09 DSC_0851

21-09 DSC_0854

Het is weer een warme dag dus maken we onze wandeling niet al te lang en weer terug bij de auto overleggen wij wat ons volgende doel zal zijn. Omdat wij aan het einde van de middag op Orlando International Airport moeten zijn om Ine & Arjan op te halen besluiten wij om weer even naar de Florida Mall te rijden. De mall ligt toch op de route naar de airport en dat komt goed uit want we moeten wederom daar even een boodschapje doen bij Macy’s.

Nadat we wat gegeten (dit keer delen we samen 1 maaltijd) en gedronken hebben op de foodcourt rijden we door naar Orlando MCO en zijn precies op tijd om Ine & Arjan op te vangen bij de bagageband. Het is 5 maanden geleden dat wij elkaar gezien hebben en tijdens de rit praten we bij over wat er zoal gebeurt is.

21-09 MAKI-2

21-09 MAKI-1

De rit verloop spoedig en voor we het weten arriveren wij bij hun riante verblijf op Country Creek Estates in Kissimmee. De bagage is zo uitgeladen en doen we nog even een drankje op het pooldek. Als we een dinner-date hebben gemaakt voor later deze week nemen we afscheid en als we naar buiten lopen komen ook hun buren net naar buiten. Het zijn Wim & Ingeborg die wij vorig jaar hebben ontmoet en sindsdien ook Facebook  vrienden zijn, en ook zij zijn vanmiddag pas gearriveerd en hebben toevallig een villa geboekt die naast het huis van Ine & Arjan ligt. We doen meteen maar even een tour door hun villa en ook deze ziet er prachtig uit.

Dan gaan we toch echt richting Davenport en onderweg zien we een mooie zonsondergang boven de Hwy-192.

21-09 SUNSET

We maken een stop bij Denny’s voor ons evening-dinner. Het smaakt op zich weer prima maar naar ons idee ligt het service-level op dit moment een stuk lager dan dat wij gewoonlijk van hun gewend zijn.

21-09 DENNYS

Thuis aangekomen springen we in de pool en sluiten deze dag weer af met een verkwikkende ‘bubbelsessie’ ….

Tot slot van deze update de prachtige “Fire in The Sky Sunset” die gisteravond boven Tuscan Hills was te zien :

21-09 DSC_0812

Groetjes & bedankt voor de reacties,

Pieter & Petra


Geplaatst in Geen categorie

A lazy day with a surprise…

Vandaag starten we rustig op en we zijn van plan om er een ‘rommeldagje’ van te gaan maken. Na het ontbijt rijden we naar Walmart en Publix om een aantal dagelijkse boodschapjes te halen. Ook gaan we op zoektocht voor een lekkere taart omdat wij, en een aantal Orlando-vrienden, vanavond voor Kim bij ons thuis een surpriseparty gaan geven.

20-09 TAART WALM

Uiteindelijk slagen we voor een mooie taart bij Publix en voorzichtig rijden wij ermee terug naar de villa. Nadat we de taart een mooi veilig plekje hebben gegeven doen we aan de pool eerst maar even een ‘bakkie’. We zitten zo lekker hier buiten op ons terras dat we besluiten om de komende uren aan de pool door te brengen.

20-09 POOLMORNING

In het begin van de middag rijden we naar de Lake Buena Vista Factory Stores alwaar wij slagen bij Old Navy voor leuke t-shirts. Ook kijken we bij Tommy Hilfiger en Nike Outlet, maar die hebben vandaag niet echt veel.

20-09 LBV

20-09 NIKE

Daarna rijden we naar de Florida Mall waar het niet druk is op het parkeerterrein dus staan we vlakbij de Macy’s.

20-09 MACYS

Ons eerste doel is de Apple Store om daar even de nieuwe iPhones te bekijken die vandaag uitgekomen zijn. Eenmaal binnen bij Apple is Petra meteen weg van de kleuren waarin de iPhone 5C wordt geleverd en hij is ook lekker licht in de hand. Dat zal wel het gevolg zijn van gebruik van een kunststof behuizing nemen we aan.

20-09 IPHONE-1

20-09 IPHONE-2

20-09 IPHONE-3

Als we even later de iPhone 5S in onze handen hebben zien we toch wel het verschil want mede door de metalen behuizing is de “S” vooral in champagnekleur wel heel erg sjiek. We spelen ook nog even met iOS 7 en dat werkt reetesnel en ook de HD-filmkwaliteit is echt geweldig mooi. Dus die gaat het wel worden :-)

20-09 IPHONE-4

We doen nog een rondje door mall en dat is geen straf want het is hier heerlijk koel in vergelijking met buiten.

20-09 SKATEBOARD

Aan het einde van de middag rijden we via de kortste route terug richting Davenport en onderweg dineren we bij Texas Roadhouse in Kissimmee en ik probeer als drank(je) de Strawberry Cowboy Cooler, echt een aanrader !!

20-09 TEXAS-1

20-09 TEXAS-3

20-09 TEXAS-4

20-09 TEXAS-5

20-09 TEXAS-6

Rond de klok van achten staan Kim & Heleen aan de deur en als ze naar het zwembad loopt en “Surprise!!!” hoort is ze helemaal verrast :-). Behalve een taart krijgt ze namens iedereen ook nog een mooie kadobon.

20-09 DSC_0819

20-09 DSC_0820

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

We hebben de grootste lol omdat het maken van bovenstaande groepsfoto nou niet bepaald van een leien dakje gaat maar uiteindelijk is het zo te zien toch wel goed gelukt. Natuurlijk gaat het gesprek over de Themaparken en allerlei andere zaken die op deze heerlijke vakantie bestemming betrekking hebben.

Het wordt niet echt laat want de meeste van ons hebben voor morgen(vroeg) al weer activiteiten gepland staan.

Groetjes & tot de volgende episode,

Pieter & Petra


Geplaatst in Geen categorie

Feeding Giraffes…

Vandaag melden wij ons om 09:30 bij de buren en als we alles ingeladen hebben zetten we koers richting Bush Gardens in Tampa. Onderweg vermaken we ons prima en Rick heeft een mooie muziekplaylist aan boord dus dat maakt het cruisen over de highway helemaal relaxed, en er wordt ook regelmatig meegezongen.

19-09 TANKER

De rit naar Tampa verloopt voorspoedig en als we het parkeerterrein oprijden zie we dat het vandaag niet echt druk is. Onze eerste stop in Bush Gardens maken we bij Starbucks voor een heerlijk ‘bakkie’ en ondertussen brengen we onze camera’s op orde.

19-09 CAMS

19-09 DSC_0423

Tegen 11:30 melden wij ons bij de Serengeti Outpost want we gaan de Serengeti Safari doen, wij hebben deze nog nooit gedaan dus vinden het heel spannend.

19-09 DSC_0438

19-09 DSC_0443

19-09 DSC_0445

Het hoogtepunt van Serengeti Safari is het zelf voeren van de giraffes, wat een mooie en lieve dieren.

19-09 DSC_0464

19-09 DSC_0470

19-09 DSC_0478

19-09 DSC_0497

19-09 DSC_0506

19-09 DSC_0507

19-09 DSC_0487

Als we weer bij het begin punt zijn aangekomen maken we een wandeling door het park wat al gedeeltelijk in Halloween-stijl is gebracht.

19-09

19-09 DSC_0541

19-09 DSC_0586

19-09 DSC_0591

19-09 DSC_0592

19-09 DSC_0593

Onze volgende stop is Lory Landing, altijd weer leuk maar Petra is doodsbang voor al dat gefladder dus zij past op de tassen zodat wij ‘lekker licht’ naar binnen kunnen.

19-09 DSC_0601

19-09 DSC_0610

19-09 DSC_0613

19-09 DSC_0619

We vervolgen onze wandeling en als we na onze lunch aanstalten maken om verder te gaan verschijnen Kim & Heleen ten tonele. Kim is vandaag jarig en dus wordt zij door ons ieder even flink geknuffeld. Gezamenlijk wandelen we via Sheikra naar de tijgers, dat is altijd weer een mooi foto-moment.

19-09 DSC_0625

19-09 DSC_0628

19-09 DSC_0637

19-09 DSC_0647

19-09 DSC_0672

19-09 DSC_0686

19-09 DSC_0696

19-09 DSC_0695

19-09 DSCN4480

19-09 DSCN4481

Natuurlijk slaan we ook vandaag het voeren van de Wallabees niet over, dat is ook zo leuk  om te doen.

19-09 DSC_0712

19-09 DSC_0718

19-09 DSC_0721

19-09 DSC_0733

19-09 DSC_0739

19-09 DSC_0748

Op ons gemak wandelen we terug naar de uitgang en bij de autos ( we staan toevallig naast elkaar ) nemen we ( tijdelijk ) afscheid van Kim & Heleen, want we gaan ze binnenkort toch weer zien. Relaxed cruisend gaan we weer richting Tuscan Hills in Davenport, waar Rick & Mandy ons keurig netjes voor de deur af zetten.

We zijn best moe van deze dag en hebben geen zin om er nog uit te gaan vandaag, ons avondmaal maken we lekker zelf deze keer.

19-09 DSC_0768

19-09 DSC_0770

19-09 DSC_0772

Na het eten doen we een bakkie en daarna gaan we zwemmen en als de jacuzzi eenmaal op temperatuur is gaan we lekker bubbelen in het maanlicht. De rest van de avond brengen we, muziek luisterend, door onder de lanai tot het bedtijd is….

Groetjes & tot morgen,

Pieter & Petra


Geplaatst in Geen categorie

A nice surprise with a wet ending….

We zijn al aardig gewend hier en inmiddels wappert bij ons de USA-vlag op de driveway.

18-09 FLAG

Na het ontbijt rommelen we wat in de villa en we hebben om 10:30 met Rick & Mandy afgesproken voor een bezoek aan Seaworld. Als we bij hun binnenkomen doen ze een beetje geheimzinnig en dat geeft ons een blij en toch ook een nieuwsgierig gevoel. Eenmaal onderweg naar Seaworld zien we toch wel donkere wolken aan komen en hebben we zelfs een regenbui.

18-09 WEG-2

Als we het parkeerterrein oprijden schijnt de zon gelukkig al weer. Geheel volgens traditie doen we eerst een ‘bakkie’ bij Starbucks en na de koffie krijgen we van Rick & Mandy te horen dat we de Seaworld Behind The Scenes Tour gaan doen. Wat een leuke verrassing is dat !!!

Op ons gemak wandelen we naar het verzamelpunt waar onze ‘tourguide’ al staat te wachten. Als de ploeg eenmaal compleet is wandelen we gezamenlijk naar de afdeling waar gewonde Schildpadden en Manatee’s worden opgevangen en verzorgd.

18-09 DSC_0365

18-09 DSC_0366

18-09 DSC_0369

Voor het volgende onderdeel van de tour worden we met een pendelbusje vervoerd en onderweg begint het enorm te regenen en te onweren. Het busje heeft alleen een voorruit en achterruit en is voor de rest helemaal open dus we worden aardig nat. We komen aan bij de Shark Nursery en na een uitleg over deze dieren krijgen we de gelegenheid om een baby-shark te aaien. Petra vindt het doodeng maar ze doet het toch !!!

18-09 DSC_0373

18-09 DSC_0374

Als we arriveren bij het ijsberenverblijf moeten we door de hozende regen een sprintje trekken waarbij we echt soaking-wet worden en krijgen we van de tourguide te horen dat we daar voorlopig binnen blijven. Ze heeft via de portofoon Code Purple doorgekregen en dat houdt in dat een (zware)onweersbui op nog geen km afstand van Seaworld hangt. Gezien het feit dat hier nogal wat stalen constructies staan zoals rollercoasters en een uitkijktoren is het raadzaam om daar uit de buurt te blijven. We krijgen een heldere uitleg over de verzorging van ijsberen en gezien het feit dat we het gebouw uit veiligheidsvoorschrift niet mogen verlaten hebben we ruim de tijd voor het stellen van vragen.

De kust is inmiddels weer veilig en we rijden door naar de Pinguin Encounter. Ook hier krijgen we een heldere uitleg over deze grappige diertjes en ook hier krijgen we de gelegenheid om te ‘petten’.

18-09

18-09 DSC_0397

18-09 Seaworldcollage

18-09 DSC_0412

18-09 DSC_0413

18-09 DSC_0418

Na afloop van de tour besluiten we om maar terug naar huis te gaan want het weer is wel weer redelijk opgeknapt maar onze kleding is nog steeds zeer vochtig. Op de rit naar huis maken we eerst nog even een stop in de community Sandy Ridge om daar even te kijken naar een poolhome.

We nemen een duik in de pool en daarna gaan we onder het genot van een frisje weer aan onze zomerteint werken. Voor het avondeten rijden we met zn viertjes naar CRAVE , in Orlando, hiervoor hebben we bij Groupon onlangs een voucher gekocht. Het is voor Petra en mij de eerste keer dat wij hier gaan eten en zijn dan ook reuze benieuwd hoe wij het gaan ervaren na alle verhalen die wij er al over gehoord en gelezen hebben.

Na lang dubben kunnen we uiteindelijk een keuze maken: Petra en ik gaan voor de CRAVE Burger en Rick & Mandy vallen voor een Steak.

 

18-09 CRAVE 1

18-09 CRAVE 2

Starters :

18-09 CRAVE 3

The Main Menu :

18-09  CRAVE 6

18-09 CRAVE 7

Yes, it’s a Big Burger 😉

18-09 CRAVE BURGER

The desserts are ‘killing’ :

18-09 DESSERT 1

18-09 DESSERT 2

18-09 DESSERT 3

Helemaal ‘bommetje’ rijden we terug naar huis, de rest van de avond brengen we tot bedtijd onderuit op de bank door.

Groetjes & maak er een mooie dag van,

Pieter & Petra


Geplaatst in Geen categorie

A warm shopping day…

Bij het Welcome Home-pakket welke Rick & Mandy gisteren van ons kregen zat ook een breakfast-arrangement voor de 1e ochtend inbegrepen. Natuurlijk willen ze daar dolgraag gebruik van maken en zodoende staan ze klokslag 09:00 voor de deur.

17-09 DSCN4435

Na het ontbijt gaan we ieder weer ons eigen weg, de buurtjes blijven vandaag lekker bij hun pool en wij gaan een bezoek brengen aan de Premium Outlets Vineland Ave. Op dinsdag krijgen 50-Plussers extra korting dus zijn benieuwd of er nog iets te halen valt 😉

Alvorens we onze rondgang gaan maken doen we natuurlijk eerst even een koffiestop bij Starbucks Coffee.

17-09 foto-29

Na de koffie doen we op het gemak een rondgang langs onze favoriete winkels zoals Tommy Hilfiger, Skechers, Nike Factory Outlet en  Disney Character Warehouse.

17-09 DISNEY

17-09 SKECHERS

17-09 PREM-1

17-09 PREM-2

Het is vandaag wederom weer flink warm en dus houden wij na een kleine 2,5 uur het shoppen voor gezien om thuis weer een lekker duik te gaan nemen.

Op de terug weg hebben we eigenlijk wel trek in een ijsje en maken we een tussenstop bij Twistee Treat aan de Hwy 192. De keuze is enorm en ik laat me leiden door Petra, en dat kun je gerust aan haar over laten 😉

17-09 TWISTEE-2

17-09 IJSJE

17-09 TWISTEE-1

Thuis aangekomen laden we snel de tasjes uit en het duurt niet lang alvorens we een koele duik nemen.

17-09 KOFFERBAK

Aan het begin van de avond rijden we naar Longhorn Steakhouse, want dat is toch wel een van onze favorieten.

17-09 LONGHORN-4

17-09 LONGHORN-1

17-09 LONGHORN-2

Ik probeer een nieuwe smaak frisdrank : cucumber with mint, een hele aparte combinatie mag ik wel zeggen…

17-09 LONGHORN-3

17-09 LONGHORN-5

Na het eten rijden we nog even naar de Walmart voor wat boodschapjes en daarna lekker op huis aan. De avond brengen we door onder de lanai en natuurlijk maken we  gebruik van de jacuzzi en voor we in bed stappen maken we voor de blog nog even een foto van de zaken die we vandaag aangeschaft hebben :

17-09 KOOPJES

Groetjes & tot morgen,

Pieter & Petra

 


Geplaatst in Geen categorie

Africa in America…

Na de morningswim en het ontbijt rijden we eerst naar het managementsbedrijf van onze villa om een registratieformulier in te leveren. Als we dat gedaan hebben rijden we naar de Disney Animal Kingdom Lodge. Wij willen dit resort graag even bekijken n.a.v. de verhalen die wij hebben gehoord dat het er zo mooi zou zijn. En inderdaad, als wij daar eenmaal binnen zijn zien we dat Disney ook hier alles prima voor elkaar heeft. De topattractie van dit resort zijn de savanne’s die tussen de gebouwen zijn aangelegd, helaas zijn er ivm het warme weer weinig dieren buiten, krijgen wij te horen van een aantal castmembers…

16-09 FLOWER1

16-09 FLOWER2

16-09 DSC_0298

16-09 DSC_301

16-09 DSC_0300

16-09 DSC_0303

16-09 DSC_0305

16-09 DSC_0307

16-09 DSC_0308

16-09 DSC_0311

16-09 DSC_0316

16-09 DSC_0317

16-09 DSC_0323

We houden het dus al snel voor gezien en zetten koers naar Downtown Disney en als we daar aankomen blijkt het niet zo druk te zijn, we kunnen zelfs helemaal vooraan parkeren. Inmiddels is het wel tijd geworden voor een ‘bakkie’ en die doen we bij Ghirardelli maar gaan natuurlijk eerst even een chocolaatje proeven. En aangezien Halloween er aankomt is het weer de Pumpkin-smaak.

16-09 Ghirardelli

Na de koffie doen we een rondje door de heerlijk koele winkels want het is vandaag echt weer bloedheet buiten.

16-09 DSC_0332

16-09 DSC_0333

16-09 DSC_0335

 

16-09 DSC_0341

DSC_0350

16-09 DSC_0344

16-09 DSC_0348

16-09 DSC_0355

16-09 DSC_0360

Op weg naar huis maken we nog even een stop bij Dollar-Tree en onderweg geeft de boordcomputer een temperatuur aan van 35 graden, lekker tropisch dus.

16-09 dollartree

16-09 RADIO1

Weer thuis aangekomen nemen we eerst een duik en gaan daarna lekker lui van het zonnetje genieten.

16-09 voetjes

Even na 16:00 begint het razend snel te betrekken en valt er een heuse tropische stortbui en hebben zelden meegemaakt dat het zo hard regent in Florida. Ook als wij rond half zes naar Bamboo Wok rijden begint het wederom ontiegelijk te stortregenen en zien we dat de temperatuur aardig terugloopt.

16-09 RADIO 2

Gezeten onder de lanai laten wij ons de Orange & Bourbon Chicken lekker smaken, jongens wat is dat heerlijk !

16-09 BAMBOOWOK

16-09 RICEBOX

16-09 BLUEMOON

Na te eten lopen we gauw even naar de villa van Rick & Mandy om daar een Welcome Home-pakketje voor de deur te zetten, want zij kunnen ieder ogenblik arriveren.

16-09 BALLOON

Rond koffietijd loop ik even naar buiten en zie dat Rick & Mandy net aan komen wandelen. Zijn een klein uurtje geleden gearriveerd en hebben eerst de koffers uitgepakt. Ze hebben best nog wel trek van het reizen en dat komt goed uit want wij hebben nog genoeg Bourbon & Orange Chicken over :-)

16-09 DINNER RENM

Als ze eenmaal uitgegeten zijn doen we de tour door de villa welke eindigt in een gezellig potje biljart terwijl Petra en Mandy de airhockeytafel uitproberen.

Rick & Mandy beginnen de vermoeidheid nu wel goed te voelen en gaan terug naar hun stekje hier verderop in de straat. Ik ga nog even in de jacuzzi en Petra gaat lekker liggen zappen op de bank. Ik sluit de dag af met het plaatsen van deze update van de blog…

 

Groetjes, Fl.

Pieter & Petra

 


Geplaatst in Geen categorie

A relaxing Sunday…

Ook vandaag zijn we weer vroeg uit de veren en starten de dag met een duik in onze pool. En ondanks dat de heater tijdens de nachtelijke uren niet draait is de watertemperatuur evengoed nog 31 graden, heerlijk dus. Na de morning swim gaan we eerst maar even bellen met het thuisfront en daarna gaan we buiten aan het ontbijt.

15-09 SUNRISE

Na het ontbijt gaan we onder het genot van een mok koffie gezellig via Facetime bijbeppen met Rick & Mandy die ook al helemaal klaar zijn om te vertrekken richting The Sunshine State. Via mn iPhone geef ik even een videotour door de villa en zij vinden hem prachtig en komen maandagavond de tour nog even ‘live’ over doen.

Rond het middaguur maken we een rit over Hwy 192 richting Kissimmee alwaar we een bezoek gaan brengen aan de Walmart op West Vine Street. Hier hebben ze toch ook weer andere dingen dus dat is altijd weer leuk. Ook vinden wij dit op de een of andere manier een prettiger filiaal om te shoppen dan het filiaal op/aan Hwy 27.

15-09 WALLIE-1

15-09 WALLIE-3

15-09 WALLIE-4

15-09 WALLIE-5

15-09 WALLIE-6

15-09 WALLIE-7

15-09 WALLIE-8

We lopen hier een uurtje rond en brengen daarna nog even een bezoek aan Dollar Tree, Nike Outlet en Tommy Hilfiger Outlet. Inmiddels is de lucht aan het betrekken en op weg terug naar huis belanden wij in een flinke bui.

15-09 DSCN4407

15-09 DSCN4408

Als we in de buurt van Davenport komen klaart het op en als we bij de villa aankomen blijkt dat er daar geen spatje regen is gevallen.

De rest van de middag brengen we relax zittend onder de lanai door, en wensen via Facetime onze vriendinnen Kim en Heleen een goede reis toe. Ook zij vertrekken morgen richting Orlando, Florida gaat zo langzamerhand een Nederlandse enclave worden 😉

Voor het diner rijden we naar Cracker Barrel alwaar we weer lekker eten voor een wel zeer bescheiden prijs.

15-09 DSCN4411

15-09 DSCN4410

15-09 DSCN4413

15-09 CRACKERBARREL

Weer thuis kijken we eerst even tv en doen ondertussen een’bakkie’. Natuurlijk nemen we een dip in the pool en sluiten af met lekker bubbelen in de jacuzzi. De rest van de avond brengen we tv kijkend door, en we raken inmiddels gewend aan de tijdzone want het duurt vandaag al veel langer alvorens onze oogjes dichtvallen….

15-09 DSC_0289

15-09 DSC_0296

Tot zover ons verslag van een relaxte zondag en wij wensen iedereen in NL vandaag sterkte met het weer :-)

15-09 weer

Groetjes vanuit een broeierig Davenport, Fl.

Pieter & Petra

 


Geplaatst in Geen categorie

It’s good to be back…

We zijn tegen 04:00 al weer wakker en besluiten om maar op te staan. Petra gaat de blogs lezen en ondertussen werk ik mijn eigen weblog bij. Rond 06:15 verlaten we onze ‘mansion’ en rijden naar de even verderop aan de Hwy 27 gelegen Walmart welke 24/7 open is. Als we daar even later arriveren komt net de zon op en dat levert een mooi kleurenschouwspel op.

14-09 WALL-1

Op ons gemak werken wij ons boodschappenlijstje af en verbazen ons ook weer over nieuwe (typisch amerikaanse) zaken die in de winkel verkrijgbaar zijn. Wat dacht je van toiletverfrissers met o.a. appeltaartgeur.

14-09 WALL-3

14-09 WALL-4

14-09 WALL-2

14-09 WALL-5

14-09 WALL-6

Voor we het in de gaten hebben lopen we al weer een kleine 2 uur rond in de Walmart dus wordt het tijd om naar de kassa te gaan. Bij het afrekenen blijkt overigens het bedrag voor de volle boodschappenkar best wel mee te vallen. Eenmaal weer bij de auto maken we even snel een foto en rijden dan weer terug naar de villa.

14-09 KOFFERBAK

We bergen de boodschappen op en daarna gaan we heerlijk buiten ontbijten onder de lanai, wat is het leven toch goed :-)

14-09 BREAKFAST

Na het ontbijt nemen we een ‘dip in the pool’ en gaan we ook nog even voorbruinen en voelen de zon al flink branden. Op een gegeven moment wordt de zon wel heel erg heet en verkassen wij naar binnen.

Aan het begin van de middag springen wij weer in de auto en rijden wij naar Dollar Tree en SuperTarget om ook daar nog wat dingetjes te halen, en zien daar natuurlijk ook weer van alles voor Halloween. Ze verkopen ook grappige lunchboxjes, en nemen er twee mee om te proberen.

14-09 PETRA BUITEN

14-09 TARGET-1

14-09 TARGET-2

14-09 TARGET-3

14-09 TARGET-4

14-09 TARGET-5

De rest van de middag brengen we lekker luierend door en even na 16:00 staan Monique, Greet & Albert voor de deur. Zij gaan vanaf morgen een aantal dagen cruisen in de Caribbean en onlangs hebben wij afgesproken dat zij de bagage die zij op de cruise niet nodig hebben, bij ons mogen stallen. We doen eerst even een drankje en daarna doen we een tour door onze mansion.

We gaan dineren bij Outback een restaurantketen waarover ze al veel gehoord hebben maar zelf eigenlijk nog nooit gegeten hebben.

14-09 OUTBACK-1

14-09 OUTBACK-2

14-09 OUTBACK-3

14-09 OUTBACK-4

Na het eten rijden we gezamenlijk door naar Old Town, Kissimmee om daar de Cruise Niight bij te wonen. Ook daar zijn zij nog nooit geweest en aangezien Monique en Albert werkzaam zijn in de auto(onderdelen) branche lijkt het hun wel leuk.

14-09 DSC_0028

14-09 DSC_0030

14-09 DSC_0031

14-09 DSC_0035

14-09 DSC_0038

14-09 DSC_0043

14-09 DSC_0053

14-09 DSC_0054

14-09 DSC_0055

14-09 DSC_0060

14-09 DSC_0079

14-09 DSC_0089

14-09 DSC_0115

D14-09 SC_0103

14-09 DSC_0117

14-09 DSC_0122

14-09 DSC_0126

14-09 DSC_0157

14-09 DSC_0169

14-09 DSC_0170

14-09 DSC_0192

14-09 DSC_0196

14-09 DSC_0199

14-09 DSC_0217

14-09 DSC_0227

14-09 DSC_0229

14-09 DSC_0237

14-09 DSC_0236

Na de cruise gaan we terug naar onze auto’s en nemen afscheid alvorens zij terugrijden naar het Disney Resort waar ze verblijven en wij rijden terug naar Tuscan Hills. Thuis aangekomen liggen we in no-time in de pool en het water is heerlijk !!!

We hebben van onze eerste dag echt een beste dag gemaakt en tegen 24:00 doen wij de lichten uit op Tuscan Hills Boulevard …

 

Groetjes & tot morgen,

Pieter & Petra


Geplaatst in Geen categorie

The big moment has come :-)

Om 04:00 exact staan we naast ons bed, doen een rondje badkamer en daarna controleren we nog even of we echt alle belangrijke dingen bij ons hebben. Natuurlijk hebben we dat en dan gaan de banden om de koffers en zijn we klaar voor vertrek.

13-09 KOFFERS

De taxi staat om 05:00 voor de deur en tijdens de rit praten we met Hans (onze vaste chauffer) bij over wat er zoals de laatste maanden is gebeurd. Het is lekker stil op de weg en voor we het weten zijn we op Schiphol.

Bij de United balie aangekomen blijken we vandaag de eerste te zijn, dus hebben we mooi de tijd om even met de floormanager bij te praten, want die was ook al benieuwd hoe het nu met me gaat.

13-09 AMS-3

13-09 AMS-1

13-09 AMS-2

Tijdens het wachten komt onze vriendin Kim ook nog even gedag zeggen, zij komt net uit de nachtdienst bij KLM en zij vertrekt a.s. maandag ook naar Florida. Eindelijk kunnen we dan inchecken en we proberen nog de stoelen om te zetten zodat we toch naast elkaar kunnen zitten, helaas lukt dat niet dus proberen we dat aan boord zelf wel te regelen. We gaan maar meteen door de paspoortcontrole en doen (natuurlijk) een bakkie bij Starbucks.

13-09 AMS-4

Op ons gemak wandelen we naar Gate D8 en daar aangekomen zie we dat er inmiddels al aardig wat passagiers voor onze vlucht zijn gearriveerd. Gezien onze status bij United mogen wij via de Priority Lane en daar staat niemand en hebben wij ook voorrang bij de Security Check en dat is wel lekker.

13-09 AMS-5

De Security Check is dan ook zo achter de rug en daarna mogen we in het aparte Priority gedeelte wachten totdat we kunnen boarden. Petra installeert zich alvast op een lekker relaxt bankje en onderwijl maak ik voor deze blog een paar foto’s van de Boeing 767.

13-09 AMS-6

13-09 AMS- 7

Het boarden begint on-time en eenmaal aan boord zijn de passagiers die naast Petra en mij zitten bereid om van plek te wisselen en zo kunnen wij op de vlucht naar Newark toch naast elkaar zitten. Onze vlucht naar Newark vertrekt iets later dan schematijd maar dat dat mag de pret niet drukken.

13-09 AMS-8

Als we eenmaal in de lucht zijn besluiten we om even wat slaap in te halen en dommelen in totdat de lunch wordt geserveerd. Er is keuze uit 3 ‘smaken’ en ik ga voor de Chicken en Petra neemt de Beef.

13-09 LUNCH-1

13-09 LUNCH-2

Na de lunch doen we nog even een dutje en vermaken ons prima met wat lezen, muziek luisteren en de spelen op de iPad. De vlucht verloopt verder met regelmatig een paar ‘bumps’ en het is wel vervelend dat het ontiegelijk fris is aan boord en ook de crew heeft niet de ‘drive’ die wij gewend zijn bij United.

13-09 WING-1

13-09 WING-2

Een uurtje voor de landing krijgen we nog wat te snacken, Petra vindt niet echt alles lekker dus ruilen we even e.e.a.

13-09 SNACKBOX

We landen iets eerder dan gepland op Newark en zijn blij dat we weer de benen kunnen strekken en door het lopen weer warm worden. Het hele circus bij Douane en Immigrations gaat enorm snel, iets wat ik eigenlijk niet verwacht had op Newark Int. Airport. Als we onze schoenen aan en riemen hebben omgedaan en al onze elektronica weer hebben ingepakt blijkt ook nog dat we al recht tegenover Ruby’s Diner staan, dus dat komt mooi uit want we hebben best trek :-)

13-09 RUBYS-1

13-09 RUBYS-2

De Burgers & Shake smaken prima ( mag ook wel voor die $40 ) en daarna maken we een wandeling langs de winkels en gaan langzamerhand richting de gate vanwaar we moeten vertrekken voor de aansluitende vlucht naar Orlando. Daar aangekomen blijkt dat we ook nog een prachtig uitzicht over Manhattan en het WTC hebben.

13-09 MANHATTAN-2 2

13-09 MANHATTAN-1

Omdat we de vlucht Newark > Orlando in First Class vliegen mogen we als eerste aan boord en we zitten nog maar net als we gevraagd worden of we iets willen drinken. Dat willen we natuurlijk wel want van vliegen droog je uit.

13-09 UA737

13-09 PETRA FIRST

Ook deze vlucht vertrekt on-time en tijdens de 2 uur en 15 min durende vlucht worden we flink in de watten gelegd en krijgen we, behalve wat snacks, zowaar ook nog een lichte maaltijd aangeboden. De crew op deze vlucht heeft wel de ‘drive’ en we hebben dan ook de hele vlucht een leuke interactie met de dames.

13-09 UA LUNCH

Om 17:30 local-time staan we aan de gate en zijn we weer ‘thuis’ in Orlando. We gaan als eerste van boord en lopen richting het bekende treintje wat ons naar het hoofdgebouw brengt. De koffers komen al vrij snel en lopen we naar buiten de warmte in. Daar treffen we ook de United-crew weer die op een taxi staan te wachten en naar ons zwaaien en ons een pleasant stay wensen.

Als we de parkeergarage van National inlopen worden ontvangen door een host en hij geeft aan uit welke rij we een auto mogen uitzoeken. Daar aangekomen staat er genoeg, zoals een flink aantal Chevrolet Equinox’es maar niet echt iets wat ik mooi vindt. Ik loop even terug naar de host en geef aan dat ik niet iets moois gezien heb en of ik eventueel een auto van collega Alamo mag meenemen. Dat is geen probleem en hij gaat met mij mee om dat te regelen, daar kan ik kiezen uit een aantal andere auto’s en uiteindelijk verlaten wij het vliegveld in een ‘brandnew’ 7-seater Chevrolet Traverse met nog maar 4.000 mijl op de teller.

We rijden meteen door naar de Publix Supermarket voor onze eerste boodschapjes en daarna door naar de villa. De villa hebben we natuurlijk zo gevonden en als we binnenstaan weten we niet wat we zien, wat een kast van een huis, niet normaal en tijdens onze inspectieronde verdwalen we al. Niet veel later belt de eigenaar met de vraag of we goede reis hebben gehad en of de villa in orde is. Tijdens onze inspectie constateerden wij wel een paar dingetjes, hij gaat er voor zorgen dat dit morgen allemaal opgelost wordt.

De koffers zijn in een recordtijd uitgepakt, en we sluiten de dag af met eerst een duik in de pool en daarna nog even in de dampende jacuzzi maar om 22:30 gaat bij ons toch echt het licht uit….

Groetjes & tot morgen,

Pieter & Petra


Geplaatst in Geen categorie

A day of final preparations…

De dag voor vertrek is bij ons, bij iedereen wel denk ik, een rommelige dag en we hebben nog wat dingetjes op de agenda staan. We staan lekker vroeg op en ik haal alvast de koffers zodat Petra straks kan gaan pakken.

12-09 KOFFER-1

Ik heb nog genoeg tijd over alvorens ik naar mijn afspraak moet, en probeer alvast of ik online al gebruik kan maken van de complimentary upgrade naar EconomyPlus seatings. Helaas kan dat toch echt pas 24 uur voor vertrek dus moet nog even geduld hebben, en ik zit echt met kromme tenen want om de tijd dat dit dus wel mogelijk is, lig ik in de tandartsstoel. Inmiddels heeft Petra de koffers gepakt en ze heeft zowaar haar record gebroken en dat staat nu dus op zo’n 10 minuten, ze heeft het vertrek wederom weer goed voorbereid 😉

12-09 KOFFER-2

Ik laat haar even zien hoe ze de stoelen kan upgraden en ga met een gerust hart richting tandarts. Als ik in de wachtkamer zit krijg ik een mail van United dat de complimentary upgrades beschikbaar zijn, dus ik vertrouw helemaal op Petra. Helaas constateert de tandarts dat ik een beste tandvleesontsteking heb en omdat ik kort voor vertrek naar de USA zit kan ik over een klein uurtje al terecht voor behandeling van de mondhygieniste.

Omdat ik toch moet wachten loop ik even snel terug naar huis om te kijken of het Petra is gelukt. Helaas is het haar niet gelukt en doe ik een poging, de mooie plekken zijn inmiddels al weg dus besluiten wij om 2 stoelen achter elkaar te selecteren en de EconomyPlus, we kijken dan vrijdag wel op Schiphol of we wat kunnen regelen bij de incheckbalie.

12-09 767

Nadat ik eenmaal weer terug ben geweest bij de mondhygieniste wandelen we nog even naar onze ‘local mall’ voor de laatste boodschapjes en laten ook ons haar nog even in een zomercoup brengen. De rest van de middag brengen we door met het in orde brengen van de handbagage en Petra checkt ook nog even de site van Publix of er nog iets op het boodschappenlijstje moet voor vrijdagavond.

12-09 PETRA

In de loop van de avond check ik op de site van United of we daar ook al de complimentary upgrade kunnen doen voor de vlucht Newark > Orlando, en zie tot mn schrik in eerste instantie dat onze stoelen uit de Economy Class zijn verdwenen….. Ik kijk nog eens goed op mn scherm en dan kan ik mn ogen niet geloven……… we hebben namelijk een upgrade naar First Class :-)

12-09 737

We zijn door het dolle heen natuurlijk en staan dus nu echt helemaal te popelen om te gaan vertrekken. In de avond hebben we nog een halfuurtje contact via Facetime met Rick & Mandy en zij wensen ons natuurlijk een hele goede reis en ook zij tellen nu in spanning de dagen af totdat zij a.s. maandag ook onze kant op komen.

12-09 RICKMAN

Dan is het  inmiddels 22:00 geworden en tijd om ons bed op te zoeken, want we moeten morgen al om 04:00 op.

Groetjes & tot de volgende update,

Pieter & Petra

 


Geplaatst in Geen categorie

Life is a rollercoaster…

Wij waren vorig jaar oktober nog maar een paar weken terug uit Florida toen wij al weer de kriebels kregen om zeker in September 2013 weer te gaan. Al zoekende op de site van HomeAway zagen wij toch wel een hele leuke villa op Tuscan Hills in Davenport die voor die periode nog vrij was. Na wat onderhandelingen met de eigenaar kregen wij een mooie prijs geboden ( incl poolheat en taxes ) voor een verblijf van 4 weken, dus we hadden een mooie deal. Al met al waren wij dus nog geen maand terug en hadden wij alweer een boeking. Vervolgens zijn wij daarna aan de slag gegaan voor onze trip die wij in het voorjaar van 2013 hebben gemaakt waarvan je hier het verslag kunt bekijken.

Toen wij eenmaal weer terug waren van onze voorjaarstrip hebben we de draad weer opgepakt voor september. Gedurende die periode raakte ik ook nog in de lappenmand en kreeg in het ziekenhuis een niet zo’n best bericht te horen en vervolgens de molen van onderzoeken in ging. Hierdoor kreeg deze komende trip voor ons een hele andere dimensie. Tijdens deze zware periode hebben wij veel steun gehad van familie, collegae, vrienden en ook van onze (vakantie)vrienden Rick & Mandy die iedere keer voor ons klaar stonden. Om de nare gedachten te verzetten hebben we met z’n viertjes ( en ook nog een aantal andere Florida Freaks ) constant lekker plannetjes gemaakt, want zij zitten gelijktijdig met ons in The Sunshine State. Rick & Mandy zitten overigens maar 4 huizen verderop in dezelfde straat dus we zijn in de USA praktisch buren. Dat gaat echt reuze gezellig worden :-)

Om weer terug te komen op de door ons gehuurde villa: deze keer gaan we ‘resideren’ in echt een kast van een huis. We beschikken met z’n tweetjes over 6 slaapkamers, 4 badkamers, 2 huiskamers en 1 game-room en natuurlijk een zwembad en jacuzzi en veel privacy ( no rear neighbours ). Wat kun je dan nog meer wensen…

01-09 VILLA-1

01-09 TUSCAN HILLS SIGN-1

01-09 TUSCAN HILLS BLV-1

Uiteraard vliegen wij met United Airlines wat voor ons inmiddels de standaard is geworden. Vanzelfsprekend hebben wij een overstap en deze keer is dat op Newark International Airport (NWR). Op Newark zijn we nog nooit eerder geweest dus wel leuk om dit vliegveld eens te gaan bekijken. Wij zijn dan ook reuze benieuwd :-)

01-09 DSC_2162 crop

Volgens het vliegschema vertrekken wij om 09:15 vanaf AMS en zullen na een vlucht van pakweg 8,5 uur om 11:45 local time landen op NWR. De vlucht zou eerst uitgevoerd worden met een Boeing 757-200 maar vrij snel na boeking zag ik een plane change naar een Boeing 767-300. Deze heeft een 2-3-2 seating, helemaal top !!

Na aankomst melden we ons eerst bij Immigrations voor de paspoortcontrole en krijgen we er (al)weer een stempeltje bij. Daarna door naar de koffers die hopelijk toch zijn meegekomen welke we meteen weer af geven. De laatste stop is bij Customs, daarna is het weer feest om op je sokken en zonder riem de USA in te lopen.

01-09 NEWARK-9

Als we dat allemaal weer doorstaan hebben we hopelijk nog een kleine 3 uur de tijd om op NWR lekker wat te eten en de winkels te bekijken. En natuurlijk is het ook leuk om gewoon op het gemak nog even rond te lopen.

01-09 NEWARK-1

01-09 NEWARK-7

Voor wat het eten betreft hebben wij onze zinnen al gezet op Ruby’s Diner, volgens hun menukaart hebben ze heerlijke milkshakes, burgers & fries. Een smakelijk begin van onze vakantie in een echte Amerikaanse setting.

01-09 NEWARK-10

01-09 RUBYS

01-09 NEWARK-8

Onze aansluitende domestic-flight naar ‘home-town’ Orlando vliegen we met een Boeing 737-800 en heeft als schematijd vertrek om 14:53 en de geplande aankomstijd op Orlando MCO is om 17:45, best lekker vroeg dus :-)

01-09 UA 737 800-1

De auto hadden we in eerste instantie al geboekt bij Hertz. Echter toen bleek dat er door een scriptfout op de website van National zeer goedkope tarieven verschenen, heb ik gauw daar een boeking geplaatst. Door deze ‘actie’ was ik 400 euro goedkoper uit, maar heb nog wel even gewacht met annuleren van de 1e boeking omdat National misschien door hun fout evengoed hun boeking zou annuleren. National bekende uiteraard hun fout maar de reeds geplaatste boekingen werden uit coulance niet geannuleerd zodat ik mn reservering bij Hertz ongedaan kon maken.

Dus rijden wij 28 dagen in een Standard-SUV ( JEEP Cherokee of gelijkwaardig ) voor de ongelofelijke prijs van 263 euro ( incl 1e tank benzine en alle verzekeringen ). Dat is nog geen 10 euro per dag….

01-09 JEEP1

Voor ons verblijf hebben we ook weer een planning gemaakt en natuurlijk staan luieren, shoppen, dineren, lekker rondrijden en een aantal attractieparken bezoeken op de agenda. Uiteraard gaan we met Rick & Mandy ook weer een aantal prachtige natuurparken bezoeken waar we nog nooit geweest zijn en hopen daar mooie shots te gaan maken.

Inmiddels hebben we via aanbiedingen op de sites van Groupon, TravelZoo en LivingSocial ook weer een aantal leuke activiteiten gekocht dus hoeven we ons tijdens de vakantie niet te vervelen.

Tot zover de 1e editie van ons nieuwe reisverslag en wij hopen dat jullie ons vanaf 13-9 aanstaande dagelijks zullen gaan volgen 😉

Groetjes,
Pieter & Petra


Geplaatst in Geen categorie

Meest recente berichten

Archief