Houston, we have a problem…

Wat een heerlijk gevoel als om 05:00 de wekker gaat : We gaan weer naar onze „hometown” Orlando !!

United

Na ons gedouchd en aangekleed te hebben doen we op het gemak nog een laatste inspectie of we alles echt hebben en dan gaan de koffers definitief dicht en dan is het wachten op de taxi.

Helaas is onze taxi wat verlaat maar evengoed zijn we om 07:00 op Schiphol. We melden ons bij de Premier Access-balie om in te checken. Ik had thuis op de website gezien dat er nog window-seats beschikbaar zijn en even snel een lijstje gemaakt van de stoelnummers. Het omzetten is geen probleem en zo hebben wij nu stoelen 19A + 19B en zijn er reuze blij mee.

Inmiddels hebben wij al een WhatsApp van Rick & Mandy ontvangen dat zij al achter de douane op ons zitten te wachten bij de McDonalds. We gaan meteen door de automatische paspoortcontrole (werkt ideaal) en hebben Rick & Mandy snel gevonden. We hebben best wel trek dus nemen een McBreakfast die niet verkeerd smaakt maar de koffie die erbij zit is echt niet te z….

02-04 MAC

Na het ontbijtje besluiten we om een rondwandeling langs de winkels te maken, altijd leuk om in de vakantiestemming te komen. Al wandelend zien we ook nog even een training van een politiehond die afgericht is voor het zoeken naar explosieven/drugs, echt prachtig om te zien.

Zo langzamerhand lopen we naar Gate G5 en als we daar aankomen zien we dat ons toestel nog niet gearriveerd is. Dat kan wel kloppen want ik had vanmorgen heel vroeg op mn iphone de melding dat de vlucht vertraagd was. We gaan lekker zitten en na verloop van tijd zien we dan ‚onze’ Boeing 777-200 verschijnen. Het is meteen een drukte van jewelste om het toestel weer zo snel mogelijk gereed voor vertrek te krijgen en zelfs de ruiten van de cockpit worden nog even snel onder handen genomen.

02-04 AMS-1

02-04 AMS-2

De security-check gaat iets anders dan wij gewend zijn : op Petra’s instapkaart staat een aparte code waarmee aangegeven wordt dat zij een extra controle van dr handbagage krijgt. Natuurlijk wordt er niets verdachts aangetroffen en kunnen we onze (electronica)spullen etc weer opbergen.

Als het boarden begint zijn we dankzij onze PremierAccess snel aan boord, Rick & Mandy settelen zich op seating 16A + 16B en wij zitten zoals eerder gezegd op 19A + 19B. De stoel naast ons blijft leeg dus kunnen we de middelste stoel gebruiken als ‚opslag’ voor onze MacBook, iPad en snoepgoed.

Om 11:40 vertrekken we van de gate en horen dat de vluchttijd naar Houston 9 uur en 43 min zal gaan bedragen, maar weten helaas nu al dat we dus een hele korte overstaptijd zullen hebben…

Na een klein uurtje wordt de lunch geserveerd en we kunnen kiezen uit Beef, Chicken or Vegetarian. Petra gaat voor de Chicken en ik twijfel nog even maar ga uiteindelijk voor de Beef.

02-04 DSCN4895

02-04 DSCN4900

Na de lunch, die deze keer overigens wel weer prima smaakt, begin ik alvast te werken aan dit reisverslag en ondertussen luister ik naar een lekker (country) muziekje. De vlucht verloopt rustig met af en toe wat turbulentie en op een gegeven moment worden we getrakteerd op een lekker ijsje :-)

02-04 DSCN4909

Een uurtje voor de landing krijgen we nog een snackbox met lekkernijen gepresenteerd

02-04 DSCN4916

En nog een uurtje later zetten we de daling in naar Houston. Om omneveer 1430 local time staan we aan de grond maar het taxiën duurt een dikke 20 minuten alvorens we aan de gate staan. We zijn al rijkelijk laat en als we eenmaal bij Immigrations komen staat er een gigantische rij. Er wordt niet echt doelmatig gewerkt en de tijd begint voor ons nu echt te dringen want de boarding voor de volgende vlucht begint om 15;10. Als we eenmaal aan de beurt zijn is onze vlucht al vertrokken dus daar zijn we niet blij mee…

Onze koffers staan al te wachten naast de bagageband en dan gaan we meteen door naar de United Customer Services. Ook daar staat een aardige rij en het gaat dan ook niet echt snel. Als we eenmaal aan de beurt zijn blijken we al overgeboekt te zijn op de eerstvolgende vlucht naar Orlando. Als tegemoetkoming zijn ook nog overgeboekt naar EconomyPlus, en dat helemaal voor noppes, nada, niks :-)

Helemaal opgelucht dat we nu toch nog vanavond verder kunnen naar Orlando lopen we naar Customs om daar het bekende circus te doorlopen. Als we dat weer doorstaan hebben gaan we op zoek naar een leuke eetgelegenheid en al gauw zien we een Ruby’s Diner.

02-04 RUBY-1

02-04 ruby 2 groot

Na het eten wandelen we op ons gemak naar Gate C34 vanwaar onze vlucht om 19:14 zal gaan vertrekken.

02-04 B737

De vlucht vertrekt on-time en als we in de lucht zijn zien we nog even een mooie zonsondergang.

02-04 ZON EEN

02-04 ZON TWEE

Even voor schema tijd arriveren we op Orlando MCO en als we door de slurf lopen voelen we al de heerlijke warmte van Florida. Petra & Mandy gaan alvast naar de bagageband en ik ga met Rick meteen door naar de parkeergarage van National om te kijken of er wat leuks staat. En inderdaad, op de Emerald Aisle staan SUV’s van diverse merken zoals Chevrolet Equinox, Dodge Journey en Nissan Murena.

Degenen die Rick en mij goed kennen begrijpen wel dat we altijd voor wat extra-moois proberen te gaan en gaan we lekker wat sparren met diverse medewerkers die daar rondlopen. En dat heeft succes en scoren wij een nagelnieuwe Chevrolet Traverse met pas 7 mijl op de teller 😉

Als we de bagage ingeladen hebben gaan we op weg naar Davenport, het is lekker rustig op de Hwy417 tollroad en de Traverse rijdt heerlijk. Na een voorspoedige rit arriveren wij bij de villa op Sandy Ridge. Wat een prachtige villa hebben Rick & Mandy gehuurd en we doen natuurlijk eerst even een ronde door het huis. Dan halen we de koffers uit de auto, doen nog even een drankje en daarna gaat het licht uit op Scrub Jay Way….

Geplaatst in Geen categorie
19 reacties op “Houston, we have a problem…
 1. Anita zegt:

  Mooi dat jullie direct door konden vliegen op dezelfde avond. Lekker vlot met je verslag, hou dit vol, haha. Heel veel plezier met z’n viertjes, geniet ervan.

 2. Ronald zegt:

  Ook jullie weer helemaal blij en op vertrouwd terrein. Altijd heerlijk als je aankomt op MCO en je die warmte voelt. En dan ook nog een mooie auto scoren. Heel veel plezier met z’n vieren.

  Gr, Ronald

 3. Hannie zegt:

  Jammer van de vertraging, maar who cares, jullie zijn er!

 4. Gerrit & Joke zegt:

  Hoera thuis en nu gaan genieten

 5. Teleton zegt:

  Alles is weer even pico-de-luxe voor elkaar. En zo hoort het ook!

 6. mineke zegt:

  Gelukkig zijn jullie er, en kan het echte genieten beginnen, heel veel plezier en ik kijk uit naar jullie belevenissen
  grtjes Mineke

 7. Robert-Jan zegt:

  Jammer van de vertraging, maar verder toch alles heerlijk soepel gegaan ! Het aankomen is altijd thuiskomen, genieten dus maar ! Mooie auto geregeld ook nog 😉

 8. Marilin zegt:

  Heerlijk dat jullie er eindelijk zijn. Wat een gigareis zeg maar nu kan het grote genieten eindelijk beginnen. Heel veel rijplezier in die mooie Traverse (wij hebben er ook ervaring mee). Have fun.

 9. Cindy zegt:

  Oh wat een lange trip! Maar gelukkig zijn jullie er. Wel fijn dat je dan nog op een volgende vlucht kon. En oh wat is dat toch heerlijk als je de Floridiaanse lucht voelt/ruikt/ziet.
  Heel veel plezier en geniet er van!

 10. willem & poppy zegt:

  wat een toestanden om er te komen ben blij dat wij straks rechtstreeks vliegen kan er minder fout gaan geniet er van wij gaan jullie volgen.
  foto’s van de suv graag

 11. Jullie zijn ook echte mannen he, de vrouwen met de koffers laten sjouwen zodat jullie auto’s kunnen kijken haha :p

  Leuk dat jullie er zijn. Heel veel plezier en uiteraard gaan we jullie dagelijks volgen!

 12. Saskia zegt:

  Yeah jullie zijn er. Wat een lange reis maar gelukkig konden jullie meteen met de volgende vlucht mee. Geniet…….

 13. Sjon, Bianca en Romy zegt:

  Fijn dat jullie er zijn en nu genieten….. En wij kijken uit naar jullie verslagen zodat wij er toch een beetje bij zijn ;-)!

 14. Kim zegt:

  Hoi Pieter en Petra,

  Wat een lange reisdag zo zeg. Gelukkig zijn jullie veilig aangekomen en ook nog met een mooie auto. Nu kunnen jullie heerlijk gaan genieten. Wat ben je snel met je verslag. Hou je dit zo vol? 😉 Schrijf maar veel dan genieten wij mee. Voor ons duurt het nog even.

  Have fun!!!!!

  Groetjes,

  Daan en Kim

 15. Heleen zegt:

  Nou wat al een heerlijk begin. en wat een gave foto van de zonsondergang. Vooral de eerste foto.
  Lekker genieten jongens…Ben benieuwd

 16. Renee zegt:

  Leuk, leuk, leuk om weer te lezen en dan met al die foto’s, dat maakt het compleet ! Fijn ,dat alles verder oke is na zo’n lange dag en ik kijk uit naar de volgende episode van je blog!

 17. Angelina zegt:

  You’ve made it! Dat is het belangrijkste. Nu heerlijk genieten van oa die heerlijke warme Florida lucht 😀
  Leuk dat ik jullie blog mag volgen…

 18. Nielsdan zegt:

  Genieten maar!

 19. Natalie Verzijl zegt:

  Een wat late reactie, maar ga er nu lekker voor zitten om jullie verslag te lezen.
  Erg netjes van United dat ze gelijk jullie hadden omgeboekt voor de volgende vlucht, al met al toch een hele goede vlucht gehad. En heerlijk om te lezen dat je Petra gelijk de warmte voelde als je door de slurf heen loopt.. heel herkenbaar :-) . Fijne vakantie met zn viertjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>