Flying back home…

Om 06:30 gaat de wekker na een onrustige nacht, dat hebben wij overigens altijd de laatste nacht. Tot overmaat van ramp ging dus vannacht om 01:15 ook nog even het alarm af, maar gelukkig kon ik niks vreemds vinden maar je bent wel mooi uit je eerste slaap. Als we naar buiten kijken zien we dat het grauw en mistig is, dat maakt deze vertrekdag toch wel helemaal mistroostig…

24-04 MISTY MORNING

We rommelen nog een beetje met de verdeling in de koffers, doen ons laatste ontbijtje en nemen nog een bakkie. Tegen kwart voor tien laden we de koffers in de Traverse en doen nog een laatste ronde door de villa of we niets vergeten zijn…

24-04 DSC_3349

24-04 DSC_3352

Als ik het alarm heb ingeschakeld en de villa heb afgesloten plaatst Petra de sleutel terug in de key-box. Dan is het toch echt tijd om te gaan vertrekken van deze heerlijke stek op Dolcetto Drive waar we de afgelopen weken onwijs genoten hebben…

24-04 DSC_3354

24-04 ZWAAI

De rit naar Tampa verloopt spoedig en hebben alleen ter hoogte van downtown Tampa zoals gewoonlijk wel wat oponthoud…

24-04 DSCN5390

24-04 DSCN5397

24-04 DSCN5393

Als eenmaal de snelheid er weer inzit duurt het niet lang aleer wij bij de afslag vh vliegveld komen. De route naar rentalcar-return wijst zich vanzelf en duurt het niet lang alvorens we bij National naar binnen rijden…

24-04 DSCN5401

24-04 DSCN5403

24-04 DSCN5412

Een medewerker van National vangt ons op en terwijl ik met hem bezig met de afrekening en roept Petra een bagagekruier. De vriendelijke en behulpzame man brengt ons naar de United-incheck en helpt ons ook nog met de boarding-passen. Aan de incheck-balie probeert Petra nog een free-upgrade naar EconomyPlus op onze vlucht Tampa > Washington te krijgen maar dat kan alleen tegen betaling, dus laat ze het erbij. Onze koffers zijn inmiddels afgehandeld dus mooi moment voor een bakkie van Starbucks.

Tegenover de Starbucks vinden we mooie zitjes voorzien van stopcontacten en zelfs USB-oplaadpunten, dus hier houden we het zeker wel een uurtje uit. Genietend van onze laatste Starbucks gaan we Facebooken en raadplegen we diverse sites en blogs…

24-04 SB

24-04 HAL-2

Dan is het tijd voor het circus van de securitycheck en zowaar gaat dit vandaag reuze snel want we hoeven alleen maar de MacBook uit de handbagage te halen, de iPads en e-reader mogen er gewoon inblijven. Bij de gate zoeken we een plekje om ons vertrek af te wachten. Het is vergeleken met MCO niet echt druk op Tampa, wat dat betreft is het zeker een heel fijn vliegveld…

24-04 GATE-1

24-04 GATE-2

Onze Boeing 737-900 is zojuist on-time is geland, ons vertrek naar Washington ongetwijfeld dus ook on-time gaan geschieden…

24-04 BOEING

Tegen de tijd dat de boarding gaat beginnen besluiten we toch om maar Economy Plus bij te boeken, kost wel $38 p/persoon voor de 2 uur durende vlucht maar vinden de extra beenruimte toch wel prettig. Petra loopt naar de desk bij de gate en vraagt of er nog Economy Plus beschikbaar is. Er zijn nog inderdaad nog 2 seatings beschikbaar echter zitten wij dan niet naast elkaar maar op seatings 7B en 7E. Als Petra vraagt hoe duur dit komt krijgt ze als antwoord : “..You can take them for free..” en daar gaat Petra natuurlijk mee akkoord en vliegen wij voor ‘”noppes, nada, niks” dus evengoed Economy Plus naar Washington :-)

Als we eenmaal gaan boarden en op onze seatings hebben plaatsgenomen blijkt de man naast mij op stoel 7A een upgrade te krijgen naar Business-Class. Zijn stoel komt dus vrij en Petra kan nu alsnog naast mij zitten, helemaal top !!

24-04 LEG-1

Met een paar minuutjes vertraging vertrekken wij dan richting Washington en zien helaas langzamerhand Florida verdwijnen…

24-04 START-1

24-04 SKY

De vlucht naar Washington verloopt gladjes zonder enige turbulentie en komen daar ook on-time binnen.  We hebben echter maar 50 min. overstap dus gaan meteen maar door naar de gate waar ons toestel naar Amsterdam staat. Het is echter een flink eind lopen en we zetten dan ook goed de pas erin. Onderweg scoren we nog even snel een fles water bij Starbucks want drinkwater aan boord is niet echt bepaald lekker.

Als we bij de gate aankomen begint net de boarding-procedure, wij hebben seating-area 3 dus moeten nog eventjes wachten en dat komt mooi uit want kan ik nog even mn mail lezen en Facebook bijwerken. Als seating-area 3 aan de beurt is gaat het ook lekker vlotjes en hebben ons plekje aan boord zo gevonden. Voor deze vlucht hebben wij van tevoren al Economy Plus-Exit Row geboekt en hebben dus lekker de ruimte, dat het op die plek frisser is nemen wij altijd graag op de koop toe….

24-04 legroom

Onze vlucht naar Amsterdam vertrekt exact op tijd en eenmaal in de lucht vermaken we ons weer prima met iPad en MacBook…

Na verloop van tijd wordt het diner geserveerd, ik ga voor de Beef en Petra gaat weer eens een poging wagen met Chicken…

24-04 DSCN5415

24-04 DSCN5416

De nachtvlucht verloopt wel met enige turbulentie waar we soms wakker van worden, maar slapen vd rest uitzonderlijk goed…

24-04 WING

Een uur voor de landing krijgen we nog een klein ontbijtje geserveerd, het is niet veel maar net voldoende op zo’n moment…

24-04 DSCN5420

Na een harde landing en daarna keihard afremmen ( zo heb ik het graag :-) ) staan we even na 07:00 weer op De Polderbaan. Zoals bekend is het dan wel een tijdje over de taxibaan en zeker nu want we zijn in Noordelijke-richting geland. Aan de gate duurt het even alvorens we eruit kunnen want ze krijgen de deur eerst niet open. Als dat eenmaal voor elkaar is groeten we de crew en kunnen we van boord, de wandeling naar de paspoortcontrole doet onze stijve benen goed.

Naar de bagageband is het vandaag langer lopen dan normaal, om een of andere reden komen onze koffer in een ander gedeelte van de aankomsthal van de band. Het duurt dan ook eventjes alvorens we ze zien verschijnen.Dan kunnen we door naar buiten waar onze taxi , die ik inmiddels gewaarschuwd heb, al staat te wachten om ons via de A4 weer naar huis te brengen…

24-04 A4

Het is nog maar net 9:00 als we helaas weer thuis zijn van alweer een hele mooie trip naar die overheerlijke Sunshine State…..

Wij willen iedereen bedanken voor het volgen van onze blog en natuurlijk ook voor het plaatsen van de reacties, zowel hier als op onze Facebook-pagina. Vanaf 12 september a.s. komt er natuurlijk weer een nieuw dagelijks reisverslag :-)

Geplaatst in Geen categorie
26 reacties op “Flying back home…
 1. Walter & Ton zegt:

  Was weer een leuke vakantie ! Bedankt dat ik mee mocht. De koffers voor de vakantie van 12 september staan al klaar, als we maar op 7 oktober terug zijn want op 8 oktober gaan we voor 5 weken naar Nevada, Arizona, Utah en Californië.

 2. Gerrit & Joke zegt:

  Pieter en Petra
  Jullie hebben weer een waanzinnige vakantie achter de rug en het Bloggen is net als het vliegen haast zonder vertraging verlopen.
  Bedankt dat we weer mee hebben mogen genieten en tot September

 3. Ron en Monique (de Biegjes) zegt:

  Ik wil jullie bedanken voor het leuke blog, we hebben het elke dag met veel plezier gelezen en er ook veel ideeën opgedaan voor ons eigen verblijf in the Sunshine State! Groetjes Ron, Monique, Michelle en Pascal

 4. Arianne zegt:

  Pieter en Petra bedankt weer boor het mee lezen. Nu gaan we eerst zelf in juli de States bekijken, maar in september lezen we zeker weer mee!

 5. Manuela (maantje71) zegt:

  jullie hebben er weer lekker van genoten.
  bedankt dat we mee mochten lezen en de mooie foto`s.
  nu is het voor ons wachten dat we zelf mogen in augustus en dan in september weer lekker meelezen met jullie.

 6. saskia zegt:

  Inmiddels zin jullie alweer een beetje gewend aan ons landje en de lagere temperaturen :). Het was als altijd weer leuk om mee te lezen en te genieten!! Tot de volgende vakantie……die van ons dan hahahaha.
  Groeten, Sas

 7. 2theusa zegt:

  Helaas zit jullie heerlijke vakantie er weer op, dank voor het meelezen en alle geweldig mooie foto’s. Ik geniet er echt van om naar te kijken. Dit jaar hebben jullie veel State Parks en wildlife gezien, daar wordt ik altijd heel blij van ;-). Over 2 maanden zijn wij aan de beurt voor 3,5 week Florida, maar wij moeten nog even volhouden… Tot jullie volgende blog (of als jullie het leuk vinden om op ons blog, om mee te lezen). Groet Harm en Christa

 8. Renee zegt:

  Fijn ,dat jullie weer terug zijn in ons eigen landje en wat hebben jullie een heerlijke vakantie gehad! Bedankt voor het meelezen van jullie reisverslag en de leuke ideeen die ik zeker ga onthouden! Tot een volgende reis,dan benik er zeker weer bij!

 9. Annelies zegt:

  Bedankt dat we weer mee mochten genieten van jullie vakantie. Ik heb weer leuke inspiratie en tips opgedaan voor de zomer!

  Ont-jetlag-se 😀

  groetjes Annelies

 10. Hans & Francisca zegt:

  Beste Petra & Pieter.
  We hebben enorm genoten van jullie reisverslag met bijhorende super foto’s.
  Bedankt dat we mochten meelezen.

 11. Jeroen zegt:

  Het was weer erg leuk om jullie te volgen, Pieter! We contacten binnenkort wel weer via FB of zo. Groetjes aan Petra!

 12. Monique (Mushu) zegt:

  Bedankt dat we mochten meegenieten van jullie vakantie-avonturen. Ik lees jullie verslagen met uitgebreid fotomateriaal altijd graag. Zit al klaar voor de volgende!

 13. Yvonne zegt:

  Het was weer erg leuk om via het blog mee te genieten. Wij kunnen niet wachten op onze eerste trip naar Orlando. Vrijdag mogen we !!! Dank voor het schrijven en in september lees ik weer mee.

 14. Rick & Mandy zegt:

  Dat was een soepele terug reis, welkom thuis!!
  Op naar de volgende vakantie 😉

  Rick & Mandy

 15. frans zegt:

  Jammer dat het weer voorbij is maar welkom weer in het kikkerlandje en op naar de volgende reis over 4 mnd 2wk en een paar dagen :) :)

 16. Anita zegt:

  Welkom thuis en bedankt voor het gezellige blog. Ik vond het leuk om mee te lezen en de mooie foto’s te bekijken. Jullie kunnen weer terugkijken op een super vakantie en gaan aftellen tot een volgende keer.

 17. Simone zegt:

  Welkom thuis! Bedankt dat we met jullie mee mochten “reizen”. Was weer hartstikke leuk!

 18. Charly zegt:

  Ik heb genoten van jullie verslag en prachtige foto’s. Wat heerlijk dat jullie over vier maanden, twee weken en een beetje al weer gaan! Mooi vooruitzicht!

 19. Cindy zegt:

  Dat was helaas het einde van een heerlijke vakantie, wat hebben jullie leuke dingen gedaan! Bedankt dat ik mocht meegenieten via de blog, heb ervan genoten.
  Nu aftellen naar de volgende vakantie. Tel een klein beetje mee, want 30 augustus mag ik ook, weliswaar niet naar Florida, maar naar Zakynthos, ook zin in :-)

 20. José zegt:

  Jammer, het zit er weer op voor jullie. Was weer leuk om het blog te volgen en voor je het weet is het september.

 21. Miepie56 zegt:

  Mooi verslag van een mooie vakantie. De foto’s waren geweldig en jullie avonturen divers.
  Bedankt voor het trouwe bloggen en mee laten genieten van jullie activiteiten.

 22. annette zegt:

  Bedankt weer voor meegenieten van jullie heerlijke reis en de mooi foto’s.Nu weer aftellen tot sept!!

 23. Ron zegt:

  Hi PenP… dank voor het mee laten genieten van jullie vakantie… toch een vastigheidje s morgens :-)

  geniet nog even na, en hopelijk tot spetember…

  Gr Ron

 24. Ron zegt:

  Kan trouwens niet vinden of ik mijn email achter kan laten voor eventueel een melding als jullie weer gaan… :-)

 25. Natalie Verzijl zegt:

  Wat een super vakantie hebben jullie weer mogen beleven, bedankt voor het meegenieten van jullie vakantie en in September lees ik weer graag mee!

  Groetjes Natalie (Damian08)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>