An early arrival and a late homecoming…

We slapen de nacht prima door en worden wakker als de cabine verlichting weer wordt aangedaan. We maken meteen van de gelegenheid gebruik om even de benen te strekken met een loopje naar het toilet, en zijn net op tijd terug voor het ontbijt(je).

23-04 DSCN4260

Na het ontbijt gaan we nog voor een koffie en inmiddels vliegen we al een tijdje boven de UK dus schieten we al aardig op.

23-04 DSCN4268

Een uur voor schematijd landen we , zoals gewoonlijk, op de Polderbaan en zijn weer terug in een regenachtig Nederland.

23-04 UA

De koffers laten ook niet al te lang op zich wachten en als we buiten komen staat onze vaste taxichauffeur al te wachten. De rit naar onze woonplaats via de A4 is een drama, we komen in een file van 10 Km, veroorzaakt door een defecte vrachtwagen.

23-04 FILE

Nadat we een dik uur in de file hebben gestaan gaat het rijden weer wat vlotter en rond 10:00 zijn we dan eindelijk weer thuis. Inmiddels hebben we al weer wat trek gekregen en nemen een paar beschuitjes, Petra een kop thee en ik ga voor de Chocomel.

23-04 BESCHUIT

Daarna beginnen we meteen aan het uitpakken van de koffers en als dat gebeurd is is onze vakantie nu toch echt voorbij….

Tot zover de blog van onze springbreak-trip naar The Sunshine State, we hebben het weer prima naar de zin gehad en ook genoten van de gezelligheid met Rick & Mandy en met Joke & Gerrit. Natuurlijk kijken we al uit naar de trip in September.

Ook het bloggen met WordPress is mij prima bevallen, ondanks het feit dat bij deze blog de leesbaarheid door een foutje van mij niet echt optimaal was. De volgende blog zal dan ook een andere layout gaan krijgen die veel duidelijker zal zijn 🙂

Iedereen bedankt voor het volgen, en natuurlijk ook bedankt voor de leuke reacties, daar doe ik het tenslotte toch voor !!

Groetjes en tot over ongeveer 4 maanden,
Pieter en Petra
 

Geplaatst in Geen categorie

It’s time to go home…

Klokslag 6 uur staan we naast ons bed en als ik de badkamer uit kom staat de thee en orange juice al op me te wachten. We rommelen nog wat in de koffers en daarna gaan ze definitief dicht. Inmiddels is het al rond haf negen en omdat we op de site van United niet de upgrade naar EconomyPlus kunnen regelen besluiten we om maar iets eerder naar het vliegveld te rijden.

Buiten maken we nog even de bekende foto van de auto met bagage en als alles eenmaal in de kofferbak ligt gaan we op weg.

22-04 DSC_1668

22-04 DSC_1671 22-04 DSC_1674

Als we de Hw192 opdraaien komt Petra tot de ontdekking dat onze reismap met Groupons, etc. nog op de bar in de villa ligt. Via het parkeerterrein van Aldi maak ik een u-turn en even later staan we weer bij de villa, even gauw naar binnen, sleutel weer in de lock-box en dan eindelijk op weg naar het vliegveld. Met een kwartiertje staan we in de parkeergarage van Hertz en krijg ik het ontvangsbewijs van de auto. Helaas dit keer geen extra service dus moeten we lopen met onze koffers naar de incheckbalie van United maar dat doorstaan we glansrijk. Bij de incheck-kiosk worden we behulpzaam bijgestaan door een zeer vriendelijke dame van United Arilines die meteen onze complimentary EconomyPlus -stoelen vastzet voor beide vluchten.

We doen eerst nog even een ‘bakkie’ op de foodcourt en gaan dit keer niet bij Starbucks maar kiezen voor koffie en donuts bij Krispy Kreme Doughnuts want daar kunnen we ook lekker in een booth zitten. Een halfuurtje later gaan we via de Premier Access-lane door de security dus hoeven (gelukkig) niet in de lange rij te staan en het hele circus gaat van een leien dakje.

22-04 KRISPY

Dan is het wachten want ons toestel komt vertraagd binnen uit Washington. Als we eenmaal kunnen boarden gaat het voor ons lekker snel ( we hebben seating area 2 ) en dat heeft ook als voordeel dat de bagagebakken nog leeg zijn, ook hebben we exit-row seats in de Boeing 737-900 dus lekker ruim. Uiteindelijk vertrekken we met een klein uur vertraging naar Houston, Texas. De Boeing 737-900 is echt spiksplinternieuw en heeft een zeer uitgebreid entertainmentsysteem dus we vermaken ons prima.

22-04 B737 OUTSIDE

22-04 B737 INSIDE

22-04 DSCN4250

Aangekomen in Houston hebben we maar klein halfuurtje om onze aansluitende vlucht naar Amsterdam te halen. Zodra we het toestel verlaten hebben zetten we flink de spurt erin naar de gate waar we moeten zijn en dat is best wel een flink eind lopen.

22-04 HOUSTON FOUR

22-04 HOUSTON TWO IAH22-04 HOUSTON THREE IAH

Bij de gate aangekomen zien we dat ze daar voor iedere seating-area een aparte rij hebben die gescheiden zijn met van die paaltjes met lijnen. Hierdoor verloopt het boarden zeer ordentelijk en er wordt zeer streng gecontroleerd op ‘voordringers’. Dankzij deze manier gaat het boarden van de Boeing 777-200 heel snel en vertrekken we op schematijd richting Amsterdam. De geschatte vluchtduur zal 8 uur 18 minuten bedragen en dat is volgens mij gezien de afstand vanaf Houston best wel snel.

Ze komen al vrij snel langs met de drankjes en nadat we een tijdje gedommeld hebben wordt ook de bekende “Chicken, Beef or Vegetarian”-vraag gesteld. De Chicken smaakt redelijk en moet zeggen dat we dat wel vaker beter hebben getroffen bij United.

22-04 DSCN4256

Na het eten doe ik even de concepttekst voor de blog ( helaas is er geen wifi aan boord, ondanks dat dit bij boeking aangegeven stond ) omdat ik nu onderweg niet kan uploaden. Daarna berg ik mn MacBook op en ga lekker achterover dommelen/slapen en ondertussen luister ik naar een muziekje terwijl we langzaamaan de nacht in vliegen……

Groetjes en tot morgen,
Pieter en Petra
 

Geplaatst in Geen categorie

Some Shopping & A Birthday Party…

Vandaag starten we lekker rustig op en na het ontbijt gaan we bekijken wat we vandaag nog willen gaan doen. Petra wil eigenlijk nog een bezoekje brengen aan de Altamonte Mall en dat is wel een aardig idee want het ziet er naar uit dat het weer vandaag niet echt denderend zal zijn. We gaan op weg en als we daar aankomen gaan we natuurlijk eerst naar de Starbucks.

21-04 SB TWEE21-04 SB EEN

Na de koffie doen we een rondje door de mall en bij Solstice Sunglass Boutique slaagt Petra dan eindelijk voor een nieuwe Ray Ban. Wij krijgen $25 korting als we hun Facebookpagina ‘liken’ dus loop ik even snel naar de Apple Store om daar gebruik te maken van de free-wifi. Bij Hallmark zien we een heel aparte Mickey figuerine en die gaat natuurlijk mee naar Nederland 😉

21-04 MALL EEN 21-04 MALL TWEE

21-04 MALL DRIE

Op de terugweg komen we op de I-4 in flink noodweer terecht en komen we stil te staan in de file door meerdere ongelukken.

21-04 DSCN4214 21-04 DSCN4216 21-04 DSCN4217

Eenmaal weer thuis gaan we de koffers nog wat herschikken en wat internetten terwijl buiten weer het noodweer losbarst.

21-04 DSC_1659

21-04 DSCN4223 21-04 DSCN4226

Ook maak ik wat fotos van de authentieke typisch ‘USA-style’ gadgets die hier in onze villa aanwezig zijn, zoals een soort van ingebouwd koffiezetapparaat. Wij hebben voor de zekerheid aan het begin ons verblijf hier maar even bij Walmart voor $8 een modernere gekocht. Ook is de villa voorzien van een intercomsysteem/centraal muzieksysteem in alle (slaap)kamers/terras.

21-04 DSC_1650 21-04 DSC_1657

We rijden naar Longhorn Steakhouse voor ons ‘farewell-dinner’, maar gelukkig zijn we hier over 4 maanden weer vd partij 🙂

21-04 DSCN4229 21-04 DSCN4233 21-04 DSCN4237 21-04 DSCN4238

Na het diner bij Longhorn rijden we door naar de villa van Gerrit & Joke welke is gelegen op Indian Creek, want Joke is jarig en dat moet natuurlijk ook gevierd worden. Als we daar aankomen lijkt het wel op een mini-meeting van Dodge Durango-rijders. Om te beginnen krijgen we eerst een tour door de villa, en deze ziet er prima uit en dus een goede kandidaat voor op ons lijstje.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gezellig gaan we aan de koffie met lekkers erbij en natuurlijk wordt er ook voor de jarige gezongen en een klein cadeautje overhandigd. De flesjes BUD Light die Gerrit heeft gehaald zijn erg klein uitgevallen maar ze smaken in ieder geval prima 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

21-04 BUD

Wij maken het niet al te laat want moeten morgen om 06:00 op en nemen afscheid van Joke & Gerrit en Rick & Mandy. Als we weer bij onze villa zijn zie we dat er bezoek voor de deur zit. Altijd wel een leuk gezicht, met wat wildlife voor je deur.

21-04 DSC_1664

Voor de zekerheid checken we nogmaals het gewicht van onze koffers maar hebben het echt weer keurig gedaan. Inmiddels is het bij twaalven en besluit om maar meteen met Petra mee te gaan naar de masterbedroom want morgen is het vroeg dag…

 

Groetjes en tot morgen,
Pieter en Petra
 

Geplaatst in Geen categorie

American Breakfast & Japanese Dinner…

Omdat het weer een latertje is geworden slaap ik heel erg vast en heb moeite met wakker worden. Petra daarintegen is al rond 06:15 klaarwakker en is druk in de weer met leeghalen van de vaatwasser en vullen van de wasautomaat. Om 07:30 ben ik ook uiteindelijk uit bed en als we buiten komen om een duik te nemen merken we dat het frisjes (21 graden) is op deze morgen.

Na het douchen gaan we ondanks de temperatuur toch onder de lanai ontbijten en daarna checken we de mailbox en Facebook. Ook chat ik nog even met Rick en hij geeft aan dat er vandaag in Celebration weer het jaarlijkse Celebration Art Festival wordt gehouden, altijd leuk om te zien. We spreken af dat wij elkaar daar treffen om een wandeling te maken over de kunstmarkt.

Als we daar aankomen moeten we wel zoeken naar een parkeerplek want het is erg druk. Desondanks hebben we elkaar al snel gevonden en Rick stelt voor dat we eerst maar even gaan ontbijten bij Market Street Cafe. Wij geven aan dat wij al ontbeten hebben maar hij stelt voor dat wij, gezien de grootte, het ontbijtje voor 2 personen met z’n vieren delen, dat kan makkelijk.

20-04 DSC_1605

20-04 DSC_1603

Na het ontbijt en de koffie gaan we eens kijken wat voor kunstwerken er zoal te koop zijn en er zitten echt mooie dingen bij.

20-04 DSC_1607

20-04 DSC_1609

20-04 DSC_1608

20-04 DSC_1614

Als we een gedeelte van de kunstmarkt gehad hebben besluiten we om de wandelroute rond het meer te nemen om te kijken of we hier wat wildlife kunnen spotten. Normaliter zitten er hier ook alligators maar die laten zich vandaag niet zien helaas…..

20-04 DSC_1613

20-04 DSC_162420-04 DSC_1621

20-04 DSC_1626

20-04 DSC_1628 20-04 DSC_1629

Als we weer in het centrum zijn aangeland maak ik met Mandy gebruik van de free-wifi op het terras van Starbucks terwijl Petra samen met Rick rondloopt om te kijken of er nog wat leuks valt te fotograferen op de ‘boulevard’ van Celebration.

20-04 DSC_1630 20-04 DSC_1631

20-04 CHECK MAIL

Nadat we onze Facebook status hebben bijgewerkt voegen wij ons weer bij Rick en Petra en vervolgen onze wandeling.

20-04 DSC_1633

20-04 DSC_1635 20-04 DSC_1638 20-04 DSC_1639 20-04 DSC_1640 20-04 DSC_1641 20-04 DSC_1642

We nemen afscheid van Rick & Mandy en spreken af dat wij elkaar vanavond treffen bij Kobe, wij hebben zelf nog nooit Japans gegeten dus we zijn benieuwd. Vlakbij onze auto staat een Mustang in de speciale kleur ” Gotta Have It Green “, echt mooi !!

20-04 DSC_1646

We besluiten om naar de Florida Mall te rijden want daar wil Petra nog even voor iets kijken bij Macys. In de mall is het flink druk maar niet ongezellig. Natuurlijk gaan we ook nog naar de Disney Store en in de Apple Store lijkt het wel of het gratis is.

20-04 BIKE

20-04 DISNEY

20-04 APPLE EEN 20-04 APPLE TWEE

Als we thuis uit de auto stappen horen we een vrolijk muziekje er komt er zo’n ‘echte’ Amerikaanse ijscoman voorbij rijden.

20-04 DSCN4169

Op de afgesproken tijd verschijnen wij bij Kobe maar moeten echter wachten en krijgen een buzzer mee. Na een kleine 20 minuten kunnen we aan tafel en hebben Petra en ik onze eerste ‘Japanner-ervaring’. Wij vinden het heerlijk en ik eet zelfs met stokjes, nooit gedacht dat dit mij zou lukken maar moet er wel bij vermelden dat ik wel ‘easy-sticks’ heb gebruikt 😉

20-04 DSCN4184 20-04 DSCN4187 20-04 DSCN4190 20-04 DSCN4193 20-04 DSCN4196 20-04 DSCN4198 20-04 DSCN4202

Na het eten nemen we met een big hug weer afscheid van Rick & Mandy, zij gaan naar La Nouba in DownTown Disney en wij gaan ‘gewoon’ lekker naar huis. Onderweg valt de schemering in en dan komt de neon-verlichting langs de Hwy 192 zo mooi uit.

20-04 DSCN4210

Weer in de villa aangekomen kijken we nog wat tv en als Petra naar de masterbedroom is vertrokken maak ik de blog update en ondertussen test ik meteen mn gister gekochte Jabra BlueTooth speaker uit, het geluid is lekker dus ben reuze blij ermee 🙂

 

Groetjes en tot morgen,
Pieter en Petra
 

Geplaatst in Geen categorie

Working on our shopping list…

Het einde van ons verblijf hier in The Sunshine State komt helaas langzamerhand steeds dichterbij, dus besluiten wij om vandaag al de laatste boodschapjes te doen zodat we hierna nog 2 volle dagen lekker zonder zorgen kunnen gaan genieten.

Als eerste rijden we naar de Premium Outlets Vineland Ave waar we eerst bij de guest services ons VIP Coupon Book ophalen.

19-04 STARBUCKS PREMIUM

Daarna gaan we aan de morning-coffee en ondertussen plannen we alvast onze ‘shopping-route’ door de Premium Outlet Mall.

19-04 PREMIUM MAP

Bij Tommy Hilfiger slagen we voor het e.e.a. en ook bij Perfumania wil het goed lukken. Petra is ook nog op zoek naar een nwe zonnebril maar ze is er nog niet uit of ze weer voor een Ray Ban gaat of dat het deze keer eens een Oakley zal gaan worden…

Op een gegeven moment krijgen we toch wel trek en zoeken we de foodcourt op en nemen de Orange & Bourbon Chicken 🙂

19-04 MAKI

Na de lunch gaan we op weg naar ons 2e shoppingdoel en dat is DownTown Disney. Uiteraard gaan we daar eerst even een gratis chocolaatje halen bij Ghirardelli en Petra is blij dat ze vandaag weer de chocolaatjes met caramelvulling uitdelen.

We werken eerst ons (boodschappen) lijstje af, en daarna kijken we natuurlijk nog even rond of er nog iets leuks te vinden is.

19-04 DT DISNEY EEN

19-04 DT DISNEY TWEE

19-04 DT DISNEY DRIE

19-04 DT DISNEY VIER 19-04 DT-DISNEY VIJF

19-04 DT DISNEY ZEVEN

Na DownTown Disney rijden we naar de SuperTarget, hier blijven we ons nog steeds verbazen over het ‘steriele’ interieur.

19-04 TARGET EEN

19-04 TARGET TWEE

Onderweg naar onze volgende en ook laatste stop, de Walmart, zien we dat de temperatuur inmiddels opgelopen is naar 33c.

19-04 ODOMETER

19-04 WALMART

Bij de Walmart kunnen we ons lijstje helemaal afmaken en scoor ik ook nog even 2 spijkerbroeken, dus kan weer even vooruit. Dan is het gelukkig maar 3 minuutjes rijden naar huis en het eerste wat we doen is even snel een duik nemen, lekker !!!!!

Als ik na het zwemmen mn notebook pak zie ik dat ik een berichtje heb van Joke & Gerrit met de vraag of we vanavond thuis zijn. Natuurlijk zijn we dat maar willen eerst nog ergens eten en ik heb inmiddels besloten dat ik ook de JABRA Bluetooth-speaker wil hebben die ik bij Rick & Mandy heb gezien. Deze verkopen ze bij BestBuy dus alvorens we gaan eten rijden we eerst maar naar de dichtstbij zijnde BestBuy en dat is in de Posner Park Mall aan de Hwy27 in Davenport.

19-04 JABRA

Voor ons diner rijden we naar TGI-Friday’s en deze ligt op de route weer terug naar Country Creek dus dat komt wel mooi uit.

19-04 DSCN4147 19-04 DSCN4151 19-04 DSCN4153 19-04 DSCN4160

Rond half negen staan Joke en Gerrit bij ons voor de deur voor een ‘bakkie’ en onder de lanai praten we gezellig bij. Omdat ook zij nog hun blog moeten bijwerken maken ze het niet al te laat en dat komt mooi uit want ik moet de mijne dus ook nog doen.

Uiteindelijk is het nog 01:10 local-time alvorens mijn blogupdate online wordt gezet…

Groetjes en tot morgen,
Pieter en Petra
 

Geplaatst in Geen categorie

Changing a bulb with 2 manpower…

Na het ontbijt wordt er aan de deur geklopt en staan er 3 man van de management company voor de deur. Dit naar aanleiding van mn melding eerder deze week nadat ik bij het verwisselen vd lamp boven de eettafel spontaan de bol in mn hand had en de rest nog in de fitting zat. 2 man sterk gaan ze met tangen en schroevendraaiers aan de slag terwijl de dame ondertussen de pool onderhanden neemt. Met een klein halfuurtje is alles gefixt en kunnen wij vertrekken naar ons doel voor vandaag : Seaworld.

Als we het parkeerterrein oprijden zien we dat de drukte reuze meevalt en even later zitten we aan een ‘bakkie’ Starbucks 🙂

18-04 DSCN4032

Na de koffie gaan we kijken naar de show Pets Ahoy, het is al weer jaren geleden dat we die gezien hebben dus wel weer leuk.

18-04 DSC_1199 18-04 DSC_1206 18-04 DSC_1250 18-04 DSC_1254

Daarna gaan we eerst een kijkje nemen bij de Dolphin Nursery waar op dit moment wel 5 zwangere dolphins rondzwemmen.

18-04 DSC_1262 18-04 DSC_1290 18-04 DSC_1293 18-04 DSC_1299 18-04 DSC_1301

Door de hete zon wandelen we naar de underwater view waar mannetjes orca Tillikum vandaag het rijk voor zich alleen heeft.

18-04 DSC_1309 18-04 DSC_1320

We zijn ruim op tijd voor de show One Ocean en deze keer nemen we weer eens een plaatsje helemaal bovenin het stadium.

18-04 DSC_1337 18-04 DSC_1371 18-04 DSC_1374 18-04 DSC_1386 18-04 DSC_1392

18-04 DSC_1398 18-04 DSC_1398A 18-04 DSC_1440 18-04 DSC_1475

Het blijft een geweldige show om te zien en na afloop wandelen we via een shaduwrijke route naar Pacific Point Preserve.

18-04 DSC_1480

18-04 DSC_1489

We zijn mooi op tijd voor Clyde and Seamore Take Pirate Island, blijft altijd leuk , al is het alleen maar om de pre-show.

18-04 DSC_1485 18-04 DSC_1492

Bij het zien van deze trainer moesten we op een of andere manier meteen aan Goofy denken 🙂

18-04 DSC_1509 18-04 DSC_1516 18-04 DSC_1523 18-04 DSC_1540 18-04 DSC_1541

18-04 DSC_1549

Als afsluiting van ons bezoek aan Seaworld gaan we nog even kijken bij Dolphin Cove, altijd goed voor wat leuke foto’s.

18-04 DSC_1556 18-04 DSC_1560 18-04 DSC_1567 18-04 DSC_1576 18-04 DSC_1580

Bij de uitgang wordt ik uitgenodigd voor een customer survey en daarna rijden we direct naar Cracker Barrel in Davenport.

18-04 DSCN4127 18-04 DSCN4129 18-04 DSCN4132 18-04 DSCN4137 18-04 DSCN4142

Na het eten rijden via we de Hwy27 en Hwy192 richting Kissimme en maken nog even een stop bij Publix in Celebrations.

18-04 PUBLIX

Als we eenmaal weer thuis zijn nemen we eerst een duik en daarna gaan we relaxen onder de lanai met iPad en MacBook.

18-04 DSC_1596 18-04 DSC_1598

 

Groetjes en tot morgen,
Pieter en Petra
 

Geplaatst in Geen categorie

Een verrassend dagje…

We starten de dag weer lekker vroeg en liggen dan ook om 07:00 al in onze pool. Na ons ontbijt rijden we naar Theme Park Connection in Winter Garden om te kijken of Petra dr Disney-verzameling nog kan uitbreiden. En zowaar lukt dat ook nog.

17-04 foto-18 17-04 foto-20

Nadat we onze aankopen afgerekend hebben rijden we naar Winter Garden Village om bij Panera Bread een ‘bakkie’ te doen.

17-04 PANERA

Natuurlijk doen we ook  een ronde door de stripmall en bezoeken Old Navy, Michael’s, en nog een aantal andere zaken. Na een tijdje houden we het voor gezien, want het is best warm buiten. We nemen een toeristische route terug en komen al gauw een Walmart tegen en natuurlijk moeten we daar even naar binnen. We maken meteen van de gelegenheid gebruik om onze NL-voorraad aan te vullen zodat Petra de komende maanden weer vooruit kan met de Cinnamon-cornflakes die ze lekker vindt.

17-04 WALLY
17-04 POPTARTS

17-04 MENM 17-04 MICKEY FRUIT 17-04 PETRA

Van het boodschappen doen hebben we toch wel dorst gekregen dus lopen we de bij de uitgang gelegen Blimpie’s in voor een lekkere beker frisdrank. Ook hebben ze hier free-wifi, welke overigens ook in de Walmart gewoon op te pikken is, dus kunnen we meteen even onze mail- en Facebook checken want we hebben behalve onze iPhones ook vandaag de iPad meegenomen.

17-04 PETRA BLIMPIE

Via Facetime babbelen we even met Rick en Mandy en vragen wat hun ‘dinnerplan’ voor vanavond is. Zij staan net op het punt om te vertrekken naar Kelly Park voor een wandeling en daarna willen ze gaan eten bij Outback Steakhouse. Omdat wij nu ook vrij dicht bij Kelly Park zijn spreken we af dat we elkaar daar wel ontmoeten en na de natuurwandeling gezamenlijk gaan eten.

Wij rijden in zo’n 25 min naar Kelly Park en na een kwartiertje wachten zien we ook de Dodge met Rick & Mandy verschijnen. Natuurlijk eerst ff knuffelen en daarna pakken we onze spullen uit de auto’s en beginnen dan aan de wandeling langs de Kelly Loop Trail. Het is nu al later in de middag ( iets na 16:00 ) dus we hebben een grote kans dat we wildlife zullen gaan spotten.

17-04 DSC_1006 17-04 DSC_1016

17-04  DSC_1017 17-04  DSC_101917-04 DSC_1024 17-04 DSC_1028 17-04 DSC_103317-04 DSC_104817-04 DSC_1061 17-04 DSC_1065 17-04 DSC_1072 17-04 DSC_107317-04 DSC_1078 17-04 DSC_1081 17-04 DSC_1089 17-04 DSC_109217-04 DSC_1097 17-04 DSC_110617-04 DSC_112517-04 DSC_1144

17-04 DSC_1139 17-04 DSC_1141

17-04 DSC_116017-04 DSC_1166 17-04 DSC_1169 17-04 DSC_1171 17-04 DSC_1174Via de rustige en prachtige tolweg route rijden wij in een klein uurtje naar Outback Steakhouse aan Hwy 192 in Davenport.

17-04 DSCN4019 17-04 DSCN4020 17-04 DSCN402117-04 DSCN4022 17-04 DSCN4026 17-04 DSCN402817-04 DSCN4030 17-04 DSCN4031Moe van de wandeling en voldaan van het eten nemen we afscheid met een ‘big hug’. Rick & Mandy gaan nog wat boodschapjes halen bij Walmart en wij cruisen op het gemak over de Hwy 192 naar ons stekje aan Country Creek Lane in Kissimmee.

Thuis aangekomen gaat Petra al gauw richting masterbedroom, ik doe de blog en uiteindelijk om 01:45 gaat hier het licht uit…

Groetjes en tot morgen,
Pieter en Petra
 

Geplaatst in Geen categorie

Wekiwa Springs State Park…

Na onze morning swim en poolside breakfast rijden wij naar de Starbucks aan de Hwy 192 voor onze morning-coffee. Als we daar aan ons ‘bakkie’ zitten overleggen we wat nu te gaan doen vandaag. Onze planning is eigenlijk Lowry Zoo in Tampa maar zijn er nog niet van overtuigd of dat nu ook leuk is. Natuurlijk hebben we de iPad mee dus kunnen we een alternatief zoeken.

We bekijken allerlei mogelijkheden en Petra stelt voor dat we weer eens een bezoek brengen aan Wekiwa Springs State Park. Hier zijn wij vier jaar geleden al eens geweest echter zijn wij toen maar heel kort gebleven omdat we toen gek geprikt werden door de muggen. Nadat we de bestemming hebben ingesteld op onze GARMIN gaan we op weg en worden we langs een leuke route gestuurd. Via de Hwy 192 eerst een stukje van de I-4 en dan binnendoor via de sjieke buurten van Orlando naar Apopka.

16-04 DSC_0912 16-04 DSC_0913 16-04 DSC_0914 16-04 DSC_0915

We maken een wandeling over een houten bordwalk door het bos en wat is het hier toch oorverdovend stil ( en warm… )

16-04 DSC_0920 16-04 DSC_0925 16-04 DSC_0930 16-04 DSC_0933

16-04 DSC_0945

Met de auto rijden we verder het state park in om te gaan kijken bij Sand Lake, en het is best een hele mooie natuurrit.

16-04 DSC_0946 16-04 DSC_0951 16-04 DSC_0953

16-04 DSC_0957 16-04 DSC_0959 16-04 DSC_0973 16-04 DSC_0982

16-04 DSCN4009

16-04 DSC_0990

Nadat we hier een tijdje rondgekeken hebben lopen we terug naar de auto en rijden langzaamaan naar de uitgang van het park. Op de heenweg hadden we hier in Apopka een Walmart gezien en daar wil Petra even kijken voor wat spulletjes die bij ons in Kissimmee (tijdelijk) op voorraad zijn. Het is daar binnen heerlijk koel dus geen straf om daar rond te lopen en zowaar slaagt Petra voor dr boodschapjes. Eenmaal weer in de auto rijden we terug  via wederom een toeristische route en dat is altijd leuk.

We zijn even na 16:00 thuis en gaan meteen de pool in, Petra gaat lekker ‘floaten’ en ik heb daar echt die ‘noodles’ voor nodig.

16-04 DSC_0992 16-04 DSC_0997

In het begin van de avond rijden we naar Manny’s Chophouse in Haines City, en als we daar aankomen staat er een wachtrij tot zelfs op het parkeerterrein. Dat gaat ie dus niet worden en rijden we terug richting Davenport en gaan dan maar bij Bob Evans.

16-04 DSCN4010 16-04 DSCN4012 16-04 DSCN4013

Na het eten doen we daar meteen ook maar een ‘bakkie’ en onderweg naar huis doen we nog even de Walmart op Hwy 27 aan.

Weer thuis op Country Creek gaan we lekker onderuit op de bank voor de tv en ondertussen maak ik het reisverslag 🙂

 

Groetjes en tot morgen,
Pieter en Petra
 

Geplaatst in Geen categorie

DownTown Disney en The Loop…

Ook vandaag zijn we weer vroeg wakker en als het eenmaal licht begint te worden komt zowaar de zon ook weer tevoorschijn. De wereld ziet er dan altijd veel vrolijker uit en dus maak ik nogmaals de foto van ons uitzicht die ik gisteren ook gemaakt heb. Het is goed te merken dat de nieuwe werkweek is begonnen want de poolguys en lawnboys rijden hier af en aan in de straat.

15-04 DSC_0819

15-04 DSC_0818

15-04 DSC_0820

We besluiten om een kijkje te gaan nemen in DownTown Disney en als we daar aankomen gaan we eerst naar Ghiradelli voor een ‘morning-coffee’ en natuurlijk scoren we ook het overbekende gratis chocolaatje 🙂 welke in de winkel uitgedeeld wordt.

15-04 DSC_0824 15-04 DSC_0877

Nadat we genoten hebben van de koffie checken we mbv de free-wifi nog even de mailbox(en) en dan gaan we aan de wandel.

15-04 DSC_0826

15-04 DSC_0827

15-04 DSC_0835

Natuurlijk brengen we een bezoek aan Disney’s Days of Christmas, maar het is nu april en we krijgen nog niet het Kerstgevoel.

15-04 DSC_0837 15-04 DSC_0842

15-04 DSC_0845 15-04 DSC_0846

Uiteraard slaan we Art of Disney niet over en zien daar wel een heel mooi olieverfschilderij van Mickey en Friends ( $700 )

15-04 DSC_0854 15-04 DSC_0857

Ook gaan we even binnen bij Goofy’s Candy Co. en wat ruikt het daarbinnen toch zo zoet dat de tranen in onze ogen springen.

15-04 DSC_0861 15-04 DSC_0863

Op ons gemak wandelen we in de richting van Disney Pleasure Island waar we eerst kijken in de Harley-Davidson Store.

15-04 DSC_0889 15-04 DSC_0890 15-04 DSC_0907

Ook lopen we binnen bij Splitsville, de nieuwe bowling die hier onlangs geopend is, het ziet er binnen wel heel erg gaaf uit.

15-04 DSC_0893 15-04 DSC_0894 15-04 DSC_0897

We lopen terug naar de auto en rijden dan naar The Loop om daar te lunchen bij Wendy’s en natuurlijk ook om te shoppen .

15-04 foto-1815-04 BURGER

Om de lunch te laten zakken doen we een wandeling langs o.a. Old Navy, Beall’s , Bed Bath & Beyond en natuurlijk PetCo.

15-04 petco

15-04 DSCN3994

We rijden terug naar huis en brengen de rest van de middag weer zwemmend en zonnend door en houden dit tot etenstijd vol.

Voor het evening-dinner rijden we naar Longhorn Steakhouse, dat is toch wel een van onze favoriete steak-restaurants.

15-04 DSCN3998 15-04 DSCN4000 15-04 DSCN4003

Als we weer thuis zijn doen we buiten onder de lanai een ‘bakkie’ en kijken op de iPad en MacBook naar het nieuws van vandaag. Ook doe ik via Facebook nog even een chat met Ryan & Hannah die vanmiddag ook hier in Orlando zijn gearriveerd.

Petra zoekt bijtijds de masterbedroom op en ik ga beginnen aan de blogupdate wat helaas wel weer een latertje wordt…

Groetjes en tot morgen,
Pieter en Petra
 

Geplaatst in Geen categorie

Een dagje wandelen in de natuur…

Na het ontbijt gaan we op weg naar ons eerste doel voor vandaag en dat is Blue Spring State Park. Wij zijn hier overigens in december 2010 ook al een keer geweest en het lijkt ons leuk om hier weer eens een kijkje te gaan nemen. Als we daar aankomen is het best wel druk want het is natuurlijk weekend. Desondanks vinden we makkelijk een parkeerplek en maken een wandeling naar de bron, en het is wel vreemd om hier ipv Manatee’s nu allemaal scuba-divers te zien zwemmen.

14-04 DSC_0727

14-04 DSC_0739

14-04 DSC_0734 14-04 DSC_0753 14-04 DSC_0758 14-04 DSC_0760 14-04 DSC_0765 14-04 DSC_0767Nadat we een dikke anderhalf uur hebben rondgelopen doen we een ‘bakkie’ bij de souveniersshop en gaan daarna terug naar de auto. Onze volgende bestemming is het zusterpark van Blue Spring State Park, het De Leon Springs State Park.

Als we daar aankomen blijkt het ook hier flink druk te zijn voor de zondag, maar er is genoeg parkeerruimte voorhanden. Dit State Park is echt meer ingericht op gezinnen met kinderen. Van de bron hebben ze een soort zwembad gemaakt en er is ook mogelijkheid tot huren van waterfietsen, kano’s, etc. en er is ook nog een restaurant(je) en een soort van snacktentje.

14-04 DSC_0789 14-04 DSC_0792 14-04 DSC_0793 14-04 DSC_0796 14-04 DSC_0799

Nadat we hier een tijdje rondgekeken hebben houden we het voor gezien en gaan weer terug naar de auto. Wij rijden weer richting Orlando en maken onderweg nog een stop bij de Seminole Towne Center Mall. Hier is van zondagsdrukte totaal geen sprake en maken we een wandeling door de heerlijk koele mall, waar we bij Subways een broodje halen (we hebben inmiddels wel flink trek gekregen) en ik neem bij een wellness-stand ook nog even een verkwikkende stoelmassage.

14-04 seminole-towne-center-01 14-4 seminole-towne-center-02 14-04 seminole-towne-center-05

14-04 SUBWAY

We vervolgens onze rit via de tolweg (maken we eindelijk weer gebruik van onze prepaid toll-option) richting Orlando.

Onderweg zijn we het er over eens dat we vanavond niet meer de deur uit willen ‘for dinner’  dus als we weer in Kissimmee aankomen maken we nog even een stop bij de Publix supermarkt voor een ‘Grilled Chicken’. Als we even later weer doorrijden naar Country Creek barst er een zware regen- en onweersbui los en dat zat eigenlijk de hele dag al te broeien.

Het ‘kippetje’ smaakt prima en na het eten genieten we met een ‘bakkie’ van het uitzicht vanaf ons pooldeck en ondanks de zware bui is het nog steeds 28 graden. Natuurlijk nemen we ook nog even een duik als afsluiter van alweer een leuke dag.

14-04 DSC_0805

 

Groetjes en tot morgen,
Pieter en Petra
 

Geplaatst in Geen categorie

En nog een lekker relaxed dagje…

Ook vandaag besluiten we om lekker relaxed van start te gaan want dat is ons gisteren ook prima bevallen. Het zwembad is deze nacht niet echt afgekoeld dus het water is echt heerlijk als we onze morning swim gaan doen. Na het ontbijt gaan we aan de koffie en ondertussen bekijken we de reacties op de blog, lezen even de berichten op Facebook en checken onze mailbox.

13-04 DSCN3956

Na de koffie lopen we even naar de buren Ine en Arjan om ze gedag te zeggen want vandaag gaan ze terug naar Nederland. Ze hebben hier 3 maanden doorgebracht en hebben eigenlijk totaal geen zin om terug te gaan want ze vinden het zo lekker hier. We praten gezellig over hun verblijf de afgelopen maanden en ondertussen mag ik een aantal printjes maken van de korting-coupons op de site van Premium. Na een tijdje wordt het toch echt tijd om afscheid te nemen en we spreken af dat, als zij in september weer naar Country Creek komen, wij hun wel even ophalen op het vliegveld. Dat scheelt hun een hoop ‘gedoe’.

Daarna rijden wij naar Premium Outlets International Drive en als we daar aankomen is het daar echt megadruk. Dit wordt natuurlijk veroorzaakt door het special-event voor de VIP-Shopperclub leden dus moeten echt zoeken voor een parkeerplek.

13-04 PREMIUM

Als we eenmaal een plek hebben gevonden voor de auto en naar de winkels lopen zien we bijna helemaal vooraan een bekende auto staan en wel die van Rick & Mandy. Ons eerste doel is de outlet store van Tommy Hilfiger en zodra we daar binnen gaan zien we onze vakantievriendjes al in de rij bij de kassa staan. Gezamenlijk doen we een shopping trip langs een aantal winkels en uiteindelijk belanden we op de food-court voor de lunch, de keuze is snel gemaakt, het wordt een burger van Five-Guys 🙂

13-04 DSCN3959 13-04 DSCN3961 13-04 DSCN3963 13-04 DSCN3965

Na de lunch gaat ieder weer zn eigen weg en wij brengen nog een bezoek aan de outlet store van Nike en Skechers en wil Petra toch nog even terug naar de winkel van Tommy Hilfiger. Daarna houden we het voor gezien en rijden terug naar de villa want het is aardig warm, 31 graden volgens de boordcomputer van de auto, en dus lekker weer om te zwemmen en te zonnebaden.

13-04 POOL BOTTOMfoto-18 13-04 POOL

Aan het einde van de middag doe ik voor de USA-car fans een ‘fotoshoot’ van de Dodge Durango waar we mee rondrijden.

13-04 DSC_0720

13-04 DSC_071913-04 DSC_0711

13-04 DSC_0712

13-04 DSC_0716

‘Onze’ Durango is fully-loaded met o.a. lederen bekleding, stoelverwarming (handig hier in Florida), keyless-entry and keyless engine-start, een lekker uitgebreid audiosysteem met Sirius Satellite Radio, Bluetooth en het altijd leuke voice-command. Natuurlijk ontbreken ook de typisch Amerikaanse accessoires  zoals de achteruitrij-camera en de electric-tailgate niet, en ben samen met Rick, die in zo’n zelfde Durango rijdt, van mening dat dit toch wel een van de best rijdende USA-auto’s is tot nu toe.

Nadat we ons opgefrist hebben cruisen we op ons gemak over de Hwy 192 naar Texas Roadhouse. Het is daar erg druk maar evengoed hebben wij direct een ‘booth for two’ dus dat valt reuze mee. Ondanks dat we eigenlijk al weten wat we willen kijken we toch nog even op de menukaart, maar gaan uiteindelijk toch voor een combo met de overbekende  ‘fall-of-the-bone-ribs’.

13-04 DSCN3967 13-04 DSCN3968 13-04 DSCN3973 13-04 DSCN3974 13-04 DSCN3977

Op de terugweg naar huis maken we nog even een korte stop bij Dollar-Tree. Eenmaal weer thuis op Country Creek Estates gaan we lekker onder de lanai en vermaken ons weer prima met de iPad en MacBook en lezen het nieuws van het thuisfront.

Op een gegeven moment zoeken we toch de koelte van de airco op, Petra kijkt wat tv en ondertussen maak ik dit reisverslag en voor de verandering wordt het deze keer nachtwerk, maar dat mag de (blog)pret niet drukken want het blijft leuk om te doen 😉

 

Groetjes en tot morgen,
Pieter en Petra
 

Geplaatst in Geen categorie

Niets moet, alles mag…

Vandaag besluiten we om rustig aan te doen want het is tenslotte vakantie. Nadat we gezwommen hebben rijden we eerst even naar de Walmart om vers brood te halen. Petra zal Petra niet zijn als ze natuurlijk niet even een kort rondje door de winkel doet om te kijken of ze nog wat leuks hebben. En jawel, niet veel later ontdekt zij een lippenbalsem met Mountain Dew smaak.

12-04 DSCN3945

12-04 DSC_0705

Weer terug thuis gaan we lekker aan het ontbijt als er op een gegeven moment aan de deur wordt geklopt. Als we open doen blijkt het onze buurvrouw Ine van www.tehuurvillainflorida.nl zijn die 2 huizen verderop woont. Leuk om elkaar weer eens te zien en we praten gezellig bij over allerlei dingen betreffende huurvilla’s etc.

Na de koffie rijden we eerst naar de vlakbij gelegen Aldi die onlangs is geopend. Normaliter krijg ik altijd de kriebels van dit soort rommelige zaken maar deze Aldi is zowaar heel netjes ingericht en alles staat ook keurig gespiegeld in de schappen.

We vervolgens onze tocht en rijden via de South Orange Blossom Trail door naar de Florida Mall, waar het niet echt druk is. Uiteraard doen we eerst een ‘bakkie’ bij Starbucks en brengen een bezoek aan o.a. de Apple Store, Old Navy en Disney Store.

12-04 APPLE STORE

Onze volgende stop is Premium Outlets Vineland Av. hier is het gezellig druk en doen we ons rondje langs Disney Character Warehouse, Nike, Reebok, Skechers en natuurlijk Tommy Hilfiger. De shoppingronde sluiten we af met een heerlijke Orange & Bourbon Chicken op de foodcourt.

12-04 DSCN3948

Op weg naar huis maken we nog eerst even een tankstop en doen we ook nog een Publix aan voor wat kleine boodschapjes.De avond brengen we door onder de lanai met onze MacBook en iPad, regelmatig afgewisseld met een duik in de pool.

12-04 DSC_0700

 

Groetjes,
Pieter en Petra
 

Geplaatst in Geen categorie

Bush Gardens & A Queen of the Desert…

Ook vandaag zijn we weer lekker vroeg wakker en starten de dag met een duik in onze inmiddels opgewarmde pool en daarna een poolside ontbijtje. We rommelen nog wat in huis en rond 09:15 rijden we richting Tuscan Hills om Rick en Mandy op te halen. Het is een klein halfuurtje rijden naar hun villa en als we daar aankomen staan ze al klaar en kunnen we meteen door.

Ons doel voor vandaag is Bush Gardens en onderweg bespreken de dames de route door Bush Gardens die we gaan lopen.

11-04 DSC_0371

11-04 DSC_0389

11-04 DSC_0399

11-04 DSC_0410

11-04 DSC_0413

11-04 DSC_0421

11-04 DSC_0443

11-04 DSC_0445

11-04 DSC_0451

11-04 DSC_0463

11-04 DSC_0544

11-04 DSC_0551

11-04 DSC_0572

11-04 DSC_0599

11-04 DSC_0601

11-04 DSC_060811-04 DSC_0628

11-04 DSC_0654

11-04 DSC_065711-04 DSC_0668 11-04 DSC_0675 11-04 DSC_0685
Voor ons diner rijden wij naar de vlakbij gelegen Olive Garden, want we hebben innmiddels toch wel flinke trek gekregen.

11-04 DSCN3926 11-04 DSCN3928

Nadat we het eten een beetje hebben laten zakken rijden we naar DownTown Tampa, want we hebben tickets voor een musical in het David A. Straz, Jr. Center for the Performing Arts. Het betreft de nieuwe Broadway Musical ” Priscilla, The Queen of the Desert “. Het is megadruk in downtown dus het duurt wel even alvorens wij de parkeergarage binnen kunnen rijden. Eenmaal bij het theater aangekomen is het best een sjieke boel dus zijn we blij dat we net toch nog iets ‘gekleeds’ hebben aangetrokken.

11-04 DSC_0695

11-04 DSCN3937

11-04 DSC_0688

De voorstelling is echt een spektakel en als we na afloop weer richting huis rijden raken we er maar niet over uitgepraat. De rit verloopt overigens voorspoedig en nadat wij eerst Rick en Mandy weer hebben afgeleverd zijn wij ongeveer om half een thuis.

Groetjes,

Pieter en Petra
 

Geplaatst in Geen categorie

Een rondje Epcot…

We zijn vandaag al weer vroeg wakker en zitten al om 06:30 aan een bakkie thee en lezen ondertussen onze e-mail etc. Zoals gewoonlijk doe ik ook even een fotorondje door de villa zodat de volgers van de blog een idee hebben van waar we verblijven.

10-04 DSC_001610-04 DSC_0013

10-04 DSC_0014

10-04 DSC_0017

10-04 DSC_0012

10-04 DSC_0010

10-04 DSC_0019 10-04 DSC_0026

Ondertussen dat ik de foto’s maak heeft Petra het poolside breakfast al klaargemaakt en buiten onder de lanai gezet.

10-04 DSC_0027

Om 09:30 staat de man van de managementcompany voor de deur om de poolheater in te schakelen en nemen wij nog even een aantal zaakjes door. Het zijn allemaal kleine dingetjes maar wij zien dat altijd als een soort ‘zorgplicht’ om dat door te geven. Hij vindt onze 2013 Dodge Durango wel heel erg mooi en adviseert mij ook nog om de auto andersom op de oprit te zetten. Het is namelijk zo dat een nummerbord van een auto altijd zichtbaar moet zijn als hij geparkeerd staat. Nu snap ik ook waarom de ‘locals’ altijd hun auto met de voorkant naar de garagedeur hebben staan. Dit geldt blijkbaar niet voor de sheriff die hier schuin tegenover woont, want die heeft namelijk zn patrolcar ook met de voorkant naar de weg staan…

Aan het einde van de ochtend rijden wij naar Epcot, waar wij afgesproken hebben met onze vrienden Rick & Mandy. Wij hebben onze rit goed getimed want we hoeven nog geen 15 min te wachten alvorens wij ook Rick & Mandy zien verschijnen.

10-04 DSC_005110-04 DSC_0040 10-04 DSC_0055 10-04 DSC_0072 10-04 DSC_0092 10-04 DSC_0093 10-04 DSC_0104 10-04 DSC_0105
10-04 DSC_0110 10-04 DSC_0118 10-04 DSC_0122 10-04 DSC_0125
10-04 DSC_0128 10-04 DSC_0135 10-04 DSC_0147 10-04 DSC_0164
10-04 DSC_0181 10-04 DSC_0193 10-04 DSC_0202 10-04 DSC_0205
10-04 DSC_0209 10-04 DSC_0213 10-04 DSC_0231 10-04 DSC_0233 10-04 DSC_0244 10-04 DSC_0249
10-04 PETRA EN POOH
10-04 DSC_0277
10-04 DSC_0281 10-04 DSC_0290 10-04 DSC_029410-04 DSC_0311 10-04 DSC_0318
10-04 DSC_0323 10-04 DSC_0327 10-04 DSC_0334
We lopen ook nog even naar TestTrack, en we treffen het want de wachttijd voor de single-ride bedraagt nog geen 10 min.

10-04 PIETER CAMARO ORG

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

10-04 DSC_0343 10-04 DSC_0350 10-04 DSC_0361

We zijn inmiddels aangeland bij de uitgang en lopen terug naar onze auto’s die toevallig ook nog heel dicht bij elkaar blijken te staan. We nemen weer afscheid van Rick & Mandy nadat we een tijdstip hebben afgesproken voor onze trip van morgen.

Als we onderweg zijn overleggen we waar we gaan eten en het wordt Denny’s bij Old Town want die ligt mooi op de route.

10-04 DSCN3875 10-04 DSCN3878

Speciaal voor de diehard bacon-liefhebbers onder ons heeft Denny’s iets leuks op de menukaart ‘ for a limited time only ‘…

10-04 DENNYS BACON

Thuis aangekomen vallen we moe neer op de bank, kijken wat tv en om 22:15 gaat bij ons toch echt het licht uit…

Groetjes,
 

Pieter & Petra
 

Geplaatst in Geen categorie

Een rustige start…

We zijn met zn allen rond 05:15 al weer klaarwakker, nemen een bakkie thee en terwijl de dames vrolijk beppen op dit vroege uur zitten de heren al weer met de laptop op schoot. Inmiddels staat de jacuzzi ook al aan en even later genieten we al bubbelend van de zonsopgang , wat een heerlijke manier is dit om je vakantiedag in The Sunshine State te starten : ” Life is Good ” 🙂

09-04 DSCN3720

09-04 DSCN3726

Voor het ontbijt rijden we naar Cracker Barrel, dat hebben we daar overigens nog nooit eerder gedaan, en het is heerlijk.

09-04 DSCN3728 09-04 DSCN3734

09-04 DSCN3730 09-04 DSCN3731

Na het ontbijt rijden we eerst een stukje door naar Posner Park Mall om daar bij Dollar Tree alvast de eerste kleine spulletjes voor dagelijks gebruik te halen. Daarna rijden wij door naar de Walmart op Hwy27 voor het ‘grote werk’.

09-04 DSCN3736

09-04 DSCN3737

09-04 DSCN3739 09-04 DSCN3741

Terug op Tuscan Hills doen we in de zon weer een ‘bakkie’ en uiteraard nemen we een ‘dip in the pool’. Ook doen we nog even een korte wandeling naar de villa die we inmiddels al voor september hebben geboekt. Helaas is hij op dit moment bewoond dus kunnen we niet ff stiekem achterom glippen. Het is echt een kast van een huis, dat gaat wat worden.

09-04 poel

09-04 DSCN3746

Inmiddels is het tijd geworden om naar ons eigen stekje af te reizen en nadat we de bagage weer in de auto hebben  gegooid nemen we afscheid van Rick & Mandy en rijden wij op ons gemak naar Country Creek Estates in Kissimmee.

09-04 DSCN3750

De villa hebben we zo gevonden en de codes werken ook allemaal dus kunnen we naar binnen. Alles ziet er best goed uit, maar er zijn toch nog wel een paar dingetjes (wifi-code blijkt niet goed te zijn) waarvoor ik maar even met de managementcompany bel. Ook regel ik gelijk de poolheat en de beste man komt morgenvroeg langs om alles te regelen.

Ons diner gebruiken wij bij Longhorn’s Steakhouse, en zoals gewoonlijk smaakt het weer prima. 

09-04 DSCN3754 09-04 DSCN3755

Na het eten doen we nog even de nieuwe Publix in Celebrations aan, want we zijn vanmorgen toch nog wel een aantal dingetjes vergeten. Weer thuis ploffen we op de bank en kijken we wat tv maar al vrij snel rollen we om van de slaap dus zoeken wij bijtijds de masterbedroom op.

Groetjes,
 

Pieter & Petra
 

Geplaatst in Geen categorie

En daar gaan we weer :-)

08-04 2_Florida here we come

Alsof het vandaag een gewone werkdag is gaat om 05:30 de wekker, maar gelukkig hoef ik niet aan het werk maar mag vandaag weer samen met Petra naar Orlando. Snel ons bed uit, onder de douche en daarna nog even de laatste zaken checken. Onze vaste taxi staat ook precies op tijd voor de deur en vertrekken we meteen richting Schiphol.

Daar aangekomen staat Kim ons al op te wachten, ze komt net uit de nachtdienst en vindt het leuk om ons uit te zwaaien. Inmiddels heeft zij ook al gesproken met Rick en Mandy die vandaag ook naar Orlando afreizen. Tijdens het inchecken praten we lekker bij en dan is het toch echt tijd om afscheid van Kim te nemen.

Zodra we door de selfservice paspoortcontrole zijn, staan Rick en Mandy ons al op te wachten en het is weer een leuk weerzien. Wij blijven een tijdje babbelen en dan is het ook tijd om van hun afscheid te nemen want zij vertrekken eerder en vliegen via Newark, maar vanavond gaan we elkaar weer treffen in Davenport. Wel heel apart om afscheid te nemen met  ” Tot Vanavond “.

Wij wandelen naar de Starbucks want het is inmiddels toch wel tijd geworden voor onze morning-coffee en een mooie gelegenheid om meteen onze mailbox en Facebook te checken.

08-08 foto-14

Na de koffie gaan wij naar de gate en als we eenmaal door de securitycheck zijn worden wij weer herkend en verwelkomd door de stationmanager van United en raken ook met hem gezellig aan de babbel terwijl ons toestel vertrekklaar wordt gemaakt.

08-04 08-04 DSCN3682

Onze vlucht naar Washington Dulles vertrekt met een kwartiertje vertraging dus dat mag geen naam hebben. Zondagmiddag heb ik al online onze seatings kunnen veranderen naar EconomyPlus op het moment dat de complimentary-upgrades werden vrijgegeven. We zitten exit-row dus hebben lekker de ruimte, de vlucht verloopt, op wat turbulentie na, zonder problemen.

08-04 DSCN3691

08-04 DSCN3695

08-04 DSCN3698

08-04 DSCN3702

08-04 DSCN3706

08-04 DSCN3707

We landen om 13:35 local-time op Washington-Dulles en het bekende circus van Customs en Immigrations gaat van een leien dakje en we zijn om 14:00 al helemaal klaar voor de aansluitende vlucht.

08-08 foto-15

08-08 foto-17

Het boarden begint precies op schema echter blijken er problemen met het tanken van onze Boeing 737-900 te zijn. Nadat wij een dik uur hebben gezeten moeten we weer van boord in afwachting de reparatie van de tankaansluiting. We zoeken een plekje in de vertrekhal vlakbij de gate en halen ondertussen wat te smikkelen bij Dunckin’ Donuts. Uiteindelijk vertrekken wij met een dikke 2 uur vertraging naar Orlando.

08-08 foto-18

08-04 DSCN3709

Om 21:30 staan we in Orlando aan de grond en als we van boord zijn gaan we direct door naar de bagageband. De koffers komen snel en dan stiefelen we door naar de parkeergarage van Hertz waar onze auto al klaar staat. De Toyota Highlander die er staat vinden wij niet echt mooi dus bij het kantoor vragen we of we de Dodge Durango mogen nemen die er vlakbij staat. Dat is geen probleem dus snel naar de auto. Gauw de koffers erin en dan op weg naar ons logeeradres voor de eerste nacht, de villa waar Rick en Mandy verblijven op Tuscan Hills in Davenport.

We sluiten de avond af onder het genot van een drankje en om 24:00 vertrekken we naar de masterbedrooms.

08-04 2_In de villa 08-05_Pieter en Rick

Groetjes,
 

Pieter & Petra
 

Geplaatst in Geen categorie

Spring Break 2013

Zoals gewoonlijk hadden wij aan het begin van dit jaar al weer de ‘Florida-kriebels’ en dan is het nog maar een kwestie van tijd voordat je gaat krabben ( lees : boeken ). Omdat wij al aardig wat Award Miles op onze accounts hebben staan gaan we maar eens kijken of we daar wat mee kunnen doen, en inderdaad, na even de site van United te hebben geraadpleegd zien we dat er beschikbaarheid is voor de data waarop we willen vliegen. Het boeken met de Award Miles is zo gepiept, onder inlevering van 60.000 Miles p.p. en bijbetaling van $132. De vlucht Amsterdam > Washington > Orlando komt op $60 p.p. en onze terugvlucht Orlando > Houston > Amsterdam kost wel $6 p.p. , en dat is toch wel een hele goede deal vinden wij.

De heenvlucht wordt gelukkig weer uitgevoerd met een Boeing 767-300 en terug hebben we eindelijk de Boeing 777-200.

07-04 UA EEN

Voor de huurauto kunnen we toevallig ook nog net gebruik maken van de overbekende 33% korting aanbieding van Hertz.co.uk. We hebben wederom gekozen voor de 7-seater Standard-SUV, en het zal ons benieuwen welk merk het nu gaat worden 🙂

07-04 ACCADIA 07-04 TRAVERSE

Natuurlijk moeten we ook nog een onderkomen hebben en het zoeken naar een accommodatie viel deze keer niet echt mee. Het is namelijk Spring Break en veel accommodaties zijn al verhuurd, en wat er nog beschikbaar is is of erg duur of het ziet er niet uit. Uiteindelijk kunnen we toch nog een lijstje aanleggen van villa’s die beschikbaar zijn en meteen maar price-quotes opgevraagd. We maken een leuke deal voor een villa op Country Creek Estates in Kissimmee dus dat is ook geregeld.

COUNTRYKREEK

De villa is echter pas beschikbaar de volgende dag na onze aankomst, dus moeten we nog wel een overnachting regelen.

Tot zover de start van onze nieuwe blog op een nieuw domein en wij zouden leuk vinden als iedereen ons weer gaat volgen. Helaas wil het nog niet helemaal lukken met de kleuren van de tekst etc. met als gevolg dat het er (nog) een beetje rommelig uitziet. Het is overigens wel mogelijk te reageren op de blog, echter de link onderaan dit bericht is moeilijk zichtbaar…
( zit links schuin onder Mickey 😉 )

Groetjes,

Pieter & Petra

Geplaatst in Geen categorie